Eseményeink

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület és a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság együttműködéséből adódóan mindkét egyesület tagjai kedvezményesen látogathatják egymás rendezvényeit. (a saját tagokat megillető kedvezményekkel). 

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság fél éves tagdíja: 8000 Ft.

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA - negyedik évfolyam - ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUM,   - 2023.03.24.

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe Bóna László Esetmegbeszélő Szemináriumait. 

A következő alkalom időpontja: 2023. március 24-e péntek.


Szeretettel, Bóna, Szilvi


ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUMOK – ÚJRAINDÍTVA

2023-ban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság újraindítja népszerű esetmegbeszélő

szemináriumait – új formában.

A következő alkalom időpontja: 2023. március 24-e péntek 16.00-20.00, Insignis Központ, Budapest, 8. ker. József krt. 35. 1.em 1/a.

Bejelentkezés: homeokult@gmail.com.

Az esetmegbeszélő szemináriumokon a résztvevők elmondhatják a saját maguk által felvett eseteiket, a csoport segít az esetet értelmezni és szert választani Bóna László szakmai vezetésével és Hassmann Péter repertorizációs segítségével. A szemináriumokon saját eset bemutatása nélkül is részt lehet

venni tanulási célból, hiszen – véleményünk szerint – ez a legjobb közös gyakorlati tanulási forma.

Az esetmegbeszélő szemináriumok 2023-ban a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának tanrendjébe illeszkednek, vagyis azokon a pénteki napokon lesznek, amikor az évfolyam iskolai hétvégéi vannak.

Ezek a következő napokat jelentik még ebben a tanévben:

2023. március 24-e, április 28-a, május 12-e.

Ezeken a napokon a szemináriumok 16.00 órakor kezdődnek és 20.00 óráig tartanak.

A szemináriumok helyszíne: Insignis Központ, Budapest 8. ker. József krt. 35. 1. em. 1/a.

Egy szemináriumon kb. összesen 8-10 eset megbeszélésére van lehetőség. A szemináriumokon való részvétel a Hasonszenvészeti Szabadiskolások számára tanrendi tanóra, de ezekre a szemináriumokra, ahogy korábban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Esetmegbeszélő Szemináriumaira, bárki jelentkezhet, aki saját maga által felvett esethez szeretne szakmai segítséget

kérni vagy gyakorlati ismereteit bővíteni.

Az Esetmegbeszélő Szemináriumokra előzetesen regisztrálni kell a homeokult@gmail.com email címen mindazoknak, akik nem hallgatói a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedéves évfolyamának.

A Szabadiskolán kívüli hallgatók a regisztrációban jelezzék, hogy esetet szeretnének ismertetni vagy eset nélkül szeretnének részt venni. A Szabadiskola negyedikes évfolyamán kívüli hallgatóknak a

pénteki esetfelvételi napokon való részvétel díja alkalmanként 9000 Ft.

(A képen Rembrandt Dr. Tulp anatómiája című híres festményének parafrázisa látható, ef Zámbó István Tulp Doktor Asztáltesteket vizsgál című alkotása.)


KORÁBBI ESEMÉNYEK:

A FINÁLÉ FOLYTATÓDIK - ÖTÖDIK RÉSZ: NINCS BOCSÁNAT2023.03.06.

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI

BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADA

 ÖTÖDIK RÉSZ: NINCS BOCSÁNAT

2023.március 6. hétfő – Budapest, Tárogató Úti Színház 17.00 – 20.30-ig.

„Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelentett. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik egy ideig jöttek, majd eltűntek, vagy néha vissza-visszatértek.

Most sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, ha tehetem, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Számos könyv, hangfelvétel, video született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom.

Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most induljon a Finálé! Az idei évadban összesen hét részben.” 

Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva. A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek

Terveink szerint az idei évadban összesen hét alkalommal.

A következő négy alkalom időpontja és címe:

NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL – 2023. február 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

ÖTÖDIK RÉSZ: NINCS BOCSÁNAT – 2023. március 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HATODIK RÉSZ: ISTENEK - EMBEREK – 2023. április 24. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HETEDIK RÉSZ: A FINÁLÉ FINÁLÉJA – 2023. június 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

Bóna László homeopátiás klubjai huszadik éve zajlanak, azok szakmai továbbképzés jellegűek, a részvételhez alapszintű homeopátiás ismeretek, minimum alapszintű előképzettség szükséges, valamint titoktartási nyilatkozat szükséges, melyet a részvevőknek a helyszínen aláírásukkal kell érvényesíteni.

A klubelőadásokra előzetes bejelentkezés nem szükséges. Bármilyen további információ írásban

kérhető az Egyesület levelezési címén, a homeokult@gmail.com levélcímen.

Szeretettel: Bóna László és Reizer Szilvi

Bóna László honlap: https://bonalaszlo.hu/

(A képen Rembrandt Dr. Tulp anatómiája című híres festményének parafrázisa látható, ef Zámbó István Tulp Doktor Asztáltesteket vizsgál című alkotása.)

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA negyedik évfolyam ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUM, Életfolyamatok sorozat: emlékek, álmok   - 2023.02.24-25.


A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság által szervezett Hasonszenvészeti Szabadiskola a negyedik évfolyam részére indított programmal töretlenül folytatódik. És mivel ez Szabadiskola, az eddigi elköteleződött iskolásokon kívül várunk mindenkit, aki kellő előképzettséggel rendelkezve, vagy csak pusztán érdeklődésből, akár új iskolásként vagy akár csak alkalmilag, részt venne az Iskola programjában.


ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUMOK – ÚJRAINDÍTVA

február 24., p, 16:00 – 20:00

A szemináriumok helyszíne: Insignis Központ, Budapest, 8. ker. József krt. 35. 1.em 1/a. (térkép)


2023-ban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság újraindítja népszerű esetmegbeszélő szemináriumait – új formában.


