Ajánló‎ > ‎Cikkek‎ > ‎

Felelős szülők iskolája

Judit Nagy, 2016. jan. 19. 23:55   [ 2016. jan. 20. 0:07 frissítve ]

Bóna László, mintegy évtizede foglalkozik a homeopátia filozófiájával és gyakorlati kérdéseivel, a művészetek és a filozófia felől közelít a gyógyításhoz. A homeopátia is elsősorban, mint világszemlélet fontos számára. Abban a magasságban és mélységben érdekli, ahol minden embernek egyformán fontos tapasztalatokat ad az életről, a sorsról, a bölcsességről, az egészségről, a betegségről, a kapcsolatokról és a boldogságról.
Célja, hogy ezzel a sajátos látásmóddal hozzásegítse a hozzá fordulókat a sorsukat vezérlő valóságos erők megértéséhez. Számára a homeopátia nem pusztán gyógymód, hanem gondolkodásmód. Nagyon fontosnak tartja a homeopátiás gondolkodás kiterjesztését a pedagógiától kezdve a művészeti alkotáson át a csoportterápiáig.

Bóna László számos irodalmi esszékötet és homeopátiás könyv szerzője. A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság alapítója és vezetője. E mellett a Waldorf Óvodapedagógiai Képzés tanára, valamint az Alternatív Cirkusziskola tanára, cirkuszszínházi előadások rendezője.

A homeopátia törvénye a hasonlóság törvénye. A hasonlóság a sorsszerűség felismerésének lehetősége. Ha felismerjük saját életünk jelképekben megragadható fő témáját, meglátjuk, hogy ez a téma milyen más ehhez hasonló helyzetekben, variációkban fordul elő, akkor felismerhetjük azokat a lehetőségeket, amelyek a saját életünkben is jelen vannak. A párkapcsolati problémák is kezelhetőek homeopátia segítségével, hiszen a családoknak közös a sorsuk, egy problémát kell közösen megoldaniuk. Bármi is történik velük, az egyéni sorsuk része a közös sorsuknak.

felelosszulokiskolaja.hu

Comments