Eseményeink

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület és a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság együttműködéséből adódóan mindkét egyesület tagjai kedvezményesen látogathatják egymás rendezvényeit. (a saját tagokat megillető kedvezményekkel). 

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság fél éves tagdíja: 9000 Ft.

"A SZABADSÁGOM" NYÁRI TÁBOR, A HOMEOPÁTIÁS GYÓGYMŰVÉSZETI TÁRSASÁG TIZENÖTÖDIK NYÁRI TÁBORA - 2024.08.02.- 05

NYÁRI HOMEOPÁTIÁS TÁBOR

A TIZENÖTÖDIK

SZABADSÁGOM CÍMMEL

RENDEZI BÓNA LÁSZLÓ ÉS A HOMEOPÁTIÁS GYÓGYMŰVÉSZETI TÁRSASÁG

2024. augusztus 2-5-ig, péntek délutántól hétfőn délig


A jelentkezési határidőnek vége a nyári napfordulókor. Jelentkezni június 22-ig lehet, utána a jelentkezéseket lezárjuk!!!

Jelentkezni e-mailben lehet a homeokult@gmail.com címen.


Miért éppen a szabadság a témája az idei homeopátiás tábornak? És miért van egyes szám első személyben?

Talán a szabadság most a legidőszerűbb téma. Az elmúlt évek járványai, a járvány nevében tett korlátozások, új szabályok, az egészség nevében indított kampányok, a közeli háború, a migráció kérdései erőteljesen a közösségi gondolkodás központjába állította, hogy meddig terjed az egyén szabadsága és meddig a társadalmi felelőssége. Mit szabad és mit nem? Ki tilthat meg mit? Hogyan lehet szabad az ember a korlátok közt? Ellentmond-e a korlátozottság a szabadságnak? Mivé lett az emberi szabadság, ki veheti el, mire hivatkozva?

Ha sok embert kérdezünk arról, hogy mi a szabadság, a legtöbben megállnak annál, hogy az egyén szabadsága addig terjed, amíg nem veszi el a másik ember szabadságát. És pont ez a szabadság-elv vallott kudarcot az elmúlt évek sodrában. Mert nem lehetett ehhez igazodni megoldhatatlan konfliktusok nélkül. Akkor mi is a szabadság? Biztos, hogy csak ennyi? Biztos, hogy csak a korlátokkal határozható meg? Hogy csak relatív szabadság van? Kompromisszumos? Nincs másféle szabadság? Nincs másféle válasz arra, hogy mi is a szabadság?

A tábor homeopátiás szemléletben keres válaszokat az egyén szabadságára. A betegség és egészség vonatkozásában is megvizsgája. Ha igaz az, hogy a betegség elveszi az ember szabadságát, akkor az egészség lehetőség a szabadságra. De akkor mit jelent ez?

Ha a betegség homeopátiás nézőpontból individuális, akkor a szabadság is egyéni. Lehet, hogy mindenki mást ért alatta. Ki miben érzi, hogy szabad? Mit nevez annak? És mit érez korlátozásnak? Ha a gyógyító gyógyít, akkor növekedik-e a gyógyuló emberben a szabadság-érzete? Meg kell-e értenie a gyógyítónak, hogy a beteg, akit gyógyít, mitől érzi magát szabadabbnak? És hol van a gyógyító szabadsága a gyógyításban?

A tábor újra a Máriahalmi Biofaluban lesz, és megint a szokásos időben, augusztus első hétvégéjén, tehát idén 2024. augusztus 2-án, péntek délutántól 5-én, hétfőn délig. Három éjszaka, két egész nap és két fél nap. A tábor egésze egy ívet alkot, azon kezdettől a végéig érdemes részt venni.

A tábor koncepciójáért és tartalmáért a tábor vezetője felelős: Bóna László. A táborban vendégtanárok foglalkozásai várhatók. Ahogy a korábbi években is.

A tábor homeopátiás szemléletben fogant, de inkább önismereti, alkotó, művészeti jellegű, nem annyira szakmai. Lesznek benne előadások is a szabadság és egészség kérdéskörben, és mozgásgyakorlatok, kreatív írás, dramatikus játékok, festés, rajzolás, zene.

A tábor részvételi díja: 75.000.-/fő

A szállás és étkezés díja: 60.000.-/fő

A szálláson igény szerint 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobák állnak rendelkezésünkre.

Az étkezés: az érkezés napján vacsora, szombat-vasárnap reggeli, ebéd, vacsora, a távozás napján reggeli.

Az ajurvéda és a kínai öt elemes konyha irányelveit szem előtt tartva fognak az ételek készülni. Reggelire kétféle zöldség, mag- vagy hüvelyeskrémet kínálnak, kenyérrel, sok zöldséggel, valamint egy gyümölcsös gabonakását. Az ebéd három fogásos lesz: leves, főétel, vegán édesség. Vacsorára zöldséges főfogást kínálnak salátával.

Aki kivesz pár nap szabadságot, szeretettel várjuk a Szabadságom táborban.

Bóna László táborvezető, Császár Csenge táborszervező


KORÁBBI ESEMÉNYEK:

Szabadiskola második évének zárónapja - 2024.06.08.

Sziasztok, várunk benneteket szeretettel június 8.szombaton, 9 és 18 óra között a Szabadiskola második évének zárónapján.


A program a következőképpen alakul: 

- 9 és 11 óra között a nyilvános esetfelvételek követésének ismertetése lesz, az esetekről összefoglaló, tanulságok, a követés során adott új szerek részletes megbeszélése

- 11 és 11.20-ig rövid kávé szünet

- 11.20 és 12.30 között Hassmann Péter összefoglalója, a Ki az ember előadás sorozatáról

- 12.30-14.00 között ebédszünet

- 14.00-15.30 között a tanúsítványok átadása, köszöntő

- 15.30-16.00 között szünet

- 16.00- 18.00 útravaló előadás, néhány összefoglaló eset ismertetése, a két év során szerzett tudásanyag és kompetenciák összegzése, előretekintés a jövő évre


Tandíjat erre a zárónapra nem kérünk, ezt ajándékba adjuk azoknak, akik végig részt vettek az év során a hétvégeken, a költségekhez kérünk hozzájárulást, ami a terembér egy részéhez segítség nekünk.


A hozzájárulás díja: 7.000 ft.

Várunk benneteket szeretettel, Bóna, Szilvi 

Hasonszenvészeti Szabadiskola keretében HASSMANN PÉTER előadása: ISTENBEN EMBER - EMBERBEN ISTEN - 2024.04.20.

ISTENBEN EMBER - EMBERBEN ISTEN

HASSMANN PÉTER FOLYTATJA A KI AZ EMBER? ELŐADÁS SOROZATÁT 

A Hasonszenvészeti Szabadiskola keretében 2024 április 20-án, szombaton 11.00 órakor a Villányi úti Rendezvényközpont 300-as termében. Hassmann Péter előadásai, ahogy eddig is, nyitottak, szeretettel várunk külsős érdeklődőket is az előadásra. Bővebb információt a homeokult@gmail.com címen lehet kérni.

Hassmann Péter az előadás sorozatról és az aktuális előadásról: "A víz mozgásformáitól indultunk, és később a projektív geometria segítségével azt is (be)láthattuk, hogy a minket körülvevő tér két határ között szövődik, hullámzik.

Láthattuk, hogy ez a két határ nem minőség nélküli, hanem nagyon is határozott minőségeket mutat.

Láttuk, hogy a test, melyben élünk ugyanennek a két formáló minőségnek a „kézjegyeit” mutatja.

Láthattuk, hogy az emberi nem is ennek a két formáló hatalomnak „köszönhetően” szakad ketté.

Lelki minőségeink alakításában is tetten érhettük őket.

Felismerhettük, hogy életünk időbeli lefolyásában – születésünkben és halálunkban – is kulcsszerepük van.

Láthattuk, hogy a hatalmas keleti és nyugati kultúrák alapvető jellegét is meghatározzák, és így alakulhatott ki a kétféle koncepció az emberi lét legnagyobb kérdésének megválaszolására: keleten a születetlenség, nyugaton a halhatatlanság koncepciójában.

Ez alkalommal „középre” tekintünk majd, arra, aki a két szélsőség között él, és aki most még „elszenvedi” a lét tragikumát, a két szélsőség kiegyenlítődését, de aki úton van afelé, hogy tudatos „társszerzője” legyen a saját életének. Rudolf Steiner: „Az ember(i)ség reprezentánsa” szoborcsoportjával fogunk megismerkedni – azzal az ideállal, ami a jelen és a közeljövő legfontosabb feladatát állítja elénk térbeli formákban."


Dr. Nicolaes Tulp anatómiai leckéje Rembrandt1632-ben készült olajfestménye 

Esetmegbeszélő munkacsoportok - 2024.03.11.

Kedves Érdeklődők,

a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság folytatja azt a hagyományát, hogy esetmegbeszélő munkacsoportokat tart.


Helyszín az egyesület irodája: Budapest, XII. Királyhágó tér.1. magasföldszint 7., kaputelefonon 7-es gomb.

A maximális létszám 10 fő, ezért arra előzetes bejelentkezés, helyfoglalás, a részvételi díj felének előre utalása szükséges.

A következő esetmegbeszélő munkacsoport március 11. hétfőn lesznek, két csoportban, egy délelőtti és egy délutáni csoportban. A délelőtti 9.00-13.00-ig, a délutáni 14.00-18.00 óráig tart.


Ezeken a munkacsoportokon a résztvevők feljegyzéseikből ismertethetik az általuk felvett eseteiket, amelyekre Bóna László vezetésével szerjavaslatokat kaphatnak és metodikai segítséget az esetek feldolgozásához, értelmezéséhez.

A munkacsoportokon nem csak az vehet részt, aki esetet ismertet, hanem tanulási célból is részt lehet venni.


A munkacsoportokban helyet foglalni a 30/5299144-es számon lehet, vagy a homeokult@gmail.com címen.

Jelentkezni március 4.hétfőig lehetséges.


Részvételi díj: 7.000 Ft csoportonként, érvényes egyesületi tagsággal 5.500 Ft. Az összegek felét a jelentkezéskor kérjük elutalni a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Egyesület számlájára, így tudjuk a helyet biztosítani. 

Számlaszám: 10700718-43889206-51100005.

A közleménybe kérjük írjatok, hogy adomány vagy támogatás.


Várunk szeretettel: Bóna László, Reizer Szilvi

A GONOSZ Mi lesz az emberrel a teremtés után?  - 2024.03.- 02. 11.00-12.30-ig

A GONOSZ

Mi lesz az emberrel a teremtés után?

Hassmann Péter folytatja a Ki az ember? című előadás sorozatát a Hasonszenvészeti Szabadiskola keretében. A Teremtsük embert! című előadásának folytatásaként A Gonosz című előadását hallhatjuk, láthatjuk 2024. március 2-án, szombaton 11.00-12.30-ig a Villányi úti Rendezvényközpontban, a 300-as teremben. (Bp. 11. ker. Villányi út 13.) Az előadás szabadon látogatható. Akik nem az iskolai hallgatói, azok a homeokult@gmail.com címen jelentkezhetnek, érdeklődhetnek. Várunk minden érdeklődőt szeretettel.

ÚJ HELYSZÍNEN FOLYTATÓDIK A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA  - 2024.03.01.- 02.

ÚJ HELYSZÍNEN

FOLYTATÓDIK A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA


Villányi úti Konferencia Központ  - Bp. 11. kerület Villányi út 13. földszint 300-as terem.