Bejelentkezés: homeokult@gmail.com.

Az esetmegbeszélő szemináriumokon a résztvevők elmondhatják a saját maguk által felvett eseteiket, a csoport segít az esetet értelmezni és szert választani Bóna László szakmai vezetésével és Hassmann Péter repertorizációs segítségével. A szemináriumokon saját eset bemutatása nélkül is részt lehet venni tanulási célból, hiszen – véleményünk szerint – ez a legjobb közös gyakorlati tanulási forma.

Az esetmegbeszélő szemináriumok 2023-ban a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának tanrendjébe illeszkednek, vagyis azokon a pénteki napokon lesznek, amikor az évfolyam iskolai hétvégéi vannak. 

Ezek a következő napok:

január 27-e, február 24-e, március 24-e, április 28-a, május 12-e.


Egy szemináriumon kb. összesen 8-10 eset megbeszélésére van lehetőség. 

A szemináriumokon való részvétel a Hasonszenvészeti Szabadiskolások számára tanrendi tanóra, de ezekre a szemináriumokra, ahogy korábban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Esetmegbeszélő Szemináriumaira, bárki jelentkezhet, aki saját maga által felvett esethez szeretne szakmai segítséget kérni vagy gyakorlati ismereteit bővíteni.


Az Esetmegbeszélő Szemináriumokra előzetesen regisztrálni kell a homeokult@gmail.com email címen mindazoknak, akik nem hallgatói a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedéves évfolyamának. A Szabadiskolán kívüli hallgatók a regisztrációban jelezzék, hogy esetet szeretnének ismertetni vagy eset nélkül szeretnének részt venni. 

A Szabadiskola negyedikes évfolyamán kívüli hallgatóknak a pénteki esetfelvételi napokon való részvétel díja alkalmanként 9000 Ft.


február 25., sz, 9:00 – 18:00


 Életfolyamatok sorozat: emlékek, álmok  


A hétvégi szemináriumokat továbbra is Bóna László tartja, és szombaton egy előadásban Hassmann Péter folytatja az emberképről szóló sorozatát.


További hétvégék: 2023. 

- márc 24.25.

- ápr 28.29.

- máj 12.13.

- jún 10.


A hétvégék beosztása: pénteken - 16.00-20.00 óráig és szombaton 9.00-18.00 óráig.

Érdeklődni: homeokult@gmail.com címen lehet érdeklődni levélben.

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM: ESETKÖVETÉS, POTENCIAVÁLASZTÁS, SZERVÁLASZTÁSI METODIKÁK - 2023.02.10-11

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM

A hétvége pénteken 16.00-20.00 óráig és  szombaton 9.00-18.00 óráig tart.

2023.02.10-11

 Budapest,  2. kerületben a Tárogató út 1. rendezvényterem

A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabad – az iskola Titoktartási Nyilatkozatának aláírása után az egyes iskolai alkalmak a helyszínen váltott bérleti rendszer szerint szabadon látogathatók.

MÁSODIK TRIMESZTERE

2023. január 20-21, február 10-11, március 17-18

Három hétvége személyesen, élőben.

Pénteken 16.00-20.00-ig és szombaton 9.00-18.00-ig.

A Tárogató Úti Irodaház Éttermében. (Budapest 2. ker. Tárogató út 2-4.)

Minden hétvégében három nyilvános esetfelvétel élőben, az esetek elemzése, szerválasztás, az adott szer gyógyszerképének megtanulása. Az esetek kapcsán elméleti kérdések megbeszélése, ebben a trimeszterben a második szerfelírás, a szerváltás, az esetkövetés alapkérdései, a lehetséges szerválasztási metodikák és a potenciaválasztás szabályai kerülnek sorra.

A hétvégék Bóna László szakmai vezetésével történnek. Hassmann Péter repertorizációs tanításának segítségével.

A Szabadiskola szabad. Az iskola állandó hallgatóin kívül lehetséges behallgatás, alkalmi részvétel. Ennek feltételeiről érdeklődni, valamint bejelentkezni lehet a homeokult@gmail.comcímen levélben.


Az Iskoláról információk a homeokult@gmail.com címen kérhetők levélben.

Várjuk szeretettel Iskolánk új első évfolyamának tagjait és az érdeklődőket!

Bóna László

Hétvégék 2023.

- jan 20-21.

- febr 10-11.

- márc 17-18.

- ápr 14-15.

- máj 5-6.

- máj 19-20.

- jún 3.


A helyszín továbbra is a Tárogató út 2-4. színházterem, kivéve a jan. és febr. alkalmat, amikor a Tárogató úton leszünk, de a rendezvényteremben. 

A FINÁLÉ FOLYTATÓDIK - NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL -  2023.02.06.

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI

BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADA

NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL

2023. február 6. hétfő – Budapest, Tárogató Úti Színház 17.00 – 20.30-ig.

„Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelentett. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik egy ideig jöttek, majd eltűntek, vagy néha vissza-visszatértek.

Most sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, ha tehetem, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Számos könyv, hangfelvétel, video született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom.

Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most induljon a Finálé! Az idei évadban összesen hét részben.” 

Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva. A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek

Terveink szerint az idei évadban összesen hét alkalommal.

A következő négy alkalom időpontja és címe:

NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL – 2023. február 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

ÖTÖDIK RÉSZ: NINCS BOCSÁNAT – 2023. március 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HATODIK RÉSZ: ISTENEK - EMBEREK – 2023. április 24. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HETEDIK RÉSZ: A FINÁLÉ FINÁLÉJA – 2023. június 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

Bóna László homeopátiás klubjai huszadik éve zajlanak, azok szakmai továbbképzés jellegűek, a részvételhez alapszintű homeopátiás ismeretek, minimum alapszintű előképzettség szükséges, valamint titoktartási nyilatkozat szükséges, melyet a részvevőknek a helyszínen aláírásukkal kell érvényesíteni.

