Pareek szeminárium

Alok Pareek előadása

fotók itt

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság szervezésében a neves indiai homeopata, Alok Pareek szemináriumot tartott 2010. szeptember 17.-19. között Budapesten.

Az előadás témája:

Akut megbetegedések terápiája klasszikus homeopátiás kezelés során

Az előadó részletesen bemutatja az akut sürgősségi állapotok kezelését súlyos betegségek, így a rákbetegség klasszikus homeopátiás kezelése során. A tüneti szerek Materia Medica ismertetése mellett kitér arra, hogy miképp illeszti be őket a klasszikus ,,alkati" kezelésbe. Klinikai esetek részletes bemutatásával illusztrálja az akut és sürgősségi kezelés során felmerülő gyakoribb nehézségeket, és a klinikai gyakorlatban bevált, jól alkalmazható lehetőségeket mutat ezek megoldására.

A téma fontosságát jelzi, hogy nagy a bizonytalanság sok homeopatában, hogy mikor és hogyan ,,kell" az akut betegségeket kezelni a krónikus betegeknél, betartva a klasszikus homeopátia szabályait. Eltérő elképzelések léteznek azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e egyáltalán az akut betegségeket kezelni, és ha igen, hogyan illeszthetők be az akut szerek a krónikus ,,alkati" kezelésbe. Mindezen dilemmák esetén segítséget nyújthat Alok Pareek előadása, aki a klasszikus homeopátia elméleti szabályait precíz, jól követhető esetek bemutatásával a gyakorlatban jól alkalmazható irányvonalakká alakítja.

A meghirdetett téma mellett részletesen beszámol a rákbetegség klasszikus homeopátiás kezeléséről is, hiszen ő és édesapja, R.S. Pareek világszerte ismertek a rákgyógyítás területén. Homeopátiás klinikájuk a legmodernebb felszereltséggel rendelkezik, ahol a klasszikus homeopátia mellett hagyományos orvosi vizsgálatokat, műtéteket is végeznek.

Német nyelven megjelent könyvük, a Krebs - heilbar durch Homöopathie (Rákbetegség - homeopátiával gyógyítható) nagy sikert aratott.

Az előadó életrajza:

Alok Pareek 1981 óta egy modern homeopátiás központ vezetője Agra városában, Indiában. Édesapjával ketten felügyelik a napi mintegy 200 járóbeteg ellátását, emellett 50 ágyas homeopátiás kórházat üzemeltetnek, ahol a műtéti kezelések mellett pre-és posztoperatív homeopátiás ellátást nyújtanak, illetve több vidéki járóbeteg részleg is kapcsolódik a kórházhoz.

Alok Pareek kitüntetéssel végzett a Nehru Homeopathic Medical College-ban, majd Svájcban töltött két évet. Több fontos pozíciót betölt az indiai egészségügyben, a University of Agra homeopátia professzora. Rendszeresen tart külföldön szemináriumokat, nagy gyakorlati tapasztalata és elméleti tudása mellett kiemelkedő előadókészsége és jó megjelenése egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy nagy sikert arasson jól követhető, logikus, rendszerezett előadásaival: így például 1993. februárjában a New Delhi egyetemen tartott International Homeopathic Conference-n elnyerte a legjobb tudományos prezentáció díját. Rendszeresen ad elő a Vithoulkas által szervezett németországi Akadémián.

A következő témákról szokott szemináriumokat tartani: ,, A krónikus veseelégtelenség homeopátiás kezelése", ,, A rákbetegség homeopátiás kezelése", ,,Sürgősségi és akut betegségek homeopátiás kezelése - alkalmazott Materia Medica" , ,,Hasi betegségek homeopátiás kezelése"

Az alábbi linkeken a tavaly szeptemberi, badenweileri rákszemináriumon tartott előadásából látható egy 10 perces részlet, egy homeopátiával kezelt agytumoros kislány részletes, jól dokumentált esete (német szinkrontolmácsolás, angol nyelvű ábrák).

http://www.narayana-verlag.de/Krebs-Kongress-DVD-12-DVD-s/Ramakrishnan-Pareek-Sonnenschmidt/b7049

http://www.youtube.com/watch?v=XH-tAfKqnYY

A Pareek család kórházáról (apa mellett három gyermeke is itt dolgozik, Alok homeopata, egy másik testvér sebész, a lánytestvér pedig gasztroenterológus) további információ az alábbi linken olvasható:

http://www.pareekhospital.com/

A szeminárium részvételi díja egyesületi tagoknak 55.000 Ft, nem egyesületi tagoknak

65.000 Ft.

Napijegy: egyesületi tagoknak: 20.000 Ft, nem egyesületi tagoknak 23.000 Ft.

A szeminárium helyszínéről a későbbiekben tájékoztatjuk a résztvevőket.

Jelentkezni a részvételi díj felének befizetésével lehet. A jelentkezést kérjük, hogy telefonon, sms-ben a 06-30-5299143-as számon, vagy e-mail-ben info@homeokult.hu címre is jelezni!

Befizetés: Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság irodájában: Bp. II. ker.

Tapolcsányi u. 12. (előzetes telefonos egyeztetéssel)

Átutalás: CIB Bank 10700718-43889206-51100005

Jelentkezési határidő: 2010. szeptember 05.