2024-es év második hétvégéje - 2024. március 01- 02.  pénteken 16.00-20.00-ig és szombaton 9.00-18.00-ig.


MÁSODIK ÉVFOLYAM MÁSODIK TRIMESZTER - A HOSSZÚTÁVÚ ESETKÖVETÉS


Az előadás az iskolán kívüli érdeklődők számára is nyitott, részvételi szándékot a homeokult@gmail.com címen lehet jelezni írásban. 


A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabadon látogatható. Az iskola hallgatóin kívül esetileg is részt lehet venni az iskola egyes hétvégéin korábban végzett CHE-s hallgatóknak vagy más formákban tanult vagy épp tanuló homeopatáknak, érdeklődőknek. Jelentkezni a homeokult@gmail.com címen lehet levélben. Bővebb információk is ezen a címen kérhetők.

Várjuk hallgatóinkat és az érdeklődőket szeretettel: Bóna László - Hassmann Péter - Reizer Szilvi

ÚJ HELYSZÍNEN FOLYTATÓDIK A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA  - 2024.02.02.- 03.

ÚJ HELYSZÍNEN

FOLYTATÓDIK A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA


Villányi úti Konferencia Központ  - Bp. 11. kerület Villányi út 13. földszint 300-as terem.


2024-es év második hétvégéje - 2024. február 02- 03.  pénteken 16.00-20.00-ig és szombaton 9.00-18.00-ig.


MÁSODIK ÉVFOLYAM MÁSODIK TRIMESZTER - A HOSSZÚTÁVÚ ESETKÖVETÉS


TEREMTSÜNK EMBERT!

HASSMANN PÉTER ELŐADÁSA


Hassmann Péter folytatja a Ki az ember? előadás sorozatát a Hasonszenszenvészeti Szabadiskola keretében.

Új előadása a Teremtsünk embert! címmel a februári iskolai hétvégén lesz 2024. február 3-án szombaton 11.00-12.30-ig a Villányi úti Rendezvényközpontban a 300-as teremben.

Az előadás az iskolán kívüli érdeklődők számára is nyitott, részvételi szándékot a homeokult@gmail.com címen lehet jelezni írásban. 


A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabadon látogatható. Az iskola hallgatóin kívül esetileg is részt lehet venni az iskola egyes hétvégéin korábban végzett CHE-s hallgatóknak vagy más formákban tanult vagy épp tanuló homeopatáknak, érdeklődőknek. Jelentkezni a homeokult@gmail.com címen lehet levélben. Bővebb információk is ezen a címen kérhetők.

Várjuk hallgatóinkat és az érdeklődőket szeretettel: Bóna László - Hassmann Péter - Reizer Szilvi

ÚJ HELYSZÍNEN FOLYTATÓDIK A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA  - 2024.01.19.- 20.

ÚJ HELYSZÍNEN

FOLYTATÓDIK A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA


Villányi úti Konferencia Központ  - Bp. 11. kerület Villányi út 13. földszint 300-as terem.


2024-es év első hétvégéje - 2024. január 19-20.  pénteken 16.00-20.00-ig és szombaton 9.00-18.00-ig.


MÁSODIK ÉVFOLYAM MÁSODIK TRIMESZTER - A HOSSZÚTÁVÚ ESETKÖVETÉS


A januári hétvége részletes programja.

Január 19-én pénteken - elméleti bevezető a hosszútávú esetkövetésről, nyilvános esetfelvétel 17.30-kor, utána esetértelmezés, szerválasztás (Bóna László), repertorizáció (Hassmann Péter)

Január 20-án szombaton délelőtt 9.00-10.30 Materia Medica, néhány szercsoport szerei (Bóna László), 11.00-12.30 Hassmann Péter előadás sorozatának folytatása KI az ember? címmel, 14.00-18.00 A hosszútávú esetkövetés eset-illusztrációkkal. (Bóna László)

A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabadon látogatható. Az iskola hallgatóin kívül esetileg is részt lehet venni az iskola egyes hétvégéin korábban végzett CHE-s hallgatóknak vagy más formákban tanult vagy épp tanuló homeopatáknak, érdeklődőknek. Jelentkezni a homeokult@gmail.com címen lehet levélben. Bővebb információk is ezen a címen kérhetők.

Várjuk hallgatóinkat és az érdeklődőket szeretettel: Bóna László - Hassmann Péter - Reizer Szilvi

KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁR  - 2023.12 08. 17:00 - 20:00

KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁR


A VIS VITALIS KÖNYVKIADÓ ÉS A HOMEOPÁTIÁS GYÓGYMŰVÉSZETI TÁRSASÁG KÖZÖS HAGYOMÁNYOS KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁRA, TALÁLKOZÓJA


2023. DECEMBER 8-ÁN, PÉNTEKEN 17.00 ÓRÁTÓL 20.00 ÓRÁIG Budapesten a Tárogató Úti Színházban, még utoljára itt, mielőtt pont másnaptól végleg bezár.


Lesz kávé, tea, sütemény, sós ropogós – a Vis Vitalis Kiadó szinte teljes kínálata, sok régi, régóta nem kapható könyv megjelenik újra kiadásban – és természetesen különféle akciók is lesznek csak itt, csak ekkor.


Lesz előadás is, Bóna László ajándék előadása 18.00 órától 18.45-ig a Színházteremben.


NEM LESZEK AZ ANYUKÁD!


HOGYAN NE SZAKÍTSUNK KARÁCSONYKOR? HOGYAN ALAKÍTSUK ÚGY A KARÁCSONYT, HOGY UTÁNA SE? MIK A FŐ VÁLÓOKOK? MITŐL LESZ HITÜNK A JÖVŐBEN, HA A MÚLTBAN ELVESZETT VOLNA? MILYEN SZEREPEKET TÖLTSÜNK BE EGYMÁS ÉLETÉBEN ÉS MIKET NE?


Homeopata látogatóknak külön cím: BELLADONNA MADONNA


Az előadás 18.00-18.45-ig lesz. Belépés ingyenes.

A Vis Vitalis Kiadó teljes kínálata kapható lesz ugyanitt 17.00 órától 20.00-ig kedvezményesen.


Várunk minden érdeklődőt szeretettel. 

EGY KORSZAK VÉGET ÉR  - 2023.12 02. 13:00 -14:30

EGY KORSZAK VÉGET ÉR

2023. december hónapja lesz az utolsó alkalom, amikor a Tárogató úti rendezvény központot - vagy ahogy sokan ismeritek IBS-t vagy ahogy mostanság hívjuk Office Centert - be tudjuk lakni.

Ez egy hely, ami sokak életében nosztalgikus érzést vált ki.

Otthont adott hosszú éveken keresztül a CHE angol akkreditált képzésnek, Bóna László számos tanfolyamának, homeopátiás klub előadásainak. És itt működik jelenleg a Hasonszenvészeti Szabadiskola is.

Sokakkal voltunk együtt szellemi társként, bár más-más témában, más-más termekben, de kicsit együtt mégis Boldizsár Ildikóval, Rákos Péterrel, Buda Lászlóval.

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság itt rendezte meg neves külföldi homeopata orvosok, gyógyítók szemináriumait, itt tanított Tinus Smits, Farokh Master, Alok Pareek, Guy Kokelenberg, Hilery Dorrian.

Ez a korszak most véget ért, fájdalmas, napokig érthetetlenül álltunk előtte, de most úgy gondoljuk, hogy előbbre vivő, ha méltósággal elbúcsúzunk, és tovább lépünk.

Közös búcsút szervezünk veletek, veletek, akik részesei voltatok ennek a korszaknak.

A Hasonszenvészeti Szabadiskola hétvégéjének keretében, a képzés szünetében december 2-án 13.00 és 14.30 között búcsú összejövetelt szervezünk az IBS színháztermének előcsarnokában.

Rövid visszaemlékező beszédet mond Székely Andrea és Bóna László, meglátogatjuk a CHE által állított padot és ültetett ginkgófát, aztán közösen eszegetnénk a mindenki által hozott batyus ebédből.

Nagyon remélem, hogy sokan összetalálkozunk ott, akik régen nem láttuk egymást, nosztalgiázhatunk kicsit együtt, közösen.

Szeretettel várunk mindannyiótokat december 2-án, szombaton 13 órakor az IBS színháztermének előcsarnokában.

Szeretettel, Bóna, Szilvi


A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA FOLYTATÓDIK!!! A második évfolyam őszi trimeszterének harmadik hétvégéje  - 2023.12.01.- 02.

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA FOLYTATÓDIK

Második évfolyam első trimeszter harmadik hétvége –

AZ AKUT ÉS KRÓNIKUS BETEGSÉGEK ÖSSZEFÜGGÉSEI

Minden iskolai hétvégén két élő esetfelvétel, esetértelmezés, az esethez tartozó szerek ismertetése, az adott hétvége elméleti témájának kifejtése és repertorizációs gyakorlat.

A hétvége programja:

2023. dec. 1-én, pénteken

16.00-20.00 óráig: Élő esetfelvétel, utána esetértelmezés, az esetnek választott szer ismertetése, repertorizációs gyakorlat, az akut és krónikus réteg megfigyelése, elkülönítése - Bóna László, Hassmann Péter

2023. dec. 2-án, szombaton

9.00-10.30.ig: Az akut kezelés és akut követés elméleti és gyakorlati kérdései. Van-e egyáltalán akut állapot? Mi van, ha tényleg van? - Bóna László

11.00-12.30: Ki az ember? előadássorozat 2. rész - Hassmann Péter

13.00-14.00: A TÁROGATÓ ÚTI SZÍNHÁZ ÉS IRODAHÁZ KÖZÖS BÚCSÚZTATÁSA

14.30-18.00 Élő esetfelvétel, az eset értelmezése, a választott szer ismertetése, repertorizációs gyakorlat - Bóna László, Hassmann Péter

A hétvége helyszíne most utoljára: Budapest 2. ker. Tárogató Úti Színházterem

Külsős eseti résztvevők jelentkezhetnek a homeokult@gmail.com címen levélben.


A Szabadiskola hétvégéi nyitottak – szabad az iskola – várjuk rá szeretettel A CHE Budapest Iskola keretében korábban végzett hallgatókat vagy egyéb homeopátiás végzettséggel és gyakorlattal rendelkező látogatókat. Egy-egy hétvégére esetileg is kedvezményesen belátogathatnak előzetes regisztrációval a 0630-5299-144-es számon vagy a humeokult@gmail.com címen.

Mivel a Hasonszenvészeti Szabadiskolának terveink szerint ez az utolsó évfolyama, ezért a legkésőbb most, a második évfolyam kezdeténél van még az utolsó reális esély becsatlakozásra. Ennek feltételei függenek az előképzettségtől és az előző évfolyam tananyagának bepótlásától. Erről pontos információkat szintén a 0630-5299-144-es számon és a humeokult@gmail.com címen levélben lehet kérni.

A Szabadiskola 2023-as őszi első trimeszterének témája: Az akut és a krónikus betegségek összefüggései.

A Hasonszenvészeti Szabadiskola tematikája a szokásos homeopátiás iskolák és tanfolyamok felépítéséhez képest fordított rendszerű. Az egészből indul ki és onnan tart a részletek felé. Ezért az első évben a krónikus esetfelvételből indultunk ki, a gyógyítás természetes, homeopátiás rendjéből, az elnyomás, a kórtörténet, a miazmák értelmezéséből. Ehhez viszonyítjuk a második év első trimeszterében az akut betegségeket, hogy a krónikus folyamatok tükrében legyünk képesek értelmezni azokat. Hogy megértsük az igazi gyógyulást az akut betegségeken keresztül elnyomás nélkül, vagy a gyors akut segítség fontosságát és szükségességét adott esetben a krónikus betegségre való tekintet nélkül.

