A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület és a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság együttműködéséből adódóan mindkét egyesület tagjai kedvezményesen látogathatják egymás rendezvényeit. (a saját tagokat megillető kedvezményekkel). A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság fél éves tagdíja: 9000 Ft.


Érdemes megjegyezni! Nem érdemes elfelejteni!

Memória problémák kezelése homeopátiával. Dr. Molnár Mariann online előadása a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében.

Ja és nem csak memória problémák, hanem koncentrációs problémák kezelése is!

Szeretettel ajánljuk, és mi azért a naptárba beírtuk.

IDŐPONT: 2024. június 4. kedd 18 óra 

Bővebben

A JÓL BEVÁLT SANKARAN MINDIG ÚJ

Újabb jól ismert szerek, új nézőpontból - egy sankaraniból.

ÚJ 6 alkalmas sorozatának előadásai:

Carcinosinum, Calcium carbonicum, Causticum, Aurum metallicum, Barium carbonicum, Argentum nitricum

MIRE SZÁMÍTHATSZ?

Minden alkalommal 1 homeopátiás szer kerül bemutatásra.

A Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében, online.

Ajánljuk szeretettel.

Bővebben

Jön Resie Moonen! Ne legyünk felkészületlenek!

Pocsaji Ágnes egy bevezető szemináriumot tart. Szeretettel ajánljuk. Akár Resie-vel, akár Resie nélkül. Hozzá vagy nélküle. Önmagában is érték.

Bevezető előadás a Resie Moonen szemináriumra a periódusos rendszer sorairól és oszlopairól!

Ha még nem ismered vagy szeretnéd feleleveníteni a sorok és oszlopok jelentését, akkor szerettel várunk a Szintézis Akadémia szervezésében idelátogató Resie Moonen szeminárium előtt Agnes Pocsaji bevezető előadásán 2024. április 26-27-én.

Bővebben f

Bővebben

BÉLBEN AZ EGÉSZ VILÁG

Szeretettel ajánljuk dr. Borbély Katalin webináriumát, aki bizonyára, ahogy ismerjük őt, sodró erejű előadást tart, a legkisebb dolgokról is a legnagyobb lelkesedéssel, vagyis a mikrobiomról makró tisztelettel.

Ma még gyorsan lehet regisztrálni a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesületnél.

Bővebben

A friss Hahnemann díjas homeopata orvosunktól íme egy előadás, a Terápia Natúra Alapítvány közzétette, mi is megosztjuk, hátha valaki itt találkozik vele. 

"Dr. Kürti Katalin homeopata gyermekorvos, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület alapító és tiszteletbeli elnöke a 2024-es Hahnemann-díj nyertese.

A díjátadó gálaestre múlt szombaton került sor a Premier KultCafé-ban (volt Vörösmarty moziban).

Szeretettel gratulálunk neki!

Tartalmas életművéből az alábbiakban osztunk meg egy előadásfelvételt, amely a MIMSZ 2023-as nyári szabadegyetemén került rögzítésre."

Nem semmi! Akkor mi? - Dr. Kürti Katalin

MOSTANTÓL BECSÜLJÜK MEG EGYMÁST!

Ez adta a Hahnemann díj ötletét, ami mögé három magyarországi homeopátiás szervezet sorakozott fel.

Egymás megbecsülésének és elfogadásának jele lenne, ha minél többen együtt lennénk az első Hahnemann díj díjkiosztó gálaestjén, együtt ünnepelve a Homeopátia Hetét.

A Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság, a Magyar Homeopata Orvosi Egysület és a Terápia Natúra Alapítvány szeretettel meghívja Önt, a Homeopátia Ünnepe rendezvénysorozat keretében megrendezésre kerülő Hahnemann díjkiosztó gálára. 

Különbözőségeinkben is erősítve a hasonlót.

2024.április 13-n szombat délután a Vörösmarty Moziban!

Filmvetítés

Zenei program

Hahnemann díjkiosztó gála

Bővebben, jelentkezés

Leszállt újra közénk

Egy igazi spirituális beharangozó Gaurang Doktor Úrnak a Homeopátiás Szellemi Műhely oldaláról, aki egyenesen az égből jött el közénk, hogy testet öltve itt tanítson minket.

De a tréfát félretéve, valóban értékes szakmai tudást hoz, egyszer már bizonyított ősszel, bizonyára most is fog. És attól még, hogy férfiakról fog beszélni, még a nőket is érdekelheti. Sőt. De ne féljünk, biztos jön majd a nőkkel is.

Mi mindenesetre szívből ajánljuk. Jelentkezési lehetőségekről a megosztott írásban lehet olvasni.

Bővebben

f esemény

A Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület segítő kezet nyújt azoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak élőben részt venni a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület, a Terápia Natúra Alapítvány és a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság háromnapos hétvégi homeopátiás fesztiválján és gálaestjén, hogy ők is méltó módon meg tudják ünnepelni a homeopátiát, és nemzetközi online szemináriumot ad magyar fordításban világhírű homeopaták szereplésével.

MAGYARUL 2024. ÁPRILIS 13-14-én INGYEN! 

