JÁROM AZ UTAM…

Post date: Jan 13, 2015 7:49:10 AM

Életenergiák értelmezése homeopátiás nézőpontból

2014. március 10.-től négy részes előadássorozat az IBS-ben a SZINTÉZIS Szabadegyetem szervezésében

Bóna László (homeopata, szakíró) majd egy évtizede foglalkozik a homeopátia filozófiájával és gyakorlati kérdéseivel, a művészetek és a filozófia felől közelít a gyógyításhoz. A homeopátia számára nem pusztán gyógymód, hanem elsősorban világszemlélet. Abban a magasságban és mélységben érdekli, ahol minden embernek egyformán fontos tapasztalatokat ad az életről, a sorsról, a bölcsességről, az egészségről, a betegségről, a kapcsolatokról és a boldogságról. Célja, hogy ezzel a sajátos látásmóddal hozzásegítse a hozzá fordulókat a sorsukat vezérlő valóságos erők megértéséhez.

Tematika és időpontok (kéthetente kedd esténként 18.30-20.30 h-ig):

Járom-e, ha az utamat járom? Igába hajtom-e a fejemet, ha a kötelességemet teszem vagy szabadon választom, amit meg kell tennem? Mi tartja az egyént benne az életében és meddig? Mi hajtja, és mi akadályozza?

Négy alapvető érzelmet veszünk szemügyre: mikor lesz belőlük bűn, betegség és mikor válnak hajtóerővé?

  1. Március 10. – A harag útja

Mi következik abból, ha az ember megéli az agresszióját, és mi következik abból, ha nem? Csak rossz-e a düh? Mikor hasznos, és mikor nem? Hogyan alakítja az életutat a harag? Mit lehet vele kezdeni?

  1. Március 24. – A félelem útja

Milyen félelmeket visz végig az ember az életében? Hogyan szabadulhat meg tőlük és miért ragaszkodik hozzájuk mégis? Mi haszna van belőlük? Milyen életet ír a félelem, és milyet a félelem nélküliség?

  1. Április 7. – A szégyen és undor útja

Mit szégyell az ember, és miért nem felejti el a legrégebbi szégyenét? Mit kerül az ember az életében a szégyen miatt, és hogyan határozza ez az elkerülés a sorsát? Hogyan tagadja meg emiatt önmagát, és hogyan tudja magát mégis elfogadni?

  1. Április 21. – A vágy útja

Mitől bűnös a vágy, és mitől erő, ami életben tart? Mi tart itt a földi létben? Igaz-e, hogy a szenvedés oka a vágy? Milyen életút származik a vágyak követéséből, és milyen a vágyak megtagadásából?

A kurzus helyszíne:

IBS Office Center, Bp. II. ker., Tárogató út 2-4. (fsz. 10-es terem)

Részvételi díjak: Február 15.-ig Február 16.-tól

– kedvezményes: * 10.800 Ft 12.800 Ft

– teljesárú: 12.800 Ft 14.800 Ft

* kedvezmény aktuális és volt Szintézis hallgatóknak, volt tanfolyami résztvevőknek, ill. Bóna László tanítványainak, valamint gyakorló pedagógusoknak, diákoknak, nyugdíjasoknak

További információ és jelentkezés: + 36 20 / 495 56 66 (Fürjes Kati szervező)

www.szintezis.info.hu