Ajánló‎ > ‎

Hogyan tehetjük az esetfelvételt is terápiává? - Nyilvános esetfelvétel és esetfelvételi szeminárium

Ilona Pecze, 2013. aug. 27. 11:36   [ 2013. szept. 9. 8:20 frissítve ]

Hogyan tehetjük az esetfelvételt is terápiává? - Nyilvános esetfelvétel és esetfelvételi szeminárium

Előadó és szemináriumvezető: Bóna László.

Szeretettel várunk Benneteket Nyilvános esetfelvételi napunkra 
2013. szeptember 15-én és október 13-án Gödöllőn. 
 
Mindkét nap vasárnapra esik. 2013. szeptember 15-én, 9 órakor találkozunk Gödöllőn a Szil-házban (Szilhát utca 14.). Térkép itt:http://szilhaz.gak.hu/?q=contacts

A két nap független egymástól. 

Az előadás során az esetfelvétel metodikai kérdéseiről lesz szó. Arról, hogy mik azok a kommunikációs technikák, melyek segítik az esetfelvételt abban, hogy az ne csupán egy szerválasztási eljárás legyen, hanem önmagában is terápiás hatással bírjon. Mire figyeljen a homeopata az esetfelvétel közben, hogyan kérdezzen, milyen tanácsokat adjon, vagy adjon-e egyáltalán tanácsot? Mennyire és hogyan tartsa be a homeopátiás esetfelvétel protokollját, mikor és hogyan térjen el attól? Milyen információra van szüksége a kliensnek és mire a gyógyítónak? Lehet-e homeopátiásan és allopátiásan kommunikálni és ha igen, ez mit jelent és mit okoz? Sor kerül szerválasztási, repertorizációs bemutatóra valamint a választott szerek materia medicájának megbeszélésére.
 
A  nyilvános esetfelvételre előzetes megbeszélés alapján hozhattok klienseket, akik krónikus problémájukra kérnek segítséget. A nyilvános esetfelvétel ingyenes. Az esetfelvételi beszélgetés végén Laci fog egy szert javasolni. A szer bevétele után a kliens állapotának a követését is Laci fogja végezni – hacsak másban nem egyeznek meg. Hozhattok anyukákat, apukákat, szomszédokat, ismerősöket, rokonokat. Jó hangulatú beszélgetésekké szoktak válni már útközben is ezek az esetfelvételek. Kb. egy, másfél óra a beszélgetés a klienssel utána pedig az esettel kapcsolatos megbeszélések következnek.” 
 

Tervezett napirend a következő: 

     • 9.00 – 9.30         bevezető
     • 9.30 – 11.00       1. eset – az eset megbeszélése
     • 11.00 – 11.30     szünet
     • 11.30 – 13.00     2. eset
     • 13.00 – 15.00     ebéd szünet
     • 15.00 – 15.30     2. eset megbeszélése
     • 15.30 – 17.00     3. eset – az eset megbeszélése
     • 17.00 – 18.00     saját esetek megbeszélése

Szeretnénk kérni Benneteket, hogy ha van saját esetetek, amiben szeretnétek tanácsot kérni, azt jelezzétek! Ez csak az idővel való gazdálkodás miatt lenne fontos.
 
Az esetfelvételi szemináriumon a szeminárium részvevői elmondhatják az általuk felvett eseteiket, melyekben segítséget kérnek. A szeminárium keretében a szemináriumvezető tanár segítségével közösen igyekszünk szert választani, gyakorolni a repertorizációt, megvitatni a tünetek helyes értelmezését, hierarchizálását, a repertorizáció és esetfelvétel metodikai kérdéseit. 
 
Részvételi díj: 11 000 Ft / nap
Fél napi részvétel esetén: 5 500 Ft

Ha kérdésetek van, írjatok v. hívjatok!  - Molnárné Decsák Vera 30/579-7499

 

Várunk szeretettel:

Ica és Vera

 
Esetfelvétel gödöllő


Comments