Minden Szabadiskolai hétvége tartalmaz elméleti előadásokat, és két élő, nyilvános esetfelvételt, az esetek értelmezését és az esetekhez tartozó szerek gyógyszerképének ismertetését. Az előadásokat és az esetfelvételeket, esetértelmezéseket Bóna László tartja, az iskola teljes időtartamában Hassmann Péter nyújt repertorizációs segítséget és tart oktatást.

Várunk minden iskolást és érdeklődőt szeretettel: Bóna László – Hassmann Péter – Reizer Szilvi

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA FOLYTATÓDIK!!! A második évfolyam őszi trimeszterének második hétvégéje  - 2023.11.10.- 11.

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA FOLYTATÓDIK

Második évfolyam első trimeszter második hétvége –

AZ AKUT ÉS KRÓNIKUS BETEGSÉGEK ÖSSZEFÜGGÉSEI

Minden iskolai hétvégén két élő esetfelvétel, esetértelmezés, az esethez tartozó szerek ismertetése, az adott hétvége elméleti témájának kifejtése és repertorizációs gyakorlat.

A második évfolyam őszi trimeszterének második hétvégéje – az eredeti terveknek megfelelően – november 10-11-én lesz. Minden a szokásos időben és helyen, 10-én, pénteken 16.00 órától 20.00 óráig, 11-én szombaton 9.00 órától 18.00 óráig Budapesten, a 2. kerületben a Tárogató Úti Irodaház étkezdéjében vagy esetleg a színháztermében.

A Szabadiskola hétvégéi nyitottak – szabad az iskola – várjuk rá szeretettel A CHE Budapest Iskola keretében korábban végzett hallgatókat vagy egyéb homeopátiás végzettséggel és gyakorlattal rendelkező látogatókat. Egy-egy hétvégére esetileg is kedvezményesen belátogathatnak előzetes regisztrációval a 0630-5299-144-es számon vagy a humeokult@gmail.com címen.

Mivel a Hasonszenvészeti Szabadiskolának terveink szerint ez az utolsó évfolyama, ezért a legkésőbb most, a második évfolyam kezdeténél van még az utolsó reális esély becsatlakozásra. Ennek feltételei függenek az előképzettségtől és az előző évfolyam tananyagának bepótlásától. Erről pontos információkat szintén a 0630-5299-144-es számon és a humeokult@gmail.com címen levélben lehet kérni.

A Szabadiskola 2023-as őszi első trimeszterének témája: Az akut és a krónikus betegségek összefüggései.

A Hasonszenvészeti Szabadiskola tematikája a szokásos homeopátiás iskolák és tanfolyamok felépítéséhez képest fordított rendszerű. Az egészből indul ki és onnan tart a részletek felé. Ezért az első évben a krónikus esetfelvételből indultunk ki, a gyógyítás természetes, homeopátiás rendjéből, az elnyomás, a kórtörténet, a miazmák értelmezéséből. Ehhez viszonyítjuk a második év első trimeszterében az akut betegségeket, hogy a krónikus folyamatok tükrében legyünk képesek értelmezni azokat. Hogy megértsük az igazi gyógyulást az akut betegségeken keresztül elnyomás nélkül, vagy a gyors akut segítség fontosságát és szükségességét adott esetben a krónikus betegségre való tekintet nélkül.

Minden Szabadiskolai hétvége tartalmaz elméleti előadásokat, és két élő, nyilvános esetfelvételt, az esetek értelmezését és az esetekhez tartozó szerek gyógyszerképének ismertetését. Az előadásokat és az esetfelvételeket, esetértelmezéseket Bóna László tartja, az iskola teljes időtartamában Hassmann Péter nyújt repertorizációs segítséget és tart oktatást.

Várunk minden iskolást és érdeklődőt szeretettel: Bóna László – Hassmann Péter – Reizer Szilvi

(A képen Rembrandt Dr. Tulp anatómiája című híres festményének parafrázisa látható, ef Zámbó István Tulp Doktor Asztáltesteket vizsgál című alkotása.)


ESETMEGBESZÉLŐ MUNKACSOPORT   - 2023.11.06.

Kedves Érdeklődők,

a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság folytatja azt a hagyományát, hogy esetmegbeszélő munkacsoportokat tart.

Helyszín az egyesület irodája: Budapest, XII. Királyhágó tér.1. magasföldszint 7., kaputelefonon 7-es gomb.

A maximális létszám 10 fő, ezért arra előzetes bejelentkezés, helyfoglalás, a részvételi díj felének előre utalása szükséges.

Az esetmegbeszélő munkacsoportok november 6. hétfőn lesznek, két csoportban, egy délelőtti és egy délutáni csoportban. A délelőtti 9.00-13.00-ig, a délutáni 14.00-18.00 óráig tart.

Ezeken a munkacsoportokon a résztvevők feljegyzéseikből ismertethetik az általuk felvett eseteiket, amelyekre Bóna László vezetésével szerjavaslatokat kaphatnak és metodikai segítséget az esetek feldolgozásához, értelmezéséhez.

A munkacsoportokon nem csak az vehet részt, aki esetet ismertet, hanem tanulási célból is részt lehet venni.

A munkacsoportokban helyet foglalni a 30/5299144-es számon lehet, vagy a homeokult@gmail.com címen.

Jelentkezni október 30.hétfőig lehetséges.

Részvételi díj: 7.000 Ft csoportonként, érvényes egyesületi tagsággal 5.500 Ft. Az összegek felét a jelentkezéskor kérjük elutalni a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Egyesület számlájára, így tudjuk a helyet biztosítani. 

Számlaszám: 10700718-43889206-51100005.

A közleménybe kérjük írjatok, hogy adomány vagy támogatás.

Várunk szeretettel: Bóna László, Reizer Szilvi

(A képen Rembrandt Dr. Tulp anatómiája című híres festményének parafrázisa látható, ef Zámbó István Tulp Doktor Asztáltesteket vizsgál című alkotása.)


ESETMEGBESZÉLŐ MUNKACSOPORT   - 2023.09.18.

Kedves Érdeklődők!

ÚJRA ESETMEGBESZÉLŐ MUNKACSOPORT!!!

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság folytatja azt a hagyományát, hogy esetmegbeszélő munkacsoportokat tart.

Szeretettel várjuk, akik megosztanák saját maguk által felvett eseteiket, segítéséget kérnek az eset értelmezésében, de azokat is, akik tanulni szeretnének, és részt vennének esetmegbeszéléseken, most esetlenül is.

Helyszín az egyesület irodája: Budapest, XII. Királyhágó tér.1. magasföldszint 7., kaputelefonon 7-es gomb.

A maximális létszám 10 fő, ezért arra előzetes bejelentkezés, helyfoglalás, a részvételi díj felének előre utalása szükséges.

Az esetmegbeszélő munkacsoportok szeptember 18. hétfőn lesznek, két csoportban, egy délelőtti és egy délutáni csoportban. A délelőtti 9.00-13.00-ig, a délutáni 14.00-18.00 óráig tart.

Ezeken a munkacsoportokon a résztvevők feljegyzéseikből ismertethetik az általuk felvett eseteiket, amelyekre Bóna László vezetésével szerjavaslatokat kaphatnak és metodikai segítséget az esetek feldolgozásához, értelmezéséhez.

A munkacsoportokon nem csak az vehet részt, aki esetet ismertet, hanem tanulási célból is részt lehet venni.

Aki komolyan, gyógyítói szándékkal tanulja a homeopátiát, annak esetmegbeszélő közösségekben van a helye. Ez például egy ilyen. 

Regisztrálni kell ám!!! 

A munkacsoportokban helyet foglalni a 30/5299144-es számon lehet, vagy a homeokult@gmail.com címen.

Jelentkezni szeptember 15.péntekig lehetséges.

Részvételi díj: 7.000 Ft csoportonként, érvényes egyesületi tagsággal 5.500 Ft.


Az összegek felét a jelentkezéskor kérjük elutalni a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Egyesület számlájára, így tudjuk a helyet biztosítani.

Számlaszám: 10700718-43889206-51100005.

A közleménybe kérjük írjatok, hogy adomány vagy támogatás.


Várunk szeretettel: Bóna László, Reizer Szilvi

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA FOLYTATÓDIK!!! A második évfolyama elkezdődik a 2023/24-es tanévben  - 2023.09.15.- 16.

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA FOLYTATÓDIK!!!


A Hasonszenvészeti Szabadiskola második évfolyama elkezdődik a 2023/24-es tanévben. Az új tanév

első hétvégéje 2023 szeptember 15-e péntek 16.00-20.00-ig és 16-a szombat 9.00-18.00-ig. Helye

Budapesten, a 2. kerületben a Tárogató Úti Irodaház étkezdéjében vagy esetenként a

színháztermében van.


A Szabadiskola 2023-as őszi első trimeszterének témája: Az akut és a krónikus betegségek

összefüggései.


A Hasonszenvészeti Szabadiskola tematikája a szokásos homeopátiás iskolák és tanfolyamok

felépítéséhez képest fordított rendszerű. Az egészből indul ki és onnan tart a részletek felé. Ezért az

első évben a krónikus esetfelvételből indulunk ki, a gyógyítás természetes, homeopátiás rendjéből, az

elnyomás, a kórtörténet, a miazmák értelmezéséből. Ehhez viszonyítjuk a második év első

trimeszterében az akut betegségeket, hogy a krónikus folyamatok tükrében legyünk képesek

értelmezni azokat. Hogy megértsük az igazi gyógyulást az akut betegségeken keresztül elnyomás

nélkül, vagy a gyors akut segítség fontosságát és szükségességét adott esetben a krónikus betegségre

való tekintet nélkül.


Minden Szabadiskolai hétvége tartalmaz elméleti előadásokat, és két élő, nyilvános esetfelvételt, az

esetek értelmezését és az esetekhez tartozó szerek gyógyszerképének ismertetését. Az előadásokat

és az esetfelvételeket, esetértelmezéseket Bóna László tartja, az iskola teljes időtartamában

Hassmann Péter nyújt repertorizációs segítséget és tart oktatást.


Mivel a Hasonszenvészeti Szabadiskolának terveink szerint ez az utolsó évfolyama, ezért a legkésőbb

most, a második évfolyam kezdeténél van még az utolsó reális esély becsatlakozásra. Ennek feltételei

függenek az előképzettségtől és az előző évfolyam tananyagának bepótlásától. Erről pontos

információkat a 0630-5299-144-es számon és a humeokult@gmail.com címen levélben lehet kérni.

A CHE Budapest Iskola keretében korábban végzett hallgatók vagy egyéb homeopátiás végzettséggel

és gyakorlattal rendelkező hallgatók egy-egy hétvégére esetileg is kedvezményesen belátogathatnak

előzetes regisztrációval a fenti számon vagy címen.


A Szabadiskola első trimeszterének iskolai hétvégéi: 2023. szeptember 15-16-a, november 10-11-e

december 1-2-a. Mindegyik péntek 16.00-20.00 és szombat 9.00-18.00.