Bővebben, regisztráció

SZÜLETÉSNAP SZÜLETIK

Három magyarországi homeopátiás szervezet három napon keresztül három programmal ünnepli a homeopátiát Hahnemann születésnapjának alkalmából.

Lesz Dr. Gaurang Gaikwad kétnapos szeminárium a férfiakról.

Lesz Dr. Petrucci Roberto és Németh Viktória egynapos szemináriuma a vízivilágról.

És lesz egy homeopátiás gálaest, benne kamarazene, egy új homeopátiás film premierje és az ünnepi Hahnemann díjkiosztó.

Ünnepeljünk együtt! Részt lehet venni mindenen és külön-külön is ezen-azon. Kinek ünnepe, vegye magára!

Jelentkezések az eseményekre:

dr Gaurang Gaikwad:A HOMEOPÁTIA ÉS A FÉRFI szeminárium

A Homeopátia Ünnepe – kombinált bérlet 

dr. Roberto Petrucci és Németh Viktória: A víz titkai 

Hahnemann díjkiosztó gála és a Homeopathy – another way című film díszbemutatója 

Bővebben f

AMI KÖZÖS ÉS AMI SZEMÉLYES

KREATÍV NŐI TÁBOR - homeopátiás szellemben - a hasonlót keresve

A cím akár Simone Weil könyvére is utalhat, Ami személyes és ami szent. De itt a "szent" szó helyén a "közös" szó áll. Szent az lehet, ami a személyesből a közös. Talán így jön ki az áthallásból a tábor címe.

De az biztos, hogy a tábor vezetője és szervezője, Toldi Vera személye garancia arra, hogy a nőiség témája a táborban megtelik szellemi tartalommal, minden irányba, arra is, ami szent és arra is, ami közös és személyes. Ismerve Verát, tudjuk, hogy a tábor egyszerre kreatív és homeopátiás szemléletű.

Szeretettel ajánljuk.

Bővebben f

RESIE MOONEN ÚJRA KÖZTÜNK!

A mi Rézink - sokan hívták így, többször volt már hazánkban, közös meditációt is vezetett, egyenként is megszólította a közönségét, beszélt növénycsaládokról, lantanidákról, a periódusos rendszerről, rendszerekről is, meg különleges szerekről is, jól ismert szerekről újszerűen és új szerekről érthetően. Minden előadása lelkesítő és magával ragadó. Most az újonnan született Szintézis Akadémia meghívására érkezik Magyarországra.

Szeretettel ajánljuk.

Bővebben f

VESE-MESÉK

"Én csak ülök és mesélek" - írja Dr. Zelcsényi Judit a vesebetegségek gyógyításáról tartandó előadása elé. És nem fogunk csalódni, ha ő mesél, hallhatjuk, hogy akiről beszél, annak valóban a veséjébe lát. Lényeglátó mesék lesznek. Szívből ajánljuk.

A Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében.

Bővebben

FOLYTATÓDIK A HAHNEMANN KÁVÉHÁZ ORGANON OLVASÓKÖRE

A MÁSODIK RÉSZ: HOL A VALÓSÁG AZ ORGANONBAN?


A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület webináriumának keretében 2024. február 24-én, szombaton, 16.00-18.00 óráig. Be lehet csatlakozni most is, a második résznél is. Regisztrálni a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületnél lehet.

Készülök. Tudományfilozófiai kérdésekből is és a homeopátiás gyógyszervizsgálat kérdéseiből is. Az Organon olvasókör első részében is a megismerésről volt szó, szakmailag az esetfelvétel kérdéseiről, bölcseleti szempontból arról, miként lapul a boldogság a világ megismerésében. Most, a második részben folytatódik a megismerés, észlelés kérdésköre, ami szakmailag a homeopátiás gyógyszervizsgálatokra vonatkozik, bölcseletileg pedig arra, hogy végül is mit jelent a valóság, amit meg kell ismernünk. És miből tudhatjuk, hogy ez a valóság.

Jeremy Sherr korunk egyik legnépszerűbb kortárs homeopatája egy klasszikus homeopatára, Constantin Heringre hivatkozva ezt mondta egy riportban, ami olvasható az Utak a hegycsúcsra című kiadványban: „A gyógyszervizsgálat a mi hagyományunk. Gyógyszervizsgálatokra épülő tudomány vagyunk. … Hering azt mondta, amivel én egyet is értek, hogy nem állíthatod magadról, hogy homeopata vagy, amíg nem veszel részt a gyógyszervizsgálatokban. Így tanulunk magunkról, a szerekről, a természetről és a világegyetemről.”

Ezzel szemben viszont Frans Vermeulen, korunk egy másik igencsak népszerű homeopatája 2003. május 30-án a budapesti szemináriumán a homeopátiás gyógyszervizsgálatokról beszélt. Lejegyeztem. Ezt mondta: „A homeopátia nem ok és hatás elvére épül. … A gyógyszervizsgálat mindig tartalmazza a gyógyszervizsgáló személyiségét, épp a gyógyszervizsgálatok szubjektívek, egyáltalán nem tudnak objektívek lenni. … Nem lehet a gyógyszervizsgálat a homeopátia alapelve, mert túl szubjektív. A gyógyszervizsgálat egy szubjektív toxikológia. … A tradicionális Materia Medica helyett a természetből jövő Materia Medicára van szükség.”