A klubelőadásokra előzetes bejelentkezés nem szükséges. Bármilyen további információ írásban

kérhető az Egyesület levelezési címén, a homeokult@gmail.com levélcímen.

Szeretettel: Bóna László és Reizer Szilvi

Bóna László honlap: https://bonalaszlo.hu/

Bóna László

Mentális mintázatok válság idején – egy homeopata szemszögéből előadás mindenkinek webinárium (visszanézhető)  -  2023.01.30.

Külső válság van vagy belső is? Anyagi, megélhetési, egészségi, testi, mentális, lelki, szellemi? Hogy függnek össze ezek? Túl kell-e élni a válságot vagy tudni lenni benne? Akut helyzet-e a válság vagy krónikus? Milyen betegségeket okoz? Hogyan tekinthetünk egy krízishelyzetre homeopátiás szemmel? Milyen egyéni megküzdési stratégiákat lehet segíteni homeopátiás szerekkel?

Járványhullámok, közvetlen háborús fenyegetettség, borús jövőkép, teljes elszegényedés, élelmiszerhiány, infláció, az energiaválság rémképei, klímaválság – az emberek legközvetlenebb alapszükségleteit veszi célba újabb és újabb trauma. Egy-egy veszéllyel még megküzd az ember, de az állandó fenyegetettség a legerősebbeket is ledönti a lábáról. A fiatalabbaktól elveszi a jövőt, az idősebbeknek felszínre hozza az átélt családi sebeket. Segíthet-e a homeopátia az egyre nehezebb helyzetekben? Segítheti-e a különféle megküzdési stratégiákban? Mitől függ, hogy kinek milyen válaszreakciói és betegségtünetei alakulnak ki a környezeti hatásokra? Hogyan segíthet a homeopátia a válságos helyzetekben az egyre több különféle függésekbe menekülő emberen és egyéb megbetegítő lelki állapotokon? És hogyan lehet figyelembe venni a homeopátiás segítségnyújtásban, hogy ki milyen családi mintákkal és betegséghajlamokkal érkezik meg ebbe a „szép, új világba”? Hogyan működnek a régi jól bevált homeopátiás szerek és hogyan az újak? 

A Terápa Natura Alapítvány webináriumra kért fel, és én örömmel mondtam igent rá. Szeretném a tapasztalataimat megosztani, hálás vagyok az érdeklődőknek, akik meghallgatnak, szeretettel várom a találkozót.

Bóna László

Időpont: 2023. január 30.  hétfő 19 óra. (Az előadás később felvételről visszanézhető)* 

Jelentkezés

Az élő webinárium elhangzása után az előadás felvételről korlátlan ideig megtekinthető 

(A képen Rembrandt Dr. Tulp anatómiája című híres festményének parafrázisa látható, ef Zámbó István Tulp Doktor Asztáltesteket vizsgál című alkotása.)

ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUMOK – ÚJRAINDÍTVA -  2023.01.27.


NÉZZÜNK EGYÜTT AZ ESETEK MÉLYÉRE!

MI LÁTHATÓ A LÁTHATÓ MÖGÖTT?

Esetmegbeszélő szeminárium a Homeopátiás Gyógyművészeti Tásrsaságban – Bóna László vezetésével és Hassmann Péter repertorizációs tanításával

2023. január 27-én péntek 16.00-20.00, Insignis Központ, Budapest, 8. ker. József krt. 35. 1.em 1/a.

Bejelentkezés: homeokult@gmail.com.

Az esetmegbeszélő szemináriumokon a résztvevők elmondhatják a saját maguk által felvett eseteiket, a csoport segít az esetet értelmezni és szert választani Bóna László szakmai vezetésével és Hassmann Péter repertorizációs segítségével. A szemináriumokon saját eset bemutatása nélkül is részt lehet venni tanulási célból, hiszen – véleményünk szerint – ez a legjobb közös gyakorlati tanulási forma.

Az esetmegbeszélő szemináriumok 2023-ban a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának tanrendjébe illeszkednek, vagyis azokon a pénteki napokon lesznek, amikor az évfolyam iskolai hétvégéi vannak. 

Ezek a következő napok: 2023. január 27-e, február 24-e, március 24-e, április 28-a, május 12-e.

Ezeken a napokon a szemináriumok 16.00 órakor kezdődnek és 20.00 óráig tartanak.

A szemináriumok helyszíne: Insignis Központ, Budapest 8. ker. József krt. 35. 1. em. 1/a.

Egy szemináriumon kb. összesen 8-10 eset megbeszélésére van lehetőség. A szemináriumokon való részvétel a Hasonszenvészeti Szabadiskolások számára tanrendi tanóra, de ezekre a szemináriumokra, ahogy korábban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Esetmegbeszélő Szemináriumaira, bárki jelentkezhet, aki saját maga által felvett esethez szeretne szakmai segítséget kérni vagy gyakorlati ismereteit bővíteni.

Az Esetmegbeszélő Szemináriumokra előzetesen regisztrálni kell a homeokult@gmail.com email címen mindazoknak, akik nem hallgatói a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedéves évfolyamának. A Szabadiskolán kívüli hallgatók a regisztrációban jelezzék, hogy esetet szeretnének ismertetni vagy eset nélkül szeretnének részt venni. A Szabadiskola negyedikes évfolyamán kívüli hallgatóknak a pénteki esetfelvételi napokon való részvétel díja alkalmanként 9000 Ft.

Szeretettel várlak Benneteket: Bóna László

Molnár Ágnes mese illusztrációjának részlete. 

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM: ESETKÖVETÉS, POTENCIAVÁLASZTÁS, SZERVÁLASZTÁSI METODIKÁK - 2023.01.20.-21.

