Segítő rendszerek

Post date: May 11, 2015 5:31:45 AM

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

- mint minden évad végén, idén is megrendezi, nagysikerű -

A homeopátiát segítő, kiegészítő, támogató terápiák

című előadás sorozatát, idén

Segítő rendszerek

címmel,

három egymást követő kedd este, három különböző, nagyszerű előadóval

2015. május 26-án, június 2-án és június 9-én 17.00-20.30-ig

az IBS-Office Center épületében (Bp. II. ker. Tárogató út 2-4.)

MESETERÁPIA - SZOMATODRÁMA - PROJEKTÍV TERÁPIA

A betegségben a testi, lelki tünetek sokasága a beteg számára többnyire nem alkotnak átlátható rendszert, éppen ebből fakad maga a betegség. Ha képes meglátni az egyes tüneteinek az összetartozását, ha megláthatja állapota egységét, ha panaszai rendszert tudnak alkotni és önmagát e rendszerben láthatja: máris elindult a gyógyulás felé.

Az esték házigazdája: Bóna László, a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság elnöke

A részletes program:

A homeopátiát segítő, kiegészítő, támogató terápiák - Segítő rendszerek

Első este (május 26.):

Meseterápia –

Dr. Boldizsár Ildikóval –

mesekutató, meseterapeutával, a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalkotójával

Transzplantált és életmentő műtéten átesett betegek meseterápiája. Gyászolók segítése mesékkel. Mit meséljünk a gyász különböző szakaszaiban? A halállal kapcsolatos félelmek oldása. Személyiségfejlesztő meseterápia egy női és egy férfi börtönben. Mire képes a történet egy zárt intézet falai között? Hogyan segít a mintázat-technika a történetek kiválasztásában?

A Metamorphoses Meseterápiás Módszer klinikai és alkotó-fejlesztő ágának általános ismertetése és módszertani bemutató konkrét eseteken keresztül.

(www.fabularium.hu , www.meseterapia.hu)

Második este (június 2.):

Szomatodráma – interaktív előadás -

Dr. Buda Lászlóval, orvos, pszichiáter, pszicho-terapeutával, a szomatodráma megalkotójával –

A szomatodráma egy játékos, kreatív önismereti és terápiás módszer, mely üzeneteket közvetít a testtől a tudatig és vissza, ezáltal egy aktív-, értelem- és érzelemteli kommunikáció lehetőségét nyitja meg belső világunkkal. A módszer azon az elven alapul, hogy a saját testünkről alkotott elképzeléseink térbeli kivetítése, mélyebb megismerése és kreatív átalakítása gyógyító folyamatokat indíthat szervezetünkben. Mindez a személyes kapcsolatfelvétel, a testüzenetek szeretetteli elfogadása, az érzelmi elakadások feloldása, a játékban feltáruló helyzet átrendeződése révén valósulhat meg.” (Dr. Buda László –www.szomatodrama.hu)

Harmadik este (június 9.):

Projektív terápia – Élő bemutatóval kísért előadás -

Rákos Péterrel – író, asztrológus, rendszer-terapeutával

A Projektív Terápia Rákos Péter által kifejlesztett terápiás módszer. „Hasonlóan a családállításhoz, a terápia során a kliens belső szereplői vetülnek ki – projektálódnak – különbség azonban, hogy míg a rendszerállítás sokszereplős műfaj, addig a projektív terápia kétszemélyes, a kliens és a terapeuta között zajlik.” És míg a rendszerállításban hierarchikus viszonyok vannak és főszereplője az a lélek, aki valaki másnak a helyén áll, más sorsát veszi át, addig a „projektív terápia világa az emberi psziché egymás mellé rendelt egyenrangú erői, és főszereplője mindig az aktuálisan megszólított, problémás én-rész.” (Rákos Péter - http://humanisztikus.hu/terapiak/projektiv-terapia/)

Az előadás sorozat részvételi díjai:

Teljes áron – a három alkalom egyben: 15000Ft – egy-egy alkalom külön: 6000Ft

Kedvezményes áron – a három alkalom egyben: 12000Ft – egy-egy alkalom külön: 5000 Ft

(A kedvezményt a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság és a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjai vehetik igénybe és az előadók által vezetett egyesületek tagjai valamint diákok, nyugdíjasok.)

Az előadássorozatra a korlátozott létszám miatt előzetes regisztráció, bejelentkezés szükséges 2015. május 22-ig a homeokult@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-52-99-144-es telefonszámon sms-ben vagy hangüzenetben.