A gyógyulás folyamatai

Post date: Jul 24, 2017 12:34:35 AM

„CHE Plusz”

A gyógyulás folyamatai

A CHE Homeopátiás Magániskola és a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

közös szervezésében

„A homeopátiás tudat kitágítása”

címmel

Bóna László szakmai továbbképzést tart

a 2017-18-as tanévben hét szombati napon reggel 9 órától este 6 óráig

  1. Aggravatio – Rosszabbodás – 2017. november 4.

  2. Suppressio – Elnyomás – 2017. december 2.

  3. Relapsus – Visszaesés – 2018. január 13.

  4. Preventio – Megelőzés – 2018. február 10.

  5. Palliatio – Csillapítás – 2018. április 7.

  6. Amelioratio – Javulás – 2018. május 26.

  7. Simillimum – A leghasonlóbb szer – 2018. jún 9.

Az egyes alkalmak előadásokat tartalmaznak, melyeket Bóna László tart, néhány esetben vendégelőadók szerepelhetnek, élő esetfelvételeket mutatunk be, esetértelmezéseket, szakmai vitákat, pódium beszélgetéseket rendezünk az adott témákban.

A szakmai továbbképzés azon homeopátiával foglalkozó gyógyítóknak, vagy a homeopátia iránt érdeklődőknek ajánljuk, akik kellő alapismeretekkel és gyakorlattal rendelkeznek ahhoz, hogy a homeopátia konkrét szakmai kérdéseiben elmélyedjenek.

A témák részletesen:

  1. A rosszabbodás – Szükséges-e a gyógyuláshoz a rosszabbodás, van-e természetes ritmusa a gyógyulásnak, mi az a gyógyulási krízis, mikor értelmezzük a rosszabbodást a gyógyulás részének és mikor a betegség elmélyülésének, honnan lehet ezt felismerni?

  2. Az elnyomás – Mikor mivel és mit nyomunk el, milyen következményei lehetnek, mikor szükséges az elnyomás, függőséget alakít-e ki az elnyomás, mi a hasonlóság a testi és a lelki elnyomás között, hogy függ össze a társadalmi elnyomás a gyógyszeres elnyomással? Az elnyomás történelme. Elnyomás a miazmák tükrében. Mi az, ami elnyom és mi az, ami nem?

  3. A visszaesés – Mitől tér vissza egy korábbi állapot, minden visszaesés visszatérés-e vagy van, ami előre haladás? A gyógyulás ideje, viszonya a múlthoz és a jövőhöz, az élet egészéhez. Van-e „előreesés”, ha van visszaesés? Mikor függőség a betegség?

  4. A megelőzés – Valójában mit akarunk megelőzni? Milyen félelmek vannak az egészséges emberben és az már betegség-e? Látszik-e a jelenben, amit meg akarunk előzni a jövőben? Mi előzmény és mi következmény? Mi az, ami szükségszerűen bekövetkezik és mi az, ami elkerülhető? A karma és betegség.

  5. A tünetek enyhítése, csillapítása – Mikor nincs esély a valódi egészség helyreállítására? A fájdalom szerepe a gyógyulásban. A fájdalomcsillapítás elnyomás-e? Mikor elégszik meg a gyógyító a gyógyulással és mikor a beteg, mikor esik ez egybe és mikor nem. A csoda, a remény és reménytelenség, avagy a valósággal való szembenézés kalandjai. Mi az, ami nem tud változni? Mihez kell a betegség? Mit ne gyógyítsunk, van-e egyáltalán ilyen? Mikor nem gyógyít a gyógyító, csak fenntart egy állapotot? Miért teszi ezt?

  6. A javulás – Mi az igazi és a teljes gyógyulás, mik ennek a stádiumai, létezik-e elakadás, megrekedés a gyógyulásban? Mit kezdjen a gyógyító a megrekedt esettel, hogyan tud kibogozni egy összekuszálódott esetet, mitől zavarodhat meg egy gyógyulásnak indult folyamat? Mitől nem változik, aminek változnia kéne, mi ennek az elakadásnak az értelme, hogyan kezeljük ezt?

  7. A leghasonlóbb szer - Ha az ember egy egész, akkor mit jelent, hogy rétegei vannak az egészségének? A leghasonlóbb szer mihez hasonló – a személyiségéhez, a sérüléseihez, a tüneteihez, az alkatához? Lehet-e valakinek egy segítő szere és ha van ilyen, meddig hat neki, és mire, és mikor változik ez az egyetlen szer, és akkor hány szerből áll az egyetlen? Az Egy nézeteinek sokfélesége.

A hét szombat egységes továbbképzési folyamatot alkot. Jelentkezéseket az egész továbbképzésre fogadunk el, a tandíjat vagy előre az egész továbbképzésre vagy két egyenlő részletben kérjük megfizetni. Az első részletet az első alkalom előtt, a második részletet a harmadik alkalom után. Alkalmanként egyes előadásokat látogatni csak külön indokolt esetben és felár ellenében lehet.

A hét alkalmas továbbképzés díja: 105 000 Ft (alkalmanként 15.000Ft értékben).

Az egyes továbbképzési napokon való részvétel alkalmanként, külön kérésre, 20 000 Ft-ba kerül.

Azok a hallgatók, akik a CHE+ továbbképzés szombatjait követő vasárnapi CHE Szabadiskola hét alkalmas programjára is jelentkeznek egyben, a két programot összevontan, kedvezményesen fizethetik. A két program együttes díja: 147 000 Ft, ez tartalmazza a hét továbbképzési szombatot és a vasárnapi szabadiskola hét előadását összevontan kedvezményes 21 000 Ft/hétvége áron. Ezt az összeget szintén teljes összegben előre vagy két egyenlő részletben kérjük befizetni.

A továbbképzés helye: Budapest,I.Hattyú u.14. Trinitum Szellemi Közösségi és Alkotó Tér

A továbbképzésre előzetes bejelentkezés szükséges 2017. szeptember 30-ig a következő e-mail címen: homeokult@gmail.com.