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM

A hétvége pénteken 16.00-20.00 óráig és  szombaton 9.00-18.00 óráig tart.

2023.01.20.-21.

 Budapest,  2. kerületben a Tárogató út 1. rendezvényterem

A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabad – az iskola Titoktartási Nyilatkozatának aláírása után az egyes iskolai alkalmak a helyszínen váltott bérleti rendszer szerint szabadon látogathatók.

MÁSODIK TRIMESZTERE

2023. január 20-21, február 10-11, március 17-18

Három hétvége személyesen, élőben.

Pénteken 16.00-20.00-ig és szombaton 9.00-18.00-ig.

A Tárogató Úti Irodaház Éttermében. (Budapest 2. ker. Tárogató út 2-4.)

Minden hétvégében három nyilvános esetfelvétel élőben, az esetek elemzése, szerválasztás, az adott szer gyógyszerképének megtanulása. Az esetek kapcsán elméleti kérdések megbeszélése, ebben a trimeszterben a második szerfelírás, a szerváltás, az esetkövetés alapkérdései, a lehetséges szerválasztási metodikák és a potenciaválasztás szabályai kerülnek sorra.

A hétvégék Bóna László szakmai vezetésével történnek. Hassmann Péter repertorizációs tanításának segítségével.

A Szabadiskola szabad. Az iskola állandó hallgatóin kívül lehetséges behallgatás, alkalmi részvétel. Ennek feltételeiről érdeklődni, valamint bejelentkezni lehet a homeokult@gmail.comcímen levélben.


Az Iskoláról információk a homeokult@gmail.com címen kérhetők levélben.

Várjuk szeretettel Iskolánk új első évfolyamának tagjait és az érdeklődőket!

Bóna László

Hétvégék 2023.

- jan 20-21.

- febr 10-11.

- márc 17-18.

- ápr 14-15.

- máj 5-6.

- máj 19-20.

- jún 3.


A helyszín továbbra is a Tárogató út 2-4. színházterem, kivéve a jan. és febr. alkalmat, amikor a Tárogató úton leszünk, de a rendezvényteremben. 

KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁR - A VIS VITALIS és a HOMEOPÁTIÁS GYÓGYMŰVÉSZETI TÁRSASÁG előadással egybekötött ingyenes karácsonyi rendezvénye - 2022.12.17. 17:00-20:00

VIS VITALIS KIADÓ - KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁR

A VIS VITALIS és a HOMEOPÁTIÁS GYÓGYMŰVÉSZETI TÁRSASÁG előadással egybekötött ingyenes karácsonyi rendezvénye

2022. december 17-én, szombaton, 17.00 – 20.00 óráig


Közben 

BÓNA LÁSZLÓ előadása: MIBEN BÍZHATUNK? 18.00-18.45-ig.

Bizalom ajándékba

Mi köze van a boldogságnak a bizalomhoz? Helyre lehet-e állítani a bizalmat, ha az elveszett? Helyre lehet-e állítani a kapcsolatokba, a közösségekbe, a társadalomba, az emberiségbe vetett eltört bizalmat? Lehet-e bízni egy olyan világban, ahol kiderül, hogy hazugság, amit igaznak hittünk, ahol lehet, hogy semmi sem igaz, ahol semmit sem hihetünk el, mert mindennek az ellenkezője is igaz lehet, ahol egymásnak ellentmondó igazságok közt kell eligazodni? Annak van igaza, aki mindennel szemben bizalmatlan, vagy aki meg meri engedni, hogy becsapják? Inkább legyen az ember ártatlan balek vagy dörzsölt, okos bizalmatlan? És még egyszer: mi köze van a boldogságnak a bizalomhoz? Adhatunk-e bizalmat ajándékba?


A Vis Vitalis Kiadó könyvvására az előadás előtt és után a Tárogató úti Színházban 17.00 órától 20.00 óráig. Kedvezmények a kiadó teljes könyv kínálatából, ajándékkönyvek. Tea, kávé, sós- és édes sütemény. Beszélgetések, találkozások. Kis nyugalom.


Előtte és utána sós és édes sütemény, tea, kávé, beszélgetés, találkozások, ünnepi együttlét és

könyvek, könyvek, könyvek, kedvezmények, ajándékok.

A program ingyenes.


Helyszíne: Budapest, 2. kerület, Tárogató Úti Színpad és előtere. (Bp. 2. ker. Tárogató út 2-4. Office Center)

Szeretettel vár minden olvasót, homeopatát és a homeopátia iránt nyitott érdeklődőt, mindenkit, aki kicsit is közénk tartozik, aki velünk van és aki szeretne velünk lenni - a Vis Vitalis Kiadó és a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság.

Két vágott napraforgó – Vincent Van Gogh 

Folytatódik a KI AZ EMBER? sorozat, 7. rész:  TISZTA IDEG – Idegrendszer az aggyal – 2022. december 9-10-én 

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság által szervezett Hasonszenvészeti Szabadiskola a negyedik évfolyam részére indított programmal töretlenül folytatódik. És mivel ez Szabadiskola, az eddigi elköteleződött iskolásokon kívül várunk mindenkit, aki kellő előképzettséggel rendelkezve, vagy csak pusztán érdeklődésből, akár új iskolásként vagy akár csak alkalmilag, részt venne az Iskola programjában.

A félév sorozat címe: Ki az ember?

1. MINDEN, AMI FOLYÉKONY – Húgyútakon nyirokkeringéssel – 2022. szeptember 23-24-én

2. TOMBOLÓ HORMONOK – Hormonrendszer mirigyekkel – 2022. november 18-19-én

MI SZABÁLYOZZA A SZABÁLYOZÓRENDSZERT?