Most akkor, hogy van ez? Kinek van igaza? Mi az igazság? Mi a valóság?

Várom szeretettel az érdeklődő Organon olvasókat a Hahnemann Kávéház második részén is.

Bóna László


Kedves Érdeklődők!

Szeretettel ajánljuk Hassmann Péter által tartott, Radar Opus programot ismertető online tanfolymát. 


"A RadarOpus programot ismertető, a használatát gyakorló és a Synthesis repertóriumot megismertető tanfolyam. Bár a tanfolyam alkalmai egymásra épülnek, bármikor be lehet csatlakozni. (Aki lemaradt, de szeretné megnézni, azok számára az előző alkalom/alkalmak felvétele egy hónapig elérhető, a tanfolyam árával azonos áron.)

A tanfolyam alkalmanként másfél órás és Zoom-on keresztül történik.


A második alkalom szerdán lesz, két csoportban, délelőtt 11-től illetve este 7-től - elvileg ugyanazzal a tartalommal.


A tanfolyam díja alkalmanként 3500.- Ft. Kifizethető önkiszolgáló módon (bankkártyával vagy utalással) a Remedium webshopban az alábbi linken: https://webshop.kulcs-uzlet.hu/remedium/product/5508

(Egyszerre több alkalom is megvásárolható.)

Bár a webshopban elvileg látom a jelentkezőket, segítség ha egy válasz emailben is jelzed a részvételi szándékodat. A fizetés megtörténte után emailben küldöm a Zoom linket a következő alkalomról.


Az aktív részvételhez elengedhetetlen, hogy a programod a tanfolyam kezdetére működőképes legyen. Ha ehhez segítségre van szükséged, vagy bármilyen kérdésed volna, kérlek keress meg az elérhetőségeim egyikén.


További szép napot,

Péter

0630 858 1001" 

E-mail: remedium@t-online.hu

Remedium honlap

AZ IDŐ MINDEN SEBET BEGYÓGYÍT

ÉS MI VAN, HA MEGBETEGÍT?

Ha a betegség az életerő elhangolódása, akkor leginkább az idő múlása tudja elhangolni. Az idő egy láthatatlan "kórokozó", hát nem? Nem csak gyógyító, hanem miközben gyógyít, szó szerint az életünkre tör. Lehet-e harcolni ellene? Mit akar tőlünk? Gyógyítható-e az. ami természetes, ami az élet velejárója? Vagy csak a beletörődést segíthetjük? És egyáltalán, hogyan különítjük el, hogy mi valóban betegség, és mi az, ami csak attól van, hogy velünk is múlik az idő? És mi jelzi, hogy nem ott tartunk életünk idejében, ahol tartanunk kéne? Kéne valahol tartani?

URAI VAGY RABJAI VAGYUNK AZ IDŐNEK?

IDŐSZERŰ IDŐSZEREK

Webináriumra kért a Terápia Natúra Alapítvány arról, hogy lehet-e homeopátiával kísérni az életváltozásokat. Hogy a múló idő ne betegítsen meg. 

Az IDŐSZERŰ IDŐSZEREK című webinárium 2024. február 15- én csütörtökön lesz, 19 órától a Terápia Natúra szervezésében.

- Minden bajom négy éve kezdődött. - Miért mi történt akkor? - Semmi. - De valaminek mégis kellett történni, ha minden baj akkor kezdődött. - Nem. nem történt semmi. - Biztos? - Lehet, hogy egyszerűen csak megöregedtem. Nem lehet? - Hirtelen? - Nem, de lehet, hogy akkor vettem észre. Vagy talán úgy csináltam, mintha fiatalabb lennék. Nem lehet? - De hát fiatal vagy! - De lehet, hogy nem annyira, mint amennyire azt hittem magamról. Talán máshol kéne tartani az életemben, mint ahol tartok, nem lehet? Megállt velem az idő, miközben teltek az évek. - Most akkor megállt vagy elszaladt?

Megbetegíthet-e az idő maga, kezelhető-e, amit megbetegít maga az idő?

Elővettem a könyvtáramból néhány témába vágó művet. Stephen Hawkingtól Az idő rövid történét. Heideggertől Az idő fogalmát, Bergsontól Az idő és szabadságot, Eliadetól Az örök visszatérés mítoszát és Borgestól A halhatatlanságot és Az idő újabb cáfolatát. Remek társaság. Abban egyetértenek, hogy az idő a legmegfoghatatlanabb örök téma, minden metafizikai gondolkodás alapkérdése. Mert az idő egy folyó, ami az embert magával sodorja, miközben maga a folyó is az ember. Néhányan oda jutnak a lélek örökkévalóságát igazolandó, hogy cáfolják az idő létét is. Hiszen a múlt már nincs, a jövő még nincs, a jelen meg már a következő pillanatban múlt