Várunk minden iskolást és érdeklődőt szeretettel: Bóna László – Hassmann Péter – Reizer SzilviHOMEOPÁTIÁS NYÁRI TÁBOR - A TIZENNEGYEDIK - EGÉSZSÉGEM címmel  - 2023.augusztus.4 - 7-ig


A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság idén nyáron megrendezi

Tizennegyedik Nyári Homeopátiás Táborát hagyományosan augusztus első hétvégéjén a Máriahalmi Biofaluban

(2023. augusztus 4-7-ig, péntek délutántól hétfő délig)


A tábor Bóna László vezetésével lesz

EGÉSZSÉGEM címmel


„Homeopátiás nézőpontból jól tudjuk, hogy a betegség egyéni, a tünetek individuálisak, mindenkinek

a saját, rá jellemző betegsége van, de könnyen hisszük azt, hogy az egészség általános és univerzális,

a természet rendje szerint való. De lehet, hogy az egészség is egyéni, mindenkinek saját egészsége

van. Egy olyan egészség, ami az övé, és csakis az övé. Vagy nem lehet? De ha mégis, akkor kinek

milyen az ő saját egészsége, és mi vezeti ehhez, ha ezt megérti?” Bóna László
A tábor csak részben homeopátiás szakmai jellegű, alapvetően az élet homeopátiás szemléletű

megismerését szolgálja, ahogy az eddigi nyári táboraink. 

A program jelentős részét Bóna László vezeti, de a létszám függvényében kiscsoportos foglalkozások

keretében művészeti foglalkozások lesznek. Képzőművészet, zene, mozgás, kreatív írás, dramatikus játék. Ezeket szaktanárok tarthatják. 

A tábor programjai egymásra épülnek, azok egy ívet alkotnak, ezért ajánlott azon részt venni a kezdettől a végéig. A tábor bentlakásos. 

Helye: Máriahalom, Biofalu. Elhelyezés két-, három-, négyágyas fürdőszobás szobákban. 

A tábor ideje: 2023. augusztus 4-7-ig. Érkezés, szobafoglalás augusztus 4-én 14.00 órától. A tábor nyitó programja aznap 17.30-kor. Távozás augusztus 7-én hétfőn, közös táborzáró program után legkésőbb 12.00-óráig. 

Étkezés: Az első napon a helyszínen vacsorát kapunk, szombaton és vasárnap napi háromszori étkezés lesz helyben, hétfőn, az utolsó napon csak reggeli. Az ételek helyben készülnek, házilag, vegán étrend szerint, szeretettel, figyelemmel. 

A tábor költségei: A három éjszaka szállás étkezéssel – összesen 45 000 Ft. A részvételi díj – 65 000 Ft. 

Jelentkezni írásban lehet legkésőbb 2023. június 30-ig a homeokult@gmail.com címen. A tábor

részletes programja, a kiscsoportos foglalkozások menetrendje és tematikája függ a létszámtól, ezért kérünk, ha már tudod, hogy jönnél, minél előbb jelezd, hogy tudjunk tervezni és a szálláshelyet is értesíteni tudjuk, hogy ők is tervezhessék a férőhelyeket és az étkezéseket. Június 30-án a jelentkezéseket kénytelenek leszünk lezárni. 

Várunk minden érdeklődőt és jelentkezőt szeretettel.


A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság nevében

Császár Csenge és Reizer Szilvia – egyesületi titkár, táborszervező

és Bóna László – táborvezető, programfelelős


A FINÁLÉ FINÁLÉJA – FINÁLÉ - HETEDIK RÉSZ   - 2023.06.05. - 17:00

Finálé – Bóna László klubelőadás sorozatának utolsó, huszadik évadja

A FINÁLÉ FINÁLÉJA

BÓNA LÁSZLÓ LEGUTOLSÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBELŐADÁSA

HÉT ESTÉBŐL A HETEDIK

HÚSZ ÉVAD UTÁN A BEFEJEZÉS


Az utolsó előadáson legyen szó a befejezésről! Mitől van vége valaminek és mikor nincs még vége? Honnan tudni, hogy valami tényleg befejeződik, és mikor tart még valami, tart még tovább? Mikor van vége egy szerelemnek, egy kapcsolatnak, egy betegségnek, a tanulásnak, a gyerekkornak, a felnőttkornak, az életnek? Mikor nincs vége valaminek, ami pedig befejeződött, és mikor van valójában vége valaminek, ami pedig még látszólag fennáll? És mit kezd az ember, mikor látja valaminek a végét eljönni, és mit kezd utána, ha valami véget ért? Igaz-e, hogy minden befejezés kezdet is egyben? Miért is félünk a végektől?


„Vitézek, mi lehet ez széles föld felett szebb dolog az végeknél?” Balassi Bálint: Egy katonaének

„Csak az a vég! – Csak azt tudnám feledni!” Madách Imre: Az ember tragédiája

Az utolsó klubelőadás egyben könyvbemutató is lesz – A dolgok rendje című, erre az alkalomra megjelent könyvemben személyes történeteket írok a magyarországi homeopátia történetéről a saját személyes életem történetein keresztül.


Várom az érdeklődőket szeretettel – Bóna László


A Finálé hetedik befejező része, 2023 június 5.-én, hétfőn, 17.00-20.30-ig lesz a Tárogató Úti Színházban (Bp. 2. ker. Tárogató út 2-4.) 17. 00- 20.30-ig. 

Jelentkezni nem kell előre, aki jön, az részt vehet. 

Részvételi díjakról tájékozódni a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság honlapján lehet.

 Kérdésre válasz kérhető a homeokult@gmail.comcímen.

A Hasonszenvészeti Szabadiskola,első évfolyamának évzáró napja    - 2023.06.03.

 Hasonszenvészeti Szabadiskola

Évzáró nap:  szombaton 9.00-18.00 óráig tart.

SZÍVBÉLI KÖNYVBEMUTATÓ - SZÍVBÉLI ELŐADÁS A SZÍVRŐL

És épp a Hasonszenvészeti Szabadiskola első évfolyamának évzáró napján - ajándék ez.

A zárónap keretében 2023. június 3-án, szombaton 11.00-12.30-ig a Tárogató úti Színházban. 

Az esemény nyitott, szeretettel látunk vendégül erre az eseményre érdeklődőket.

 Budapest,  2. kerületben a Tárogató út 1. Színházterem

A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabad – az iskola Titoktartási Nyilatkozatának aláírása után az egyes iskolai alkalmak a helyszínen váltott bérleti rendszer szerint szabadon látogathatók.

Az Iskoláról információk a homeokult@gmail.com címen kérhetők levélben.

Hétvégék 2023.

- jan 20-21.

- febr 10-11.

- márc 17-18.

- ápr 14-15.

- máj 5-6.

- máj 19-20.

- jún 3.

Várjuk szeretettel Iskolánk új első évfolyamának tagjait és az érdeklődőket!

Bóna László

Amazónia Nyílt Titkai - Németh László előadása élőben és online    - 2023.05.22. 17:00 - 19:00

AMAZONAS A DUNÁN

Kétségtelenül romantikusabb Németh Lacit egy dunai hajón élőben hallgatni, hogy élte túl a perui őserdőben a sámángyógyítást, mit tapasztalt a növények intelligenciájáról és az élő lények összetartozásáról, de ha minden kötél szakad ... lehetőség nyílt online is hallgatni. 

A sámángyógyítás ősi rejtett titkait tanulmányozta Németh Laci, barátunk, munkatársunk, egyesületünk egyik alapítója és alelnöke Peruban, az őserdő érintetlen mélyében. Hogy milyen tudást rejtenek a növények, hogyan fejtik ki gyógyító erejüket a legerőteljesebben, mit kell tenni azért, hogy átadhassák és hogy meghallhassuk gyógyító üzeneteiket. Laci most saját közvetlen élményeit, tapasztalatait adja át élőben, egy dunai hajón.

 "A növények érzelmi intelligenciája együtt működik az emberrel, táplál, gyógyít minket a kezdetektől velünk van. Hogyan teremthetünk kapcsolatot és fedezhetjük fel a növények gyógyító erejét ? Miért van az hogy a legsúlyosabb betegségekben az emberek növényi diétákkal gyógyulnak? Gyakorló homeopataként böjtöltem egy hónapot a perui esőerdőben és megismerkedtem a helyi gyógymódokkal. Az egyik legnagyobb egységet alkotó élőlény a földön az amazonasi esőerdő. Hogyan viselkedik a növényi tudat az emberben, hogy ér össze az emberi-állati-növényi birodalom ? Hogyan gyógyít az ayahuasca, hogyan gyógyít a sámán lélegzete ? Létezik növényi ösztön részünk is, milyen életre hívni a dzsungelben az állati és növényi erőinket?"

Németh László


Az előadásra előzetesen be kell jelentkezni e-mailben a homeokult@gmail.com címen.

Sok kérés érkezett, hogy az előadáson online is lehessen részt venni, így személyesen és a világhálón keresztül is elérhető lesz.

Bejelentkezéskor jelezve az online részvételt email-ben küldjük a zoom meeting linkjét.

A részvétel díja személyes és online 2500 Ft.

Személyesen résztvevőknek a helyszínen fizetendő.


Szeretettel hívjuk az érdeklődőket.


A Hasonszenvészeti Szabadiskola,első évfolyam, harmadik trimeszter, harmadik hétvége   - 2023.05.19.- 20.

 Hasonszenvészeti Szabadiskola

Május 19. és 20-a, első évfolyam, harmadik trimeszter harmadik hétvége 

A hétvége pénteken 16.00-20.00 óráig és  szombaton 9.00-18.00 óráig tart.

 Budapest,  2. kerületben a Tárogató út 1. Színházterem

A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabad – az iskola Titoktartási Nyilatkozatának aláírása után az egyes iskolai alkalmak a helyszínen váltott bérleti rendszer szerint szabadon látogathatók.

Az Iskoláról információk a homeokult@gmail.com címen kérhetők levélben.

Hétvégék 2023.

- jan 20-21.

- febr 10-11.

- márc 17-18.

- ápr 14-15.

- máj 5-6.

- máj 19-20.

- jún 3.

Várjuk szeretettel Iskolánk új első évfolyamának tagjait és az érdeklődőket!

Bóna László

(A képen Rembrandt Dr. Tulp anatómiája című híres festményének parafrázisa látható, ef Zámbó István Tulp Doktor Asztáltesteket vizsgál című alkotása.)


HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA - negyedik évfolyam - ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUM,   - 2023.05.12.

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe Bóna László Esetmegbeszélő Szemináriumait. 


A havi rendszerességgel jelentkező esetmegbeszélő találkozó újabb alkalma. Lehetőség arra, hogy aki eljön, megossza saját eseteit, és tanácsot, segítséget kérjen az eset értelmezésében, szerválasztásban, az eset prognózisában, követésében.

Szeretettel ajánljuk akár csak tanulás céljából is, elmélyedni a homeopátia gyakorlatában.


Az idei tanévben az utolsó!!!! Legközelebb csak szeptemberben. Akinek van esete - megvitatni való - megosztani való - kérdezni való - szeretettel várjuk az évad utolsó esetmegbeszélő szemináriumára a Szabadiskola negyedik évfolyamának szintén utolsó - na de nekik a legeslegutolsó - hétvégéjének péntek délutánján.


ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUMOK – ÚJRAINDÍTVA

2023-ban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság újraindítja népszerű esetmegbeszélő

szemináriumait – új formában.

A következő alkalom időpontja: 2023. május 12. péntek 16.00-20.00, Insignis Központ, Budapest, 8. ker. József krt. 35. 1.em 1/a.


Bejelentkezés: homeokult@gmail.com.

Az esetmegbeszélő szemináriumokon a résztvevők elmondhatják a saját maguk által felvett eseteiket, a csoport segít az esetet értelmezni és szert választani Bóna László szakmai vezetésével és Hassmann Péter repertorizációs segítségével. A szemináriumokon saját eset bemutatása nélkül is részt lehet

venni tanulási célból, hiszen – véleményünk szerint – ez a legjobb közös gyakorlati tanulási forma.