Újabb hétvégéje következik a Hasonszenvészeti Szabadiskola Negyedik Évfolyamának, egyúttal a hatodik része a Ki az ember? sorozatnak. Ez a sorozat egy újragondolt homeopátiás klinikum. Olyan struktúrában tárgyaljuk a homeopátiás szereket, hogy melyek azok, amik kimozdítanak az egyensúlyból és melyek azok, amik kiegyensúlyoznak. És hogyan állhatnak egymással szemben az egyensúlyból kimozdító szerek? Miként képesek egyes szerek harmonizálni az ellentétes irányokat? Sorra vettük a mozgás folyamatát, azaz a mozgásrendszert, a légzést, légzőrendszert, az anyagcserét, emésztést, kiválasztást, a szív- és érrendszert, vagyis a keringést, és a húgyúti rendszerrel együtt mindent, ami az emberben folyékony. Most megfigyeljük, hogy mi mozdítja ki egyensúlyából a szabályozórendszert és mi szabályozza azt, amikor nem szabályoz.

Bóna László

3. TISZTA IDEG – Idegrendszer az aggyal – 2022. december 9-10-én

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA NEGYEDIK ÉVFOLYAMÁBAN A KI AZ EMBER? SOROZAT 7. UTOLSÓ RÉSZE

A bőrtől az agyig és vissza. Utazás az idegpályákon át.

Avagy lehet-e beteg a lélek? És az elme? A bőr az elme bőre vagy a test zsákja? És a szellem hol lakik az emberben? És mitől lesz tiszta ideg?

Idegesítő, idegölő és végül idegnyugtató szeminárium.


A részvétel feltételeiről és a jelentkezési szándékról a homeokult@gmail.com levelezési címen lehet írásban információkat kérni.

Mindegyik hétvége pénteki napokon 16.00-20.00-ig és szombati napokon 9.00-18.00-ig tart.

Az Iskola helyszíne az Insignis Központ – 1085. Budapest, József krt. 35. 1. emelet 1/a.

A hétvégi szemináriumokat továbbra is Bóna László tartja, és minden pénteken és szombaton egy-egy előadásban Hassmann Péter folytatja az emberképről szóló sorozatát.


Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI - 3. PEDIG A LÉNYEG MINDIG SZEM ELŐTT VOLT. Bóna László klubjai - XX. utolsó évad  2022.12.05.

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI

BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADJA

MÁSODIK RÉSZ: AMI VÁLTOZIK ÉS AMI NEM – 2022. november 21. hétfő, 17.00-20.30-ig.

"HÉT HÉTFŐBŐL A MÁSODIK HÉTFŐ - FINÁLÉ-2. RÉSZ

És íme, lassan közeleg a hét hétfőből a második hétfő!

A Finálé klubelőadás sorozatban ezúttal olyan sorsokat gyűjtök össze, melyek felvetik az állandóság és változás kérdéseit. Mitől tud változni valaki és mitől nem? Van-e a változások mögött valami, ami nem változik, és az egész életben ugyanaz marad? És mi következik abból, ha felismerjük ezt? Mikor kell tudnunk változni és mikor kell ragaszkodnunk állandóságainkhoz? Ki miben talál önmagára? Hogyan készülhetünk életünk változásaiban a végső nagy átváltozásra? És arra, ami nem változik sosem, ami örök, ha van olyan?

Szeretettel várom az érdeklődőket a klubelőadás sorozataim utolsó, huszadik évadjának, a Finálé sorozatnak második részén a Tárogató Úti Színházban."

Bóna László


„Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelentett. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik egy ideig jöttek, majd eltűntek, vagy néha vissza-visszatértek.

Most sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, ha tehetem, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Számos könyv, hangfelvétel, videó született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom. Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most induljon a Finálé! Az idei évadban összesen hét részben.” Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva.

A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek. Terveink szerint az idei évadban összesen hét alkalommal.

Az ősz folyamán megtartott három alkalom időpontja és címe:

(ELSŐ RÉSZ VOLT: MEGMENTENI AKARNI!!! – 2022. október 17. hétfő, 17.00-20.30-ig.)

MÁSODIK RÉSZ: AMI VÁLTOZIK ÉS AMI NEM – 2022. november 21. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HARMADIK RÉSZ: PEDIG A LÉNYEG MINDIG SZEM ELŐTT VOLT – 2022. december 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

Az ezeket követő négy alkalom 2023-ban a következő napokon lesz:

február 6-a, március 6-a, április 24-e és június 5-e. Mindegyik hétfőn 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

További információ levélben kérhető a homeokult@gmail.com címen.

Gyümölcsöt tartó nő - Paul Gauguin

Folytatódik a KI AZ EMBER? sorozat, 6. rész: Tomboló hormonok - mirigyek, hormonok, nyákok, nyirkok  2022.11.18.-19.

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság által szervezett Hasonszenvészeti Szabadiskola a negyedik évfolyam részére indított programmal töretlenül folytatódik. És mivel ez Szabadiskola, az eddigi elköteleződött iskolásokon kívül várunk mindenkit, aki kellő előképzettséggel rendelkezve, vagy csak pusztán érdeklődésből, akár új iskolásként vagy akár csak alkalmilag, részt venne az Iskola programjában.

A félév sorozat címe: Ki az ember?

1. MINDEN, AMI FOLYÉKONY – Húgyútakon nyirokkeringéssel – 2022. szeptember 23-24-én

2. TOMBOLÓ HORMONOK – Hormonrendszer mirigyekkel – 2022. november 18-19-én

MI SZABÁLYOZZA A SZABÁLYOZÓRENDSZERT?

