ÚJ! Négyéves képzés

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság iskolájából brit akkreditációval 2012-ben alakult CHE Budapest meghirdeti  2013. március 22-én induló négyéves diplomás homeopata  képzését.

 

Négyéves Diplomás Homeopata képzés a CHE-nél
 
A Homeopátiás Gyógyművészeti Iskolát bemutató prezentáció: 

 

A másfél évtizedes múltra visszatekintő Centre for Homeopathic Education („CHE”) a legnagyobb és legsikeresebben működő homeopátiás főiskola az Egyesült Királyságban és az egyetlen, amely - a Middlesex Egyetemmel együttműködésben -BSc-szintű képzést nyújt.  Londonon kívül New York-ban és Budapesten van leányintézménye.

 

Újonnan alakult budapesti iskolájában, a CHE Budapestben olyan homeopata szakemberek felsőfokú képzése a cél, akik a holisztikus gyógyítási formák iránt érdeklődő betegek számára az akut és krónikus betegségek hagyományos orvosi kezelését önálló és felelős homeopátiás kezeléssel tudják kiegészíteni, illetve készek és képesek együttműködni az akadémikus orvoslással. A CHE Budapest az iskola megalapításával párhuzamosan azon dolgozik, hogy az itt képzett szakemberek  a jövő magyar egészségügyében is fontos szerepet vállalhassanak majd.


Négyéves Diplomás Homeopata képzés - CHE Budapest

 

A jelentkezéshez orvosi vagy más egészségügyi előképzettség nem  szükséges, ezek a tantárgyak a természetgyógyász működési engedélyhez is szükséges ETI vizsgával együtt az oktatás részét képezik. A brit diploma, melyet  negyedik év végén az anyaintézmény, a CHE London állít ki, homeopátiás praxis jogosultságot ad azokban az országokban, ahol a törvényi szabályozás ezt engedélyezi; Európa országainak kb. felében ez lehetséges. 

 

A magyarországi törvények jelenleg csak orvosi diplomával engedélyezik a praktizálást.  A CHE Budapest tanfolyamát egyelőre olyanoknak ajánljuk, akik homeopátiás tanácsadással szeretnének segítséget nyújtani családjukban és ismeretségi körükben, homeopátiás témakörű ismeretterjesztéssel kívánnak foglalkozni, vagy külföldi munkalehetőségként tekintenek a homeopátiára (praxist szeretnének nyitni külföldön). 

 

A CHE Budapest diplomával rendelkezőknek lehetőségük van a londoni CHE külön egy éves konverziós kurzusának sikeres teljesítése esetén a brit Middlesex Egyetem BSc (Homeopátia) tudományos fokozatának megszerzésére is.  A képzés magyarországi akkreditációja is folyamatban van.

Alapozó kurzus – akár a négyéves képzés része, akár önálló gyakorlatias tanfolyam

 

A négy éves képzés 2013 márciusában egy négy hónapos alapozó kurzussal indul, melynek célja, hogy betekintést nyújtson a homeopátia elméleti és filozófiai alapjaiba és felkészítse a résztvevőket a gyakran előforduló akut betegségek otthoni elsősegély jellegű homeopátiás gyógyítására. Szerepjátékok keretében gyakorolhatja a holisztikus esetfelvételhez szükséges technikákat, betegmegfigyelési módszereket, valamint életszerű eseteken keresztül gyakorolhatja a pontos gyógyszerválasztást.

 

Az alapozó kurzus elvégzése után szakszerűen és bátran alkalmazhatja az otthoni homeopátiás kezelést kisebb panaszok és sérülések esetén vagy amikor az azonnali orvoshoz jutás nem lehetséges, illetve orvoshoz való bejutásra várás közben.  Az alapozó kurzuson kiemelten kezeljük, egészsége érdekében mikor kell a homeopátiás kezelés mellett felelősen azonnal orvoshoz is fordulnia, valamint hogy hogyan alkalmazhatja a homeopátiás kezelést hagyományos gyógyszerek szedése mellett. 

 

A kurzus alatt megértheti, hogyan illeszkedik az akut esetek gyógyítása a homeopátiás gyógyászat egészébe, illetve milyen módszerekkel történik a krónikus, komoly és/vagy lelki eredetű betegségek alkati kezelése a képzett homeopatánál vagy homeopata orvosnál.  Bemutatjuk, hogyan kerülnek napi szinten felhasználásra a  természettudományokból – biológia, kémia – jól ismert rendszerek az alkati homeopátiás kezelésbe.  Hallhat a homeopátiás szakma legújabb fejleményeiről és a homeopátia eredményességét vizsgáló tudományos kutatások eredményeiről is.