Az esetmegbeszélő szemináriumok 2023-ban a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának tanrendjébe illeszkednek, vagyis azokon a pénteki napokon lesznek, amikor az évfolyam iskolai hétvégéi vannak.


Egy szemináriumon kb. összesen 8-10 eset megbeszélésére van lehetőség. A szemináriumokon való részvétel a Hasonszenvészeti Szabadiskolások számára tanrendi tanóra, de ezekre a szemináriumokra, ahogy korábban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Esetmegbeszélő Szemináriumaira, bárki jelentkezhet, aki saját maga által felvett esethez szeretne szakmai segítséget

kérni vagy gyakorlati ismereteit bővíteni.


Az Esetmegbeszélő Szemináriumokra előzetesen regisztrálni kell a homeokult@gmail.com email címen mindazoknak, akik nem hallgatói a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedéves évfolyamának.

A Szabadiskolán kívüli hallgatók a regisztrációban jelezzék, hogy esetet szeretnének ismertetni vagy eset nélkül szeretnének részt venni. A Szabadiskola negyedikes évfolyamán kívüli hallgatóknak a

pénteki esetfelvételi napokon való részvétel díja alkalmanként 9000 Ft.

A Hasonszenvészeti Szabadiskola,első évfolyam, harmadik trimeszter, második hétvége   - 2023.05.05.-06.

 Hasonszenvészeti Szabadiskola

Május 5.- 6.-a, első évfolyam, harmadik trimeszter második hétvége 

A hétvége pénteken 16.00-20.00 óráig és  szombaton 9.00-18.00 óráig tart.

 Budapest,  2. kerületben a Tárogató út 1. Színházterem

A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabad – az iskola Titoktartási Nyilatkozatának aláírása után az egyes iskolai alkalmak a helyszínen váltott bérleti rendszer szerint szabadon látogathatók.

Az Iskoláról információk a homeokult@gmail.com címen kérhetők levélben.

Hétvégék 2023.

- jan 20-21.

- febr 10-11.

- márc 17-18.

- ápr 14-15.

- máj 5-6.

- máj 19-20.

- jún 3.

Várjuk szeretettel Iskolánk új első évfolyamának tagjait és az érdeklődőket!

Bóna László

(A képen Rembrandt Dr. Tulp anatómiája című híres festményének parafrázisa látható, ef Zámbó István Tulp Doktor Asztáltesteket vizsgál című alkotása.)


HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA - negyedik évfolyam - ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUM,   - 2023.04.28.

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe Bóna László Esetmegbeszélő Szemináriumait. 


A havi rendszerességgel jelentkező esetmegbeszélő találkozó újabb alkalma. Lehetőség arra, hogy aki eljön, megossza saját eseteit, és tanácsot, segítséget kérjen az eset értelmezésében, szerválasztásban, az eset prognózisában, követésében.

Szeretettel ajánljuk akár csak tanulás céljából is, elmélyedni a homeopátia gyakorlatában.


Szeretettel, Bóna, Szilvi


ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUMOK – ÚJRAINDÍTVA

2023-ban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság újraindítja népszerű esetmegbeszélő

szemináriumait – új formában.

A következő alkalom időpontja: 2023. április 28.-a péntek 16.00-20.00, Insignis Központ, Budapest, 8. ker. József krt. 35. 1.em 1/a.

Bejelentkezés: homeokult@gmail.com.

Az esetmegbeszélő szemináriumokon a résztvevők elmondhatják a saját maguk által felvett eseteiket, a csoport segít az esetet értelmezni és szert választani Bóna László szakmai vezetésével és Hassmann Péter repertorizációs segítségével. A szemináriumokon saját eset bemutatása nélkül is részt lehet

venni tanulási célból, hiszen – véleményünk szerint – ez a legjobb közös gyakorlati tanulási forma.

Az esetmegbeszélő szemináriumok 2023-ban a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának tanrendjébe illeszkednek, vagyis azokon a pénteki napokon lesznek, amikor az évfolyam iskolai hétvégéi vannak.

Ezek a következő napokat jelentik még ebben a tanévben:

2023. március 24-e, április 28-a, május 12-e.

Ezeken a napokon a szemináriumok 16.00 órakor kezdődnek és 20.00 óráig tartanak.

A szemináriumok helyszíne: Insignis Központ, Budapest 8. ker. József krt. 35. 1. em. 1/a.

Egy szemináriumon kb. összesen 8-10 eset megbeszélésére van lehetőség. A szemináriumokon való részvétel a Hasonszenvészeti Szabadiskolások számára tanrendi tanóra, de ezekre a szemináriumokra, ahogy korábban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Esetmegbeszélő Szemináriumaira, bárki jelentkezhet, aki saját maga által felvett esethez szeretne szakmai segítséget

kérni vagy gyakorlati ismereteit bővíteni.

Az Esetmegbeszélő Szemináriumokra előzetesen regisztrálni kell a homeokult@gmail.com email címen mindazoknak, akik nem hallgatói a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedéves évfolyamának.

A Szabadiskolán kívüli hallgatók a regisztrációban jelezzék, hogy esetet szeretnének ismertetni vagy eset nélkül szeretnének részt venni. A Szabadiskola negyedikes évfolyamán kívüli hallgatóknak a

pénteki esetfelvételi napokon való részvétel díja alkalmanként 9000 Ft.

ISTENEK ÉS EMBEREK – FINÁLÉ - HATODIK RÉSZ   - 2023.04.24.

Finálé – Bóna László klubelőadás sorozatának utolsó, huszadik évadja

Hét hétfőből a hatodik hétfő – utolsó előtti előadás

Válogatás az elmúlt húsz év legemlékezetesebb eseteiből egy-egy téma mentén

2023 április 24-én hétfőn a Tárogató Úti Színházban 17. 00- 20.30-ig.

Megválthatja-e ember az embert? Van-e annyi isteni az emberben?

A szenvedő ember a fájdalma fogságában van, és mint a csapdába esett állat, harapja és karmolja megmentőjét. A vízben fuldokló magával rántja a segítségére sietőt. Csak akkor vált meg ember embert, ha a szenvedő megadja magát. De ha a szenvedő uralkodik, akkor mindenki szenved. A szenvedő ember a szenvedést hiszi istennek magában. És saját maga fölé igyekszik keveredni hasztalan. De akkor mi az emberben az isteni rész? És mivel keveri ezt össze?

A Finálé hatodik része, az Istenek és emberek, 2023 április 24-én hétfőn lesz a Tárogató Úti Színházban (Bp. 2. ker. Tárogató út 2-4.) 17. 00- 20.30-ig. 

Jelentkezni nem kell előre, aki jön, az részt vehet. 

Részvételi díjakról tájékozódni a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság honlapján lehet.

 Kérdésre válasz kérhető a homeokult@gmail.comcímen.

A Hasonszenvészeti Szabadiskola,első évfolyam, harmadik trimeszter, első hétvége   - 2023.04.14.-15.

 Hasonszenvészeti Szabadiskola

Április 14-15-a, péntek első évfolyam, harmadik trimeszter első hétvége – élő – két nyilvános esetfelvétel, az esetek materia medicája és a miazmák

A hétvége pénteken 16.00-20.00 óráig és  szombaton 9.00-18.00 óráig tart.

 Budapest,  2. kerületben a Tárogató út 1. Színházterem

A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabad – az iskola Titoktartási Nyilatkozatának aláírása után az egyes iskolai alkalmak a helyszínen váltott bérleti rendszer szerint szabadon látogathatók.

Az Iskoláról információk a homeokult@gmail.com címen kérhetők levélben.

Hétvégék 2023.

- jan 20-21.

- febr 10-11.

- márc 17-18.

- ápr 14-15.

- máj 5-6.

- máj 19-20.

- jún 3.

Várjuk szeretettel Iskolánk új első évfolyamának tagjait és az érdeklődőket!

Bóna László

(A képen Rembrandt Dr. Tulp anatómiája című híres festményének parafrázisa látható, ef Zámbó István Tulp Doktor Asztáltesteket vizsgál című alkotása.)


HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA - negyedik évfolyam - ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUM,   - 2023.03.24.

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe Bóna László Esetmegbeszélő Szemináriumait. 

A következő alkalom időpontja: 2023. március 24-e péntek.


Szeretettel, Bóna, Szilvi


ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUMOK – ÚJRAINDÍTVA

2023-ban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság újraindítja népszerű esetmegbeszélő

szemináriumait – új formában.

A következő alkalom időpontja: 2023. március 24-e péntek 16.00-20.00, Insignis Központ, Budapest, 8. ker. József krt. 35. 1.em 1/a.

Bejelentkezés: homeokult@gmail.com.

Az esetmegbeszélő szemináriumokon a résztvevők elmondhatják a saját maguk által felvett eseteiket, a csoport segít az esetet értelmezni és szert választani Bóna László szakmai vezetésével és Hassmann Péter repertorizációs segítségével. A szemináriumokon saját eset bemutatása nélkül is részt lehet

venni tanulási célból, hiszen – véleményünk szerint – ez a legjobb közös gyakorlati tanulási forma.

Az esetmegbeszélő szemináriumok 2023-ban a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának tanrendjébe illeszkednek, vagyis azokon a pénteki napokon lesznek, amikor az évfolyam iskolai hétvégéi vannak.

Ezek a következő napokat jelentik még ebben a tanévben:

2023. március 24-e, április 28-a, május 12-e.

Ezeken a napokon a szemináriumok 16.00 órakor kezdődnek és 20.00 óráig tartanak.

A szemináriumok helyszíne: Insignis Központ, Budapest 8. ker. József krt. 35. 1. em. 1/a.

Egy szemináriumon kb. összesen 8-10 eset megbeszélésére van lehetőség. A szemináriumokon való részvétel a Hasonszenvészeti Szabadiskolások számára tanrendi tanóra, de ezekre a szemináriumokra, ahogy korábban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Esetmegbeszélő Szemináriumaira, bárki jelentkezhet, aki saját maga által felvett esethez szeretne szakmai segítséget

kérni vagy gyakorlati ismereteit bővíteni.

Az Esetmegbeszélő Szemináriumokra előzetesen regisztrálni kell a homeokult@gmail.com email címen mindazoknak, akik nem hallgatói a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedéves évfolyamának.

A Szabadiskolán kívüli hallgatók a regisztrációban jelezzék, hogy esetet szeretnének ismertetni vagy eset nélkül szeretnének részt venni. A Szabadiskola negyedikes évfolyamán kívüli hallgatóknak a

pénteki esetfelvételi napokon való részvétel díja alkalmanként 9000 Ft.

A FINÁLÉ FOLYTATÓDIK - ÖTÖDIK RÉSZ: NINCS BOCSÁNAT2023.03.06.

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI

BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADA

 ÖTÖDIK RÉSZ: NINCS BOCSÁNAT

2023.március 6. hétfő – Budapest, Tárogató Úti Színház 17.00 – 20.30-ig.

„Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelentett. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik egy ideig jöttek, majd eltűntek, vagy néha vissza-visszatértek.

Most sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, ha tehetem, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Számos könyv, hangfelvétel, video született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom.

Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most induljon a Finálé! Az idei évadban összesen hét részben.” 

Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva. A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek

Terveink szerint az idei évadban összesen hét alkalommal.

