Ajánló‎ > ‎

Homeopátiás Tábor - A GYÓGYÍTÓ FIGYELEM

Ilona Pecze, 2020. jún. 13. 22:54   [ 2020. jún. 13. 22:55 frissítve ]
A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság
Tizenegyedik Nyári Homeopátiás Tábora
Bóna László vezetésével

A GYÓGYÍTÓ FIGYELEM

2020. augusztus 14-17-ig
Arany Rózsakereszt Konferencia Központ – Úny


Vissza az alapokhoz! Ahonnan a segítő erő fakad.

Hogyan ismerhetünk meg valakit? Mit jelent a megismerés? Mi a különbség az érzékelés, észlelés és megfigyelés között? Kell-e jó önmegfigyelési képesség ahhoz, hogy valaki a másik ember felé figyelemmel tudjon fordulni? Lehet-e erősíteni a figyelési képességet? Mikor gyógyít a figyelem és árthat-e? Mi az a figyelemzavar és mikor zavar a figyelem? Milyen egyéni karaktere van a figyelemnek? Hányféleképp lehet figyelni? Mit jelent a befelé figyelés és a kifelé figyelés? Hogyan változik a figyelemtől az, akire figyelnek? Vajon elég-e a puszta figyelem adása a megértéshez? Ki, hogy figyel? Így figyelsz Te, így figyelek én!
Művészeti foglalkozások, megfigyelési gyakorlatok, terápiás beszélgetések, kreatív írás, dramatikus játékok, mozgásgyakorlatok.

Ahogy eddig minden táborban úgy most ebben is: minden tevékenység választható, semmi sem kötelező.
„Nem tanultam a terápiás figyelmet, csak több ezer beszélgetésen vagyok túl. Amikor húsz évvel ezelőtt az első tanfolyamokat, homeopátiás képzéseket elindítottam, akkor a legfontosabb alapnak a gyógyító figyelem képességének elsajátítását éreztem. A tanfolyamok, iskolák egyszerű megfigyelési gyakorlatokból indultak. Most ennyi év, iskola, tanfolyam és nyári tábor után szeretnék visszatérni ezekhez az alapokhoz. Semmit sem szeretnék megtanítani, semmilyen rendszert sem szeretnék képviselni, egyszerűen csak a személyes tapasztalataimat átadni arról, ami a gyógyító figyelem terén történt velem.” Bóna László
A részvételhez nem feltétel a homeopátiás szakmai felkészültség, a táborban szerzett ismeretek hasznosak lesznek homeopátiás szakmával foglalkozók számára, de egyéb segítő foglalkozásúaknak is és azoknak is, akik „csak” önmagukon szeretnének segíteni.

A tábor bentlakásos. A programok egy összefüggő folyamat részei, ezért a táborban kezdettől a végéig érdemes részt venni. A tábor programja előadásokból, kiscsoportos foglalkozásokból, közös beszélgetésekből és művészi, alkotó tevékenységekből áll. A pontos órarend még alakul, a résztvevők számától is függ.

Érkezés: 2019. augusztus 14-én, pénteken, 14.00-16.00 óráig. Kezdés: aznap 17.00 órakor.
Befejezés: 2019. augusztus 17-én, hétfőn, 12.00 órakor. Távozás: 12.00-14.00-ig.

A tábor időtartama tehát három éjszaka, napi háromszori étkezés a Rendezvényközpont éttermében van felszolgálva, és mivel a táborhely messze van a falutól, érdemes ezt helyben igénybe venni. Az étrend vegetáriánus.

Elhelyezés 1-2-3-4 ágyas szobákban, a folyosókon közös fürdő helyiségekkel. A szállás ára az elhelyezéstől függ, ez kb. 3.000 - 5.500 Ft/fő/éj – ezt a jelentkezéskor egyénileg pontosítjuk annak függvényében, hogy ki milyen elhelyezést igényel.

Az étkezés ára a tábor időtartamára összesen (az érkezés napján, pénteken, csak vacsora, szombat-vasárnap reggeli-ebéd-vacsora, a távozás napján, hétfőn, csak reggeli) kb. 13. 000 Ft.

A részvételi díj: 48 000 Ft

Jelentkezni 2020. július 15-ig lehet a homeokult@gmail.com email-címen Reizer Szilvinél.

Várom a részvevőket szeretettel: Bóna László


Comments