 

Az alapozó kurzus elvégzése után a hallgatók eldönthetik, hogy szeretnék-e folytatni tanulmányaikat: 

  • Akik tovább folytatják a tanulást, azoknak ez a bevezető négy hónap beszámít a teljes tanulmányi időbe.
  • Akiket csak az alapozó tanfolyam érdekel, önmagában is értékes és praktikus gyógyító ismeretekkel gazdagodhatnak.


A négyéves kurzusba lehetőség van az alapozó kurzus elvégzése nélkül 2013 szeptemberében is becsatlakozni, pl. a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tanfolyamain végzettek vagy más előképzettséggel rendelkezők számára.  Ennek feltételeiről és részleteiről kérjük érdeklődjön személyesen a megadott telefonszámokon.

 

A CHE képzését többnyire azok választják, akik érdeklődnek a komplementer és alternatív gyógymódok gyakorlata és elmélete iránt, akiket érdekel az egészség és betegség összefüggése a sors/életút nézőpontjából, akiket érdekel a természetismeret, akiket foglalkoztat a gyógyítás és művészet összefüggése, akiket érdekel szintézisben látni a természettudományokat és a gyógyító tradíciókat, akik egységben szeretnék látni a holisztikus gondolkodást a világ tudományos megismerésével, vagy akikben egyaránt van  tudományos és spirituális  érdeklődés. 

 

A CHE intézményeiben hagyományosan képzett orvosok is tanulnak (ők a hagyományos egészségügyi tantárgyakból felmentést kapnak), illetve tanítanak, termékeny talajt hozva létre az integrált gyógyítás további terjedésének.


Technikai információk a képzésről:

 
A teljes négy éves tanulmányi program várható időtartama:

2013. március 22.- 2017. június.

Az alapozó bevezető kurzus időtartama: 2013. március 22. - június 9.


Helyszín: IBS Budapest, 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.

Elfoglaltság – alapozó kurzus:

-      2013 márciustól júniusig havonta egy teljes hétvége: péntek 16:00-20:00, szombat 9:00-18:00,  vasárnap 9:00-14:00. 

Időpontok: március 22-24., április 12-14., május 24-26., június 7-9.

 

Elfoglaltság – négyéves kurzus:

-      Az év 10 hónapjában havonta egy teljes hétvége: péntek 16:00-20:00, szombat 9:00-18:00,  vasárnap 9:00-14:00. 

-      Júliusban és augusztusban nincs iskolai hétvége, helyettük július második felében választható öt napos nyári tábor

-      Tanrendben meghatározott óraszám szerinti önálló esetfelvétel, valamint orvosi szupervízió alatt történő klinikai gyakorlat

-      Vizsgák és diplomamunka


A négy hónapos alapozó kurzus ára: hétvégenként 30.000 Ft.  Egyben befizetve kedvezményesen összesen 100.000 Ft.   Az első CHE akkreditációval induló 4-éves kurzus éves tandíja legkésőbb 2013. májusában kerül véglegesítésre és a magyarországi tanárképzés átlagos éves tandíjához lesz hasonló.

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap elektronikus vagy személyes leadásával lehet 2013. február 28-ig.

 

e-mail cím: homeokult@gmail.com

Személyesen leadható a lap a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Klubrendezvényein  (2013. január 21., február 18., IBS) vagy az iskola jelenleg futó évfolyamának iskolai hétvégéin (január 18-20, február 15-17.)  a Tapolcsányi utca 12/a-ban, a Homeopátiás Információs Irodában.  Az aktuális helyszínről előzetesen érdeklődni szükséges a www.homeokult.hu oldalon vagy Vargha Ildikónál  telefonon (06 30 529 9143).

Ha további kérdése lenne a tanfolyammal kapcsolatban, keresse homeopata tanárainkat  Hazay Tímeát (hazay.timea@gmail.com, vagy  06 30 999 6674) és Székely Andreát (ms.szekely@gmail.com, vagy 06-30-544-6952) vagy Vargha Ildikót a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Titkárságán (06 30 529 9143).

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Bóna László
a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Elnöke


Gyakran ismételt kérdések a 4-éves képzéssel kapcsolatban

Ċ
Judit Nagy,
2013. jan. 20. 9:10
ĉ
Judit Nagy,
2013. jan. 18. 1:33
Comments