Újabb hétvégéje következik a Hasonszenvészeti Szabadiskola Negyedik Évfolyamának, egyúttal a hatodik része a Ki az ember? sorozatnak. Ez a sorozat egy újragondolt homeopátiás klinikum. Olyan struktúrában tárgyaljuk a homeopátiás szereket, hogy melyek azok, amik kimozdítanak az egyensúlyból és melyek azok, amik kiegyensúlyoznak. És hogyan állhatnak egymással szemben az egyensúlyból kimozdító szerek? Miként képesek egyes szerek harmonizálni az ellentétes irányokat? Sorra vettük a mozgás folyamatát, azaz a mozgásrendszert, a légzést, légzőrendszert, az anyagcserét, emésztést, kiválasztást, a szív- és érrendszert, vagyis a keringést, és a húgyúti rendszerrel együtt mindent, ami az emberben folyékony. Most megfigyeljük, hogy mi mozdítja ki egyensúlyából a szabályozórendszert és mi szabályozza azt, amikor nem szabályoz.

Bóna László

3. TISZTA IDEG – Idegrendszer az aggyal – 2022. december 9-10-én

A részvétel feltételeiről és a jelentkezési szándékról a homeokult@gmail.com levelezési címen lehet írásban információkat kérni.

Mindegyik hétvége pénteki napokon 16.00-20.00-ig és szombati napokon 9.00-18.00-ig tart.

Az Iskola helyszíne az Insignis Központ – 1085. Budapest, József krt. 35. 1. emelet 1/a.

A hétvégi szemináriumokat továbbra is Bóna László tartja, és minden pénteken és szombaton egy-egy előadásban Hassmann Péter folytatja az emberképről szóló sorozatát.


Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI - 2. Ami változik és ami nem. Bóna László klubjai - XX. utolsó évad  2022.11.21.

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI

BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADJA

MÁSODIK RÉSZ: AMI VÁLTOZIK ÉS AMI NEM – 2022. november 21. hétfő, 17.00-20.30-ig.

"HÉT HÉTFŐBŐL A MÁSODIK HÉTFŐ - FINÁLÉ-2. RÉSZ

És íme, lassan közeleg a hét hétfőből a második hétfő!

A Finálé klubelőadás sorozatban ezúttal olyan sorsokat gyűjtök össze, melyek felvetik az állandóság és változás kérdéseit. Mitől tud változni valaki és mitől nem? Van-e a változások mögött valami, ami nem változik, és az egész életben ugyanaz marad? És mi következik abból, ha felismerjük ezt? Mikor kell tudnunk változni és mikor kell ragaszkodnunk állandóságainkhoz? Ki miben talál önmagára? Hogyan készülhetünk életünk változásaiban a végső nagy átváltozásra? És arra, ami nem változik sosem, ami örök, ha van olyan?

Szeretettel várom az érdeklődőket a klubelőadás sorozataim utolsó, huszadik évadjának, a Finálé sorozatnak második részén a Tárogató Úti Színházban."

Bóna László


„Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelentett. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik egy ideig jöttek, majd eltűntek, vagy néha vissza-visszatértek.

Most sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, ha tehetem, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Számos könyv, hangfelvétel, videó született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom. Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most induljon a Finálé! Az idei évadban összesen hét részben.” Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva.

A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek. Terveink szerint az idei évadban összesen hét alkalommal.

Az ősz folyamán megtartott három alkalom időpontja és címe:

(ELSŐ RÉSZ VOLT: MEGMENTENI AKARNI!!! – 2022. október 17. hétfő, 17.00-20.30-ig.)

MÁSODIK RÉSZ: AMI VÁLTOZIK ÉS AMI NEM – 2022. november 21. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HARMADIK RÉSZ: PEDIG A LÉNYEG MINDIG SZEM ELŐTT VOLT – 2022. december 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

Az ezeket követő négy alkalom 2023-ban a következő napokon lesz:

február 6-a, március 6-a, április 24-e és június 5-e. Mindegyik hétfőn 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

További információ levélben kérhető a homeokult@gmail.com címen.

Képek 


HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM 2022.11.25.-26.

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ELSŐ ÉVFOLYAMÁNAK MÁSODIK HÉTVÉGÉJE


A homeopátiás esetfelvétel szabályai után most a homeopátiás gyógyszervizsgálat alapkérdéseit, gyakorlatát és tudományfilozófiai felvetéseit beszéljük meg. És azokat a szereket, melyeket azok az esetek kapnak, akik eljönnek, és akiket élőben együtt megismerünk. Merthogy három élő esetfelvétel is lesz a hétvégén, egy péntek délután, kettő szombaton. A repertorizáció alapjaiba Hassmann Péter tart bevezetést.


A hétvége november 25-én pénteken lesz 16.00-20.00 óráig és novenber 26-án, szombaton 9.00-18.00 óráig Budapesten, a 2. kerületben a Tárogató Úti Színházban.

Ez a Hasonszenvészeti Szabadiskola első évfolyamának második hétvégéje, lehet még csatlakozni az iskolához. Vagy szabadon behallgatni. Ennek feltételeiről a homeokult@gmail.com címen lehet érdeklődni levélben.


Bóna László

Bővebb információ a HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLÁRÓL:  https://www.homeokult.hu/szabadiskola

Képek

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM 2022.10.21.-22.

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ELSŐ ÉVFOLYAMÁNAK MÁSODIK HÉTVÉGÉJE


A homeopátiás esetfelvétel szabályai után most a homeopátiás gyógyszervizsgálat alapkérdéseit, gyakorlatát és tudományfilozófiai felvetéseit beszéljük meg. És azokat a szereket, melyeket azok az esetek kapnak, akik eljönnek, és akiket élőben együtt megismerünk. Merthogy három élő esetfelvétel is lesz a hétvégén, egy péntek délután, kettő szombaton. A repertorizáció alapjaiba Hassmann Péter tart bevezetést.


A hétvége október 21-én pénteken lesz 16.00-20.00 óráig és október 22-én, szombaton 9.00-18.00 óráig Budapesten, a 2. kerületben a Tárogató Úti Színházban.