A következő négy alkalom időpontja és címe:

NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL – 2023. február 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

ÖTÖDIK RÉSZ: NINCS BOCSÁNAT – 2023. március 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HATODIK RÉSZ: ISTENEK - EMBEREK – 2023. április 24. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HETEDIK RÉSZ: A FINÁLÉ FINÁLÉJA – 2023. június 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

Bóna László homeopátiás klubjai huszadik éve zajlanak, azok szakmai továbbképzés jellegűek, a részvételhez alapszintű homeopátiás ismeretek, minimum alapszintű előképzettség szükséges, valamint titoktartási nyilatkozat szükséges, melyet a részvevőknek a helyszínen aláírásukkal kell érvényesíteni.

A klubelőadásokra előzetes bejelentkezés nem szükséges. Bármilyen további információ írásban

kérhető az Egyesület levelezési címén, a homeokult@gmail.com levélcímen.

Szeretettel: Bóna László és Reizer Szilvi

Bóna László honlap: https://bonalaszlo.hu/

(A képen Rembrandt Dr. Tulp anatómiája című híres festményének parafrázisa látható, ef Zámbó István Tulp Doktor Asztáltesteket vizsgál című alkotása.)

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA negyedik évfolyam ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUM, Életfolyamatok sorozat: emlékek, álmok   - 2023.02.24-25.


A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság által szervezett Hasonszenvészeti Szabadiskola a negyedik évfolyam részére indított programmal töretlenül folytatódik. És mivel ez Szabadiskola, az eddigi elköteleződött iskolásokon kívül várunk mindenkit, aki kellő előképzettséggel rendelkezve, vagy csak pusztán érdeklődésből, akár új iskolásként vagy akár csak alkalmilag, részt venne az Iskola programjában.


ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUMOK – ÚJRAINDÍTVA

február 24., p, 16:00 – 20:00

A szemináriumok helyszíne: Insignis Központ, Budapest, 8. ker. József krt. 35. 1.em 1/a. (térkép)


2023-ban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság újraindítja népszerű esetmegbeszélő szemináriumait – új formában.


Bejelentkezés: homeokult@gmail.com.

Az esetmegbeszélő szemináriumokon a résztvevők elmondhatják a saját maguk által felvett eseteiket, a csoport segít az esetet értelmezni és szert választani Bóna László szakmai vezetésével és Hassmann Péter repertorizációs segítségével. A szemináriumokon saját eset bemutatása nélkül is részt lehet venni tanulási célból, hiszen – véleményünk szerint – ez a legjobb közös gyakorlati tanulási forma.

Az esetmegbeszélő szemináriumok 2023-ban a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának tanrendjébe illeszkednek, vagyis azokon a pénteki napokon lesznek, amikor az évfolyam iskolai hétvégéi vannak. 

Ezek a következő napok:

január 27-e, február 24-e, március 24-e, április 28-a, május 12-e.


Egy szemináriumon kb. összesen 8-10 eset megbeszélésére van lehetőség. 

A szemináriumokon való részvétel a Hasonszenvészeti Szabadiskolások számára tanrendi tanóra, de ezekre a szemináriumokra, ahogy korábban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Esetmegbeszélő Szemináriumaira, bárki jelentkezhet, aki saját maga által felvett esethez szeretne szakmai segítséget kérni vagy gyakorlati ismereteit bővíteni.


Az Esetmegbeszélő Szemináriumokra előzetesen regisztrálni kell a homeokult@gmail.com email címen mindazoknak, akik nem hallgatói a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedéves évfolyamának. A Szabadiskolán kívüli hallgatók a regisztrációban jelezzék, hogy esetet szeretnének ismertetni vagy eset nélkül szeretnének részt venni. 

A Szabadiskola negyedikes évfolyamán kívüli hallgatóknak a pénteki esetfelvételi napokon való részvétel díja alkalmanként 9000 Ft.


február 25., sz, 9:00 – 18:00


 Életfolyamatok sorozat: emlékek, álmok  


A hétvégi szemináriumokat továbbra is Bóna László tartja, és szombaton egy előadásban Hassmann Péter folytatja az emberképről szóló sorozatát.


További hétvégék: 2023. 

- márc 24.25.

- ápr 28.29.

- máj 12.13.

- jún 10.


A hétvégék beosztása: pénteken - 16.00-20.00 óráig és szombaton 9.00-18.00 óráig.

Érdeklődni: homeokult@gmail.com címen lehet érdeklődni levélben.

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM: ESETKÖVETÉS, POTENCIAVÁLASZTÁS, SZERVÁLASZTÁSI METODIKÁK - 2023.02.10-11

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM

A hétvége pénteken 16.00-20.00 óráig és  szombaton 9.00-18.00 óráig tart.

2023.02.10-11

 Budapest,  2. kerületben a Tárogató út 1. rendezvényterem

A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabad – az iskola Titoktartási Nyilatkozatának aláírása után az egyes iskolai alkalmak a helyszínen váltott bérleti rendszer szerint szabadon látogathatók.

MÁSODIK TRIMESZTERE

2023. január 20-21, február 10-11, március 17-18

Három hétvége személyesen, élőben.

Pénteken 16.00-20.00-ig és szombaton 9.00-18.00-ig.

A Tárogató Úti Irodaház Éttermében. (Budapest 2. ker. Tárogató út 2-4.)

Minden hétvégében három nyilvános esetfelvétel élőben, az esetek elemzése, szerválasztás, az adott szer gyógyszerképének megtanulása. Az esetek kapcsán elméleti kérdések megbeszélése, ebben a trimeszterben a második szerfelírás, a szerváltás, az esetkövetés alapkérdései, a lehetséges szerválasztási metodikák és a potenciaválasztás szabályai kerülnek sorra.

A hétvégék Bóna László szakmai vezetésével történnek. Hassmann Péter repertorizációs tanításának segítségével.

A Szabadiskola szabad. Az iskola állandó hallgatóin kívül lehetséges behallgatás, alkalmi részvétel. Ennek feltételeiről érdeklődni, valamint bejelentkezni lehet a homeokult@gmail.comcímen levélben.


Az Iskoláról információk a homeokult@gmail.com címen kérhetők levélben.

Várjuk szeretettel Iskolánk új első évfolyamának tagjait és az érdeklődőket!

Bóna László

Hétvégék 2023.

- jan 20-21.

- febr 10-11.

- márc 17-18.

- ápr 14-15.

- máj 5-6.

- máj 19-20.

- jún 3.


A helyszín továbbra is a Tárogató út 2-4. színházterem, kivéve a jan. és febr. alkalmat, amikor a Tárogató úton leszünk, de a rendezvényteremben. 

A FINÁLÉ FOLYTATÓDIK - NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL -  2023.02.06.

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI

BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADA

NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL

2023. február 6. hétfő – Budapest, Tárogató Úti Színház 17.00 – 20.30-ig.

„Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelentett. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik egy ideig jöttek, majd eltűntek, vagy néha vissza-visszatértek.

Most sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, ha tehetem, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Számos könyv, hangfelvétel, video született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom.

Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most induljon a Finálé! Az idei évadban összesen hét részben.” 

Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva. A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek

Terveink szerint az idei évadban összesen hét alkalommal.

A következő négy alkalom időpontja és címe:

NEGYEDIK RÉSZ: A VALÓSÁGON TÚL – 2023. február 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

ÖTÖDIK RÉSZ: NINCS BOCSÁNAT – 2023. március 6. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HATODIK RÉSZ: ISTENEK - EMBEREK – 2023. április 24. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HETEDIK RÉSZ: A FINÁLÉ FINÁLÉJA – 2023. június 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

Bóna László homeopátiás klubjai huszadik éve zajlanak, azok szakmai továbbképzés jellegűek, a részvételhez alapszintű homeopátiás ismeretek, minimum alapszintű előképzettség szükséges, valamint titoktartási nyilatkozat szükséges, melyet a részvevőknek a helyszínen aláírásukkal kell érvényesíteni.

A klubelőadásokra előzetes bejelentkezés nem szükséges. Bármilyen további információ írásban

kérhető az Egyesület levelezési címén, a homeokult@gmail.com levélcímen.

Szeretettel: Bóna László és Reizer Szilvi

Bóna László honlap: https://bonalaszlo.hu/

Bóna László

Mentális mintázatok válság idején – egy homeopata szemszögéből előadás mindenkinek webinárium (visszanézhető)  -  2023.01.30.

Külső válság van vagy belső is? Anyagi, megélhetési, egészségi, testi, mentális, lelki, szellemi? Hogy függnek össze ezek? Túl kell-e élni a válságot vagy tudni lenni benne? Akut helyzet-e a válság vagy krónikus? Milyen betegségeket okoz? Hogyan tekinthetünk egy krízishelyzetre homeopátiás szemmel? Milyen egyéni megküzdési stratégiákat lehet segíteni homeopátiás szerekkel?

Járványhullámok, közvetlen háborús fenyegetettség, borús jövőkép, teljes elszegényedés, élelmiszerhiány, infláció, az energiaválság rémképei, klímaválság – az emberek legközvetlenebb alapszükségleteit veszi célba újabb és újabb trauma. Egy-egy veszéllyel még megküzd az ember, de az állandó fenyegetettség a legerősebbeket is ledönti a lábáról. A fiatalabbaktól elveszi a jövőt, az idősebbeknek felszínre hozza az átélt családi sebeket. Segíthet-e a homeopátia az egyre nehezebb helyzetekben? Segítheti-e a különféle megküzdési stratégiákban? Mitől függ, hogy kinek milyen válaszreakciói és betegségtünetei alakulnak ki a környezeti hatásokra? Hogyan segíthet a homeopátia a válságos helyzetekben az egyre több különféle függésekbe menekülő emberen és egyéb megbetegítő lelki állapotokon? És hogyan lehet figyelembe venni a homeopátiás segítségnyújtásban, hogy ki milyen családi mintákkal és betegséghajlamokkal érkezik meg ebbe a „szép, új világba”? Hogyan működnek a régi jól bevált homeopátiás szerek és hogyan az újak? 

A Terápa Natura Alapítvány webináriumra kért fel, és én örömmel mondtam igent rá. Szeretném a tapasztalataimat megosztani, hálás vagyok az érdeklődőknek, akik meghallgatnak, szeretettel várom a találkozót.

Bóna László

Időpont: 2023. január 30.  hétfő 19 óra. (Az előadás később felvételről visszanézhető)* 

Jelentkezés

Az élő webinárium elhangzása után az előadás felvételről korlátlan ideig megtekinthető 

(A képen Rembrandt Dr. Tulp anatómiája című híres festményének parafrázisa látható, ef Zámbó István Tulp Doktor Asztáltesteket vizsgál című alkotása.)

ESETMEGBESZÉLŐ SZEMINÁRIUMOK – ÚJRAINDÍTVA -  2023.01.27.


NÉZZÜNK EGYÜTT AZ ESETEK MÉLYÉRE!

MI LÁTHATÓ A LÁTHATÓ MÖGÖTT?

Esetmegbeszélő szeminárium a Homeopátiás Gyógyművészeti Tásrsaságban – Bóna László vezetésével és Hassmann Péter repertorizációs tanításával

2023. január 27-én péntek 16.00-20.00, Insignis Központ, Budapest, 8. ker. József krt. 35. 1.em 1/a.

Bejelentkezés: homeokult@gmail.com.

Az esetmegbeszélő szemináriumokon a résztvevők elmondhatják a saját maguk által felvett eseteiket, a csoport segít az esetet értelmezni és szert választani Bóna László szakmai vezetésével és Hassmann Péter repertorizációs segítségével. A szemináriumokon saját eset bemutatása nélkül is részt lehet venni tanulási célból, hiszen – véleményünk szerint – ez a legjobb közös gyakorlati tanulási forma.

