Hogyan tehetjük az esetfelvételt is terápiává? - Nyilvános esetfelvétel és esetfelvételi szeminárium

Post date: Aug 27, 2013 6:36:19 PM

Hogyan tehetjük az esetfelvételt is terápiává? - Nyilvános esetfelvétel és esetfelvételi szeminárium

Előadó és szemináriumvezető: Bóna László.

Szeretettel várunk Benneteket Nyilvános esetfelvételi napunkra

2013. szeptember 15-én és október 13-án Gödöllőn.

Mindkét nap vasárnapra esik. 2013. szeptember 15-én, 9 órakor találkozunk Gödöllőn a Szil-házban (Szilhát utca 14.). Térkép itt:http://szilhaz.gak.hu/?q=contacts

A két nap független egymástól.

Az előadás során az esetfelvétel metodikai kérdéseiről lesz szó. Arról, hogy mik azok a kommunikációs technikák, melyek segítik az esetfelvételt abban, hogy az ne csupán egy szerválasztási eljárás legyen, hanem önmagában is terápiás hatással bírjon. Mire figyeljen a homeopata az esetfelvétel közben, hogyan kérdezzen, milyen tanácsokat adjon, vagy adjon-e egyáltalán tanácsot? Mennyire és hogyan tartsa be a homeopátiás esetfelvétel protokollját, mikor és hogyan térjen el attól? Milyen információra van szüksége a kliensnek és mire a gyógyítónak? Lehet-e homeopátiásan és allopátiásan kommunikálni és ha igen, ez mit jelent és mit okoz? Sor kerül szerválasztási, repertorizációs bemutatóra valamint a választott szerek materia medicájának megbeszélésére.

A nyilvános esetfelvételre előzetes megbeszélés alapján hozhattok klienseket, akik krónikus problémájukra kérnek segítséget. A nyilvános esetfelvétel ingyenes. Az esetfelvételi beszélgetés végén Laci fog egy szert javasolni. A szer bevétele után a kliens állapotának a követését is Laci fogja végezni – hacsak másban nem egyeznek meg. Hozhattok anyukákat, apukákat, szomszédokat, ismerősöket, rokonokat. Jó hangulatú beszélgetésekké szoktak válni már útközben is ezek az esetfelvételek. Kb. egy, másfél óra a beszélgetés a klienssel utána pedig az esettel kapcsolatos megbeszélések következnek.”

Tervezett napirend a következő:

     • 9.00 – 9.30 bevezető

     • 9.30 – 11.00 1. eset – az eset megbeszélése

     • 11.00 – 11.30 szünet

     • 11.30 – 13.00 2. eset

     • 13.00 – 15.00 ebéd szünet

     • 15.00 – 15.30 2. eset megbeszélése

     • 15.30 – 17.00 3. eset – az eset megbeszélése

     • 17.00 – 18.00 saját esetek megbeszélése

Szeretnénk kérni Benneteket, hogy ha van saját esetetek, amiben szeretnétek tanácsot kérni, azt jelezzétek! Ez csak az idővel való gazdálkodás miatt lenne fontos.

Az esetfelvételi szemináriumon a szeminárium részvevői elmondhatják az általuk felvett eseteiket, melyekben segítséget kérnek. A szeminárium keretében a szemináriumvezető tanár segítségével közösen igyekszünk szert választani, gyakorolni a repertorizációt, megvitatni a tünetek helyes értelmezését, hierarchizálását, a repertorizáció és esetfelvétel metodikai kérdéseit.

Részvételi díj: 11 000 Ft / nap

Fél napi részvétel esetén: 5 500 Ft

Ha kérdésetek van, írjatok v. hívjatok! - Molnárné Decsák Vera 30/579-7499

Várunk szeretettel:

Ica és Vera

Esetfelvétel gödöllő