Ez a Hasonszenvészeti Szabadiskola első évfolyamának második hétvégéje, lehet még csatlakozni az iskolához. Vagy szabadon behallgatni. Ennek feltételeiről a homeokult@gmail.com címen lehet érdeklődni levélben.


Bóna László


Az idei további hétvége:

november 25-26.

Bővebb információ a HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLÁRÓL:  https://www.homeokult.hu/szabadiskola

Képek

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI - BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADJA -  2022.10.17.

„Mindenki a manézsba!!! Finálé!!! Sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában – mely a huszadik, és egyben záró, befejező évad lesz – a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Összehozom őket egy körbe, egy porondra, az évad klubjainak alkalmain sorra, sorra. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelent. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik jöttek, mentek, egy-egy darabig együtt tartottak velünk, azután elváltak tőlünk, voltak, akik eltűntek, és voltak, akik vissza-visszatértek. Húsz év előadásai alatt sok esetből gyógyító lett, gyógyítóból eset. Számos könyv, hangfelvétel, video született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom. Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most legyen Finálé! Mindenki a manézsba!!!” Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva.

A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek. Terveink szerint az idei évadban összesen nyolc alkalommal.

Az ősz folyamán ebből három alkalom időpontja biztos:

ELSŐ RÉSZ: MEGMENTENI AKARNI!!! – 2022. október 17. hétfő, 17.00-20.30-ig.

MÁSODIK RÉSZ: AMI VÁLTOZIK ÉS AMI NEM – 2022. november 21. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HARMADIK RÉSZ: PEDIG A LÉNYEG MINDIG SZEM ELŐTT VOLT – 2022. december 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

Az ezeket követő négy alkalom 2023-ban a következő napokon lesz:

február 6-a, 

március 6-a,

április 24-e és 

június 5-e. 

Mindegyik hétfőn 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

További információ levélben kérhető a homeokult@gmail.com címen.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel. 

Képek

Claude Monet: Vízililiomok 

Folytatódik a KI AZ EMBER? sorozat: MINDEN, AMI FOLYÉKONY 2022.09.23.-24.

MINDEN, AMI FOLYÉKONY – Húgyútakon nyirokkeringéssel – 2022. szeptember 23-24-én

TOMBOLÓ HORMONOK – Hormonrendszer mirigyekkel – 2022. november 18-19-én

TISZTA IDEG – Idegrendszer az aggyal – 2022. december 9-10-én

A hétvégi előadásokat továbbra is Bóna László tartja Hassmann Péter közreműködésével. A hétvégék továbbra is péntekenként vannak délután négy órától este nyolcig és szombaton egész nap, reggel kilenctől este hatig.

Helyszíne a várható létszámtól függ, ezt később pontosítjuk.

A hétvégék szabadon látogathatók iskolán kívüli hallgatóknak is, alkalomszerűen, bár a hétvégék tematikailag összefüggenek, egyetlen ívet alkotnak. Ha a látogató a három hétvégét előre fizeti, akkor egy hétvége részvételi díja a számára 28 000 Ft. Akik viszont csak egy-egy hétvégére jönnek, azoknak egy hétvége 35 000 Ft.

Az alkalmi látogatóknak előre jelentkezni kell az adott hétvége előtt egy héttel bezárólag a homeokult@gmail.com címen.

További részletek - augusztus végén!!!

Képek

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM 2022.09.16.-17.

Első trimeszter: A krónikus esetfelvétel - élő esetfelvételek, ahhoz köthető szerek -, a krónikus totalitás, repertórium, gyógyszervizsgálat, materia medica – három hétvége:

Az új elsős évfolyamnak

Egy régi-új helyszínen, Budapesten, a 2. kerületben, a Tárogató úti Irodaház (Régen IBS) Színháztermében!!! Ott, ahol egykor a CHE Homeopátiás Magániskola nagylétszámú évfolyamainak hétvégéi voltak, abban az épületben, ahol évekig tartotta a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság a hétfői homeopátiás klubjait. És most újra nagy létszámban – visszatérünk legendás helyszínünkre.

A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabad – az iskola Titoktartási Nyilatkozatának aláírása után az egyes iskolai alkalmak a helyszínen váltott bérleti rendszer szerint szabadon látogathatók.

Az Iskoláról információk a homeokult@gmail.com címen kérhetők levélben.

Várjuk szeretettel Iskolánk új első évfolyamának tagjait és az érdeklődőket!

Bóna László


Az idei további hétvégék:

2022.október 21-22, november 25-26.

Bővebb információ a HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLÁRÓL:  https://www.homeokult.hu/szabadiskola

Tizenharmadik Nyári Homeopátiás Tábor Bóna László vezetésével HIBÁIM címmel. 2022.08.05 - 08.

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság 

Tizenharmadik Nyári Homeopátiás Tábora

Bóna László vezetésével


HIBÁIM 

címmel


Tévedéseim. Rossz döntéseim. Amiket elrontottam. Amiket, ha másképp csináltam volna, minden jobban alakult volna. Volna, volna, lenne, ha …. Én vétkem. Mea culpa, mea maxima culpa. Amit nem vettem észre. Amit tudnom kellett volna. Amivel ártottam másoknak és magamnak. Van ilyen egyáltalán? Kell, hogy legyen. Kell? Van? 


A tábor csak részben homeopátiás szakmai jellegű, alapvetően az élet homeopátiás szemléletű megismerését szolgálja, ahogy az eddigi nyári táboraink. 

A program jelentős részét Bóna László vezeti, a foglalkozásokat ő tartja, de a létszám függvényében kiscsoportos foglalkozások keretében művészeti foglalkozások lesznek. Képzőművészet, zene, mozgás, kreatív írás, dramatikus játék. Ezeket szaktanárok tarthatják. 