Az esetmegbeszélő szemináriumok 2023-ban a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának tanrendjébe illeszkednek, vagyis azokon a pénteki napokon lesznek, amikor az évfolyam iskolai hétvégéi vannak. 

Ezek a következő napok: 2023. január 27-e, február 24-e, március 24-e, április 28-a, május 12-e.

Ezeken a napokon a szemináriumok 16.00 órakor kezdődnek és 20.00 óráig tartanak.

A szemináriumok helyszíne: Insignis Központ, Budapest 8. ker. József krt. 35. 1. em. 1/a.

Egy szemináriumon kb. összesen 8-10 eset megbeszélésére van lehetőség. A szemináriumokon való részvétel a Hasonszenvészeti Szabadiskolások számára tanrendi tanóra, de ezekre a szemináriumokra, ahogy korábban a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság Esetmegbeszélő Szemináriumaira, bárki jelentkezhet, aki saját maga által felvett esethez szeretne szakmai segítséget kérni vagy gyakorlati ismereteit bővíteni.

Az Esetmegbeszélő Szemináriumokra előzetesen regisztrálni kell a homeokult@gmail.com email címen mindazoknak, akik nem hallgatói a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedéves évfolyamának. A Szabadiskolán kívüli hallgatók a regisztrációban jelezzék, hogy esetet szeretnének ismertetni vagy eset nélkül szeretnének részt venni. A Szabadiskola negyedikes évfolyamán kívüli hallgatóknak a pénteki esetfelvételi napokon való részvétel díja alkalmanként 9000 Ft.

Szeretettel várlak Benneteket: Bóna László

Molnár Ágnes mese illusztrációjának részlete. 

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM: ESETKÖVETÉS, POTENCIAVÁLASZTÁS, SZERVÁLASZTÁSI METODIKÁK - 2023.01.20.-21.

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM

A hétvége pénteken 16.00-20.00 óráig és  szombaton 9.00-18.00 óráig tart.

2023.01.20.-21.

 Budapest,  2. kerületben a Tárogató út 1. rendezvényterem

A Hasonszenvészeti Szabadiskola szabad – az iskola Titoktartási Nyilatkozatának aláírása után az egyes iskolai alkalmak a helyszínen váltott bérleti rendszer szerint szabadon látogathatók.

MÁSODIK TRIMESZTERE

2023. január 20-21, február 10-11, március 17-18

Három hétvége személyesen, élőben.

Pénteken 16.00-20.00-ig és szombaton 9.00-18.00-ig.

A Tárogató Úti Irodaház Éttermében. (Budapest 2. ker. Tárogató út 2-4.)

Minden hétvégében három nyilvános esetfelvétel élőben, az esetek elemzése, szerválasztás, az adott szer gyógyszerképének megtanulása. Az esetek kapcsán elméleti kérdések megbeszélése, ebben a trimeszterben a második szerfelírás, a szerváltás, az esetkövetés alapkérdései, a lehetséges szerválasztási metodikák és a potenciaválasztás szabályai kerülnek sorra.

A hétvégék Bóna László szakmai vezetésével történnek. Hassmann Péter repertorizációs tanításának segítségével.

A Szabadiskola szabad. Az iskola állandó hallgatóin kívül lehetséges behallgatás, alkalmi részvétel. Ennek feltételeiről érdeklődni, valamint bejelentkezni lehet a homeokult@gmail.comcímen levélben.


Az Iskoláról információk a homeokult@gmail.com címen kérhetők levélben.

Várjuk szeretettel Iskolánk új első évfolyamának tagjait és az érdeklődőket!

Bóna László

Hétvégék 2023.

- jan 20-21.

- febr 10-11.

- márc 17-18.

- ápr 14-15.

- máj 5-6.

- máj 19-20.

- jún 3.


A helyszín továbbra is a Tárogató út 2-4. színházterem, kivéve a jan. és febr. alkalmat, amikor a Tárogató úton leszünk, de a rendezvényteremben. 

KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁR - A VIS VITALIS és a HOMEOPÁTIÁS GYÓGYMŰVÉSZETI TÁRSASÁG előadással egybekötött ingyenes karácsonyi rendezvénye - 2022.12.17. 17:00-20:00

VIS VITALIS KIADÓ - KARÁCSONYI KÖNYVVÁSÁR

A VIS VITALIS és a HOMEOPÁTIÁS GYÓGYMŰVÉSZETI TÁRSASÁG előadással egybekötött ingyenes karácsonyi rendezvénye

2022. december 17-én, szombaton, 17.00 – 20.00 óráig


Közben 

BÓNA LÁSZLÓ előadása: MIBEN BÍZHATUNK? 18.00-18.45-ig.

Bizalom ajándékba

Mi köze van a boldogságnak a bizalomhoz? Helyre lehet-e állítani a bizalmat, ha az elveszett? Helyre lehet-e állítani a kapcsolatokba, a közösségekbe, a társadalomba, az emberiségbe vetett eltört bizalmat? Lehet-e bízni egy olyan világban, ahol kiderül, hogy hazugság, amit igaznak hittünk, ahol lehet, hogy semmi sem igaz, ahol semmit sem hihetünk el, mert mindennek az ellenkezője is igaz lehet, ahol egymásnak ellentmondó igazságok közt kell eligazodni? Annak van igaza, aki mindennel szemben bizalmatlan, vagy aki meg meri engedni, hogy becsapják? Inkább legyen az ember ártatlan balek vagy dörzsölt, okos bizalmatlan? És még egyszer: mi köze van a boldogságnak a bizalomhoz? Adhatunk-e bizalmat ajándékba?


A Vis Vitalis Kiadó könyvvására az előadás előtt és után a Tárogató úti Színházban 17.00 órától 20.00 óráig. Kedvezmények a kiadó teljes könyv kínálatából, ajándékkönyvek. Tea, kávé, sós- és édes sütemény. Beszélgetések, találkozások. Kis nyugalom.


Előtte és utána sós és édes sütemény, tea, kávé, beszélgetés, találkozások, ünnepi együttlét és

könyvek, könyvek, könyvek, kedvezmények, ajándékok.

A program ingyenes.


Helyszíne: Budapest, 2. kerület, Tárogató Úti Színpad és előtere. (Bp. 2. ker. Tárogató út 2-4. Office Center)

Szeretettel vár minden olvasót, homeopatát és a homeopátia iránt nyitott érdeklődőt, mindenkit, aki kicsit is közénk tartozik, aki velünk van és aki szeretne velünk lenni - a Vis Vitalis Kiadó és a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság.

Két vágott napraforgó – Vincent Van Gogh 

Folytatódik a KI AZ EMBER? sorozat, 7. rész:  TISZTA IDEG – Idegrendszer az aggyal – 2022. december 9-10-én 

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság által szervezett Hasonszenvészeti Szabadiskola a negyedik évfolyam részére indított programmal töretlenül folytatódik. És mivel ez Szabadiskola, az eddigi elköteleződött iskolásokon kívül várunk mindenkit, aki kellő előképzettséggel rendelkezve, vagy csak pusztán érdeklődésből, akár új iskolásként vagy akár csak alkalmilag, részt venne az Iskola programjában.

A félév sorozat címe: Ki az ember?

1. MINDEN, AMI FOLYÉKONY – Húgyútakon nyirokkeringéssel – 2022. szeptember 23-24-én

2. TOMBOLÓ HORMONOK – Hormonrendszer mirigyekkel – 2022. november 18-19-én

MI SZABÁLYOZZA A SZABÁLYOZÓRENDSZERT?

Újabb hétvégéje következik a Hasonszenvészeti Szabadiskola Negyedik Évfolyamának, egyúttal a hatodik része a Ki az ember? sorozatnak. Ez a sorozat egy újragondolt homeopátiás klinikum. Olyan struktúrában tárgyaljuk a homeopátiás szereket, hogy melyek azok, amik kimozdítanak az egyensúlyból és melyek azok, amik kiegyensúlyoznak. És hogyan állhatnak egymással szemben az egyensúlyból kimozdító szerek? Miként képesek egyes szerek harmonizálni az ellentétes irányokat? Sorra vettük a mozgás folyamatát, azaz a mozgásrendszert, a légzést, légzőrendszert, az anyagcserét, emésztést, kiválasztást, a szív- és érrendszert, vagyis a keringést, és a húgyúti rendszerrel együtt mindent, ami az emberben folyékony. Most megfigyeljük, hogy mi mozdítja ki egyensúlyából a szabályozórendszert és mi szabályozza azt, amikor nem szabályoz.

Bóna László

3. TISZTA IDEG – Idegrendszer az aggyal – 2022. december 9-10-én

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA NEGYEDIK ÉVFOLYAMÁBAN A KI AZ EMBER? SOROZAT 7. UTOLSÓ RÉSZE

A bőrtől az agyig és vissza. Utazás az idegpályákon át.

Avagy lehet-e beteg a lélek? És az elme? A bőr az elme bőre vagy a test zsákja? És a szellem hol lakik az emberben? És mitől lesz tiszta ideg?

Idegesítő, idegölő és végül idegnyugtató szeminárium.


A részvétel feltételeiről és a jelentkezési szándékról a homeokult@gmail.com levelezési címen lehet írásban információkat kérni.

Mindegyik hétvége pénteki napokon 16.00-20.00-ig és szombati napokon 9.00-18.00-ig tart.

Az Iskola helyszíne az Insignis Központ – 1085. Budapest, József krt. 35. 1. emelet 1/a.

A hétvégi szemináriumokat továbbra is Bóna László tartja, és minden pénteken és szombaton egy-egy előadásban Hassmann Péter folytatja az emberképről szóló sorozatát.


Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI - 3. PEDIG A LÉNYEG MINDIG SZEM ELŐTT VOLT. Bóna László klubjai - XX. utolsó évad  2022.12.05.

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI

BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADJA

MÁSODIK RÉSZ: AMI VÁLTOZIK ÉS AMI NEM – 2022. november 21. hétfő, 17.00-20.30-ig.

"HÉT HÉTFŐBŐL A MÁSODIK HÉTFŐ - FINÁLÉ-2. RÉSZ

És íme, lassan közeleg a hét hétfőből a második hétfő!

A Finálé klubelőadás sorozatban ezúttal olyan sorsokat gyűjtök össze, melyek felvetik az állandóság és változás kérdéseit. Mitől tud változni valaki és mitől nem? Van-e a változások mögött valami, ami nem változik, és az egész életben ugyanaz marad? És mi következik abból, ha felismerjük ezt? Mikor kell tudnunk változni és mikor kell ragaszkodnunk állandóságainkhoz? Ki miben talál önmagára? Hogyan készülhetünk életünk változásaiban a végső nagy átváltozásra? És arra, ami nem változik sosem, ami örök, ha van olyan?

Szeretettel várom az érdeklődőket a klubelőadás sorozataim utolsó, huszadik évadjának, a Finálé sorozatnak második részén a Tárogató Úti Színházban."

Bóna László


„Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelentett. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik egy ideig jöttek, majd eltűntek, vagy néha vissza-visszatértek.

Most sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, ha tehetem, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Számos könyv, hangfelvétel, videó született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom. Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most induljon a Finálé! Az idei évadban összesen hét részben.” Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva.

A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek. Terveink szerint az idei évadban összesen hét alkalommal.

Az ősz folyamán megtartott három alkalom időpontja és címe:

(ELSŐ RÉSZ VOLT: MEGMENTENI AKARNI!!! – 2022. október 17. hétfő, 17.00-20.30-ig.)

