Energiaminták csoportterápiában

Post date: Jul 16, 2015 12:21:30 PM

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Kétnapos Hétvégi Nyári Tanfolyamot szervez

Energiaminták csoportterápiában

címmel

Bóna László vezetésével

2015. augusztus 15-16-án, szombaton és vasárnap 9 órától 18 óráig

Rajan Sankaran úgynevezett „érzet-módszerét” miként használhatjuk a homeopátiás esetfelvétel keretein kívül egy gesztusokra és beszédre építő csoportos terápiában? Hogyan válhat önmagában terápiás hatásúvá az, hogy csoportban, együtt igyekszünk elkülöníteni a valóság megtapasztalásának szintjeit, vagyis miként válik segítő erővé önmagában az, hogy elkülönítjük a hiedelmeket, érzéseket, tényeket, az érzetekben megnyilvánuló hatóerők valóságától. Miként lehet ezt közösségben tenni? Miként válhat homeopátiásan gyógyító információvá egy-egy szó, gesztus vagy mozdulat? Mit jelent az adagolás, dinamizálás a gesztusokban megragadott hatóerők esetében?

A szeminárium során minden részvevő saját tapasztalatot szerezhet erről a folyamatról és egyben megtanulhatja az alapjait annak is, hogy esetleg terapeutaként miként használja ezt a módszert csoportvezetőként. A szeminárium tehát egyéni terápiás tapasztalatot is nyújt és bevezető ennek a szemléletnek a módszertani alapjaiba.

A szeminárium első napján a módszer önismereti célokra való felhasználását mutatjuk be. Ismerkedés a saját egyéni hatóerőkkel, mik vezérlik az embert, mik gyógyítják, mik betegítik meg, mik alakítják a sorsát. Miként fedezhetjük fel és miként léphetünk kapcsolatba a minket vezérlő hatóerőkkel?

A szeminárium második napján a hatóerők működését ismerhetjük meg az emberi kapcsolatainkban. Miként használhatjuk a kapcsolatokban lévő zavarok, konfliktusok, traumák gyógyítására a gesztusokban, mozdulatokban megragadott energiamintákat?

Az Energiaminták csoportterápiában című szemináriumon csak a kétnapos részvétel javasolt, a két nap tematikája szorosan összefügg egymással.

A szeminárium részvételi díja:

Egyesületi tagság esetén: 16 000 Ft/2 nap.

Egyesületi tagság nélkül: 20 000 Ft/2 nap.

A szeminárium a CHE Budapest Homeopátiás Iskola hallgatóinak beszámít az iskola tanrendjében kötelezően elírt fakultatívan végezhető tanfolyamok óraszámaiba, erről igazolást kaphatnak.

A szemináriumra előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben a homeokult@gmail.com címen 2015. július 31-ig.

A szeminárium helyszíne előzetes egyeztetés szerint az IBS épületében lesz (Budapest II. ker. Tárogató út 1-3.), de az IBS nyári átalakítása miatt a helyszín változhat. A helyszínváltozásról csak az előre e-mailben bejelentkezett részvevőket tudjuk személyesen értesíteni.

Várunk szeretettel az Energiaminták csoportterápiában című szemináriumon!

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság vezetősége

HGYT Bóna László