A tábor programjai egymásra épülnek, azok egy ívet alkotnak, ezért ajánlott azon részt venni a kezdettől a végéig. 


A tábor bentlakásos. Helye: Máriahalom, Biofalu. Elhelyezés két-, három-, négyágyas fürdőszobás szobákban. 

A tábor ideje: 2022. augusztus 5-8-ig. Érkezés, szobafoglalás augusztus 5-én 14.00 órától. A tábor nyitó programja aznap 17.30-kor. Távozás augusztus 8-án hétfőn, közös táborzáró program után legkésőbb 12.00-óráig. 

Étkezés: Az első napon a helyszínen vacsorát kapunk, szombaton, vasárnapon napi háromszori étkezés helyben, hétfőn, az utolsó napon reggeli. Az ételek helyben készülnek, házilag, vegán étrend szerint, szeretettel, figyelemmel. 

A tábor költségei: A három éjszaka szállás étkezéssel – összesen 35 000 Ft. A részvételi díj – 55 000 Ft. 

Jelentkezni írásban lehet legkésőbb 2022. június 30-ig - de a férőhelyek miatt minél előbb - a homeokult@gmail.com címen. Bővebb információ a részletekről ugyanezen a címen kérhető írásban. 


Várunk minden érdeklődőt és jelentkezőt szeretettel!

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság nevében

Császár Csenge – egyesületi titkár

Képek

Ajándék nap a Hasonszenvészeti Szabadiskolában: Az Én védelme 2022.június 11.

Az ajándék nap témája: Az Én védelme


2022. június 11-én, szombaton, 9.00-18.00-ig az Insignis Központban (Bp. 8. ker. József krt. 35.)


Azoknak, akik végig részt vettek a Szabadiskola harmadéves programjában a 2021/2022-es tanévben ajándék tanulmányi napot tartunk. Tőlük csak a teremköltséghez való hozzájárulást szeretnénk kérni 1000-2000 Ft-ot.

Az ajándék nap azok számára is szabadon látogatható, akik nem vettek részt a Szabadiskola programjában vagy csak alkalmilag hallgattak be egy-egy hétvégére. Számukra ennek a tanulmányi napnak a részvételi díja: 10 000 Ft.

Bóna László előadásai a nap folyamán:

- Az autoimmunitás – a jövőnk fő miazmája?

- Az AIDS nozóda, a Germamium metallicum, a Lantanidák

- A homeopata autoimmunitása

Hassmann Péter előadása:

-  Az Énről. Védeni kell-e? 

- „Ebben a dalban van négy akkord” – avagy hogyan hat ránk a zene


Várunk mindenkit szeretettel, előzetes regisztráció nem szükséges!

Reizer Szilvi – Bóna László

A FINÁLÉ FOLYTATÓDIK - NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL -  2023.02.06.

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI

BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADA

NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL

2023. február 6. hétfő – Budapest, Tárogató Úti Színház 17.00 – 20.30-ig.

„Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelentett. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik egy ideig jöttek, majd eltűntek, vagy néha vissza-visszatértek.

Most sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, ha tehetem, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Számos könyv, hangfelvétel, video született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom.

Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most induljon a Finálé! Az idei évadban összesen hét részben.” 

Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva. A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek

Terveink szerint az idei évadban összesen hét alkalommal.

A következő négy alkalom időpontja és címe:

NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL – 2023. február 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

ÖTÖDIK RÉSZ: NINCS BOCSÁNAT – 2023. március 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HATODIK RÉSZ: ISTENEK - EMBEREK – 2023. április 24. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HETEDIK RÉSZ: A FINÁLÉ FINÁLÉJA – 2023. június 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

Bóna László homeopátiás klubjai huszadik éve zajlanak, azok szakmai továbbképzés jellegűek, a részvételhez alapszintű homeopátiás ismeretek, minimum alapszintű előképzettség szükséges, valamint titoktartási nyilatkozat szükséges, melyet a részvevőknek a helyszínen aláírásukkal kell érvényesíteni.

A klubelőadásokra előzetes bejelentkezés nem szükséges. Bármilyen további információ írásban

kérhető az Egyesület levelezési címén, a homeokult@gmail.com levélcímen.

Szeretettel: Bóna László és Reizer Szilvi

Bóna László honlap: https://bonalaszlo.hu/

A FINÁLÉ FOLYTATÓDIK - NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL -  2023.02.06.

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI

BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADA

NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL

2023. február 6. hétfő – Budapest, Tárogató Úti Színház 17.00 – 20.30-ig.

„Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelentett. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik egy ideig jöttek, majd eltűntek, vagy néha vissza-visszatértek.

Most sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, ha tehetem, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Számos könyv, hangfelvétel, video született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom.

Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most induljon a Finálé! Az idei évadban összesen hét részben.” 

Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva. A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek

Terveink szerint az idei évadban összesen hét alkalommal.

A következő négy alkalom időpontja és címe:

NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL – 2023. február 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

ÖTÖDIK RÉSZ: NINCS BOCSÁNAT – 2023. március 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HATODIK RÉSZ: ISTENEK - EMBEREK – 2023. április 24. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HETEDIK RÉSZ: A FINÁLÉ FINÁLÉJA – 2023. június 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

Bóna László homeopátiás klubjai huszadik éve zajlanak, azok szakmai továbbképzés jellegűek, a részvételhez alapszintű homeopátiás ismeretek, minimum alapszintű előképzettség szükséges, valamint titoktartási nyilatkozat szükséges, melyet a részvevőknek a helyszínen aláírásukkal kell érvényesíteni.

A klubelőadásokra előzetes bejelentkezés nem szükséges. Bármilyen további információ írásban

kérhető az Egyesület levelezési címén, a homeokult@gmail.com levélcímen.

Szeretettel: Bóna László és Reizer Szilvi

Bóna László honlap: https://bonalaszlo.hu/