MÁSODIK RÉSZ: AMI VÁLTOZIK ÉS AMI NEM – 2022. november 21. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HARMADIK RÉSZ: PEDIG A LÉNYEG MINDIG SZEM ELŐTT VOLT – 2022. december 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

Az ezeket követő négy alkalom 2023-ban a következő napokon lesz:

február 6-a, március 6-a, április 24-e és június 5-e. Mindegyik hétfőn 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

További információ levélben kérhető a homeokult@gmail.com címen.

Gyümölcsöt tartó nő - Paul Gauguin

Folytatódik a KI AZ EMBER? sorozat, 6. rész: Tomboló hormonok - mirigyek, hormonok, nyákok, nyirkok  2022.11.18.-19.

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság által szervezett Hasonszenvészeti Szabadiskola a negyedik évfolyam részére indított programmal töretlenül folytatódik. És mivel ez Szabadiskola, az eddigi elköteleződött iskolásokon kívül várunk mindenkit, aki kellő előképzettséggel rendelkezve, vagy csak pusztán érdeklődésből, akár új iskolásként vagy akár csak alkalmilag, részt venne az Iskola programjában.

A félév sorozat címe: Ki az ember?

1. MINDEN, AMI FOLYÉKONY – Húgyútakon nyirokkeringéssel – 2022. szeptember 23-24-én

2. TOMBOLÓ HORMONOK – Hormonrendszer mirigyekkel – 2022. november 18-19-én

MI SZABÁLYOZZA A SZABÁLYOZÓRENDSZERT?

Újabb hétvégéje következik a Hasonszenvészeti Szabadiskola Negyedik Évfolyamának, egyúttal a hatodik része a Ki az ember? sorozatnak. Ez a sorozat egy újragondolt homeopátiás klinikum. Olyan struktúrában tárgyaljuk a homeopátiás szereket, hogy melyek azok, amik kimozdítanak az egyensúlyból és melyek azok, amik kiegyensúlyoznak. És hogyan állhatnak egymással szemben az egyensúlyból kimozdító szerek? Miként képesek egyes szerek harmonizálni az ellentétes irányokat? Sorra vettük a mozgás folyamatát, azaz a mozgásrendszert, a légzést, légzőrendszert, az anyagcserét, emésztést, kiválasztást, a szív- és érrendszert, vagyis a keringést, és a húgyúti rendszerrel együtt mindent, ami az emberben folyékony. Most megfigyeljük, hogy mi mozdítja ki egyensúlyából a szabályozórendszert és mi szabályozza azt, amikor nem szabályoz.

Bóna László

3. TISZTA IDEG – Idegrendszer az aggyal – 2022. december 9-10-én

A részvétel feltételeiről és a jelentkezési szándékról a homeokult@gmail.com levelezési címen lehet írásban információkat kérni.

Mindegyik hétvége pénteki napokon 16.00-20.00-ig és szombati napokon 9.00-18.00-ig tart.

Az Iskola helyszíne az Insignis Központ – 1085. Budapest, József krt. 35. 1. emelet 1/a.

A hétvégi szemináriumokat továbbra is Bóna László tartja, és minden pénteken és szombaton egy-egy előadásban Hassmann Péter folytatja az emberképről szóló sorozatát.


Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI - 2. Ami változik és ami nem. Bóna László klubjai - XX. utolsó évad  2022.11.21.

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI

BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADJA

MÁSODIK RÉSZ: AMI VÁLTOZIK ÉS AMI NEM – 2022. november 21. hétfő, 17.00-20.30-ig.

"HÉT HÉTFŐBŐL A MÁSODIK HÉTFŐ - FINÁLÉ-2. RÉSZ

És íme, lassan közeleg a hét hétfőből a második hétfő!

A Finálé klubelőadás sorozatban ezúttal olyan sorsokat gyűjtök össze, melyek felvetik az állandóság és változás kérdéseit. Mitől tud változni valaki és mitől nem? Van-e a változások mögött valami, ami nem változik, és az egész életben ugyanaz marad? És mi következik abból, ha felismerjük ezt? Mikor kell tudnunk változni és mikor kell ragaszkodnunk állandóságainkhoz? Ki miben talál önmagára? Hogyan készülhetünk életünk változásaiban a végső nagy átváltozásra? És arra, ami nem változik sosem, ami örök, ha van olyan?

Szeretettel várom az érdeklődőket a klubelőadás sorozataim utolsó, huszadik évadjának, a Finálé sorozatnak második részén a Tárogató Úti Színházban."

Bóna László


„Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelentett. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik egy ideig jöttek, majd eltűntek, vagy néha vissza-visszatértek.

Most sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, ha tehetem, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Számos könyv, hangfelvétel, videó született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom. Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most induljon a Finálé! Az idei évadban összesen hét részben.” Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva.

A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek. Terveink szerint az idei évadban összesen hét alkalommal.

Az ősz folyamán megtartott három alkalom időpontja és címe:

(ELSŐ RÉSZ VOLT: MEGMENTENI AKARNI!!! – 2022. október 17. hétfő, 17.00-20.30-ig.)

MÁSODIK RÉSZ: AMI VÁLTOZIK ÉS AMI NEM – 2022. november 21. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HARMADIK RÉSZ: PEDIG A LÉNYEG MINDIG SZEM ELŐTT VOLT – 2022. december 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

Az ezeket követő négy alkalom 2023-ban a következő napokon lesz:

február 6-a, március 6-a, április 24-e és június 5-e. Mindegyik hétfőn 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

További információ levélben kérhető a homeokult@gmail.com címen.

Képek 


HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM 2022.11.25.-26.

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ELSŐ ÉVFOLYAMÁNAK MÁSODIK HÉTVÉGÉJE


A homeopátiás esetfelvétel szabályai után most a homeopátiás gyógyszervizsgálat alapkérdéseit, gyakorlatát és tudományfilozófiai felvetéseit beszéljük meg. És azokat a szereket, melyeket azok az esetek kapnak, akik eljönnek, és akiket élőben együtt megismerünk. Merthogy három élő esetfelvétel is lesz a hétvégén, egy péntek délután, kettő szombaton. A repertorizáció alapjaiba Hassmann Péter tart bevezetést.


A hétvége november 25-én pénteken lesz 16.00-20.00 óráig és novenber 26-án, szombaton 9.00-18.00 óráig Budapesten, a 2. kerületben a Tárogató Úti Színházban.

Ez a Hasonszenvészeti Szabadiskola első évfolyamának második hétvégéje, lehet még csatlakozni az iskolához. Vagy szabadon behallgatni. Ennek feltételeiről a homeokult@gmail.com címen lehet érdeklődni levélben.


Bóna László

Bővebb információ a HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLÁRÓL:  https://www.homeokult.hu/szabadiskola

Képek

HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ÚJ ELSŐ ÉVFOLYAM 2022.10.21.-22.

A HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLA ELSŐ ÉVFOLYAMÁNAK MÁSODIK HÉTVÉGÉJE


A homeopátiás esetfelvétel szabályai után most a homeopátiás gyógyszervizsgálat alapkérdéseit, gyakorlatát és tudományfilozófiai felvetéseit beszéljük meg. És azokat a szereket, melyeket azok az esetek kapnak, akik eljönnek, és akiket élőben együtt megismerünk. Merthogy három élő esetfelvétel is lesz a hétvégén, egy péntek délután, kettő szombaton. A repertorizáció alapjaiba Hassmann Péter tart bevezetést.


A hétvége október 21-én pénteken lesz 16.00-20.00 óráig és október 22-én, szombaton 9.00-18.00 óráig Budapesten, a 2. kerületben a Tárogató Úti Színházban.

Ez a Hasonszenvészeti Szabadiskola első évfolyamának második hétvégéje, lehet még csatlakozni az iskolához. Vagy szabadon behallgatni. Ennek feltételeiről a homeokult@gmail.com címen lehet érdeklődni levélben.


Bóna László


Az idei további hétvége:

november 25-26.

Bővebb információ a HASONSZENVÉSZETI SZABADISKOLÁRÓL:  https://www.homeokult.hu/szabadiskola

Képek

FINÁLÉ – HÚSZ ÉV VÁLOGATOTT ESETEI - BÓNA LÁSZLÓ HOMEOPÁTIÁS KLUBJAINAK HUSZADIK, UTOLSÓ ÉVADJA -  2022.10.17.

„Mindenki a manézsba!!! Finálé!!! Sorra veszem a homeopátiás klub idei évadjában – mely a huszadik, és egyben záró, befejező évad lesz – a számomra legjelentősebb, legfontosabb eseteket. Akiktől a legtöbbet tanultam. Akik a legtanulságosabbak voltak a számomra az elmúlt húsz évben. Sokukról beszéltem, írtam már, de most megidézem őket, utána járok, hogy vannak azóta, hogy alakult a sorsuk, hogy emlékeznek a közös időkre. Összehozom őket egy körbe, egy porondra, az évad klubjainak alkalmain sorra, sorra. Homeopátiás szakmai szempontból is elemzem őket, régi és új szemmel is, de elsősorban, terveim szerint emberi sorsok üzeneteit szeretném összekötni.

Húsz éve tartom a klub-előadásokat, húsz éve minden iskolai év minden hónapjának egy-egy hétfő estéjén, ez eddig összesen csaknem százötven előadást jelent. Sok száz ember megfordult ezeken a klubokon az évek alatt, vannak, akik kezdettől fogva szinte mindegyiken ott voltak, és voltak, akik jöttek, mentek, egy-egy darabig együtt tartottak velünk, azután elváltak tőlünk, voltak, akik eltűntek, és voltak, akik vissza-visszatértek. Húsz év előadásai alatt sok esetből gyógyító lett, gyógyítóból eset. Számos könyv, hangfelvétel, video született a klubokból. Most úgy döntöttem, hogy ezt a formát lezárom. És egy visszatekintéssel, összegzéssel fejezem be. Majd talán más formákban folytatom. Vagy ezt a formát mások folytatják. Majd meglátjuk. De most legyen Finálé! Mindenki a manézsba!!!” Bóna László

A huszadik, záró klub előadásairól az előadások jellege miatt nem készül hangfelvétel. Az csak élőben és személyesen nézhető. Csak a közvetlen személyes élmény számára van nyitva.

A klubelőadások a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság számára emblematikus jelentőséggel bíró reprezentatív helyszínen, Budapesten, a második kerületben, a Tárogató úti Irodaház (régebben IBS) Színháztermében lesznek. Terveink szerint az idei évadban összesen nyolc alkalommal.

Az ősz folyamán ebből három alkalom időpontja biztos:

ELSŐ RÉSZ: MEGMENTENI AKARNI!!! – 2022. október 17. hétfő, 17.00-20.30-ig.

MÁSODIK RÉSZ: AMI VÁLTOZIK ÉS AMI NEM – 2022. november 21. hétfő, 17.00-20.30-ig.

HARMADIK RÉSZ: PEDIG A LÉNYEG MINDIG SZEM ELŐTT VOLT – 2022. december 5. hétfő, 17.00-20.30-ig.

Az ezeket követő négy alkalom 2023-ban a következő napokon lesz:

február 6-a, 

március 6-a,

április 24-e és 

június 5-e. 

Mindegyik hétfőn 17.00-20.30-ig.

A klubelőadásokra előre nem kell jelentkezni, a részvételi díjat a helyszínen kell fizetni. A részvételi díj a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság tagjainak – az éves tagdíj befizetése esetén – valamint a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tagjainak – 4000 Ft, nem egyesületi tagoknak – 6000 Ft alkalmanként.

További információ levélben kérhető a homeokult@gmail.com címen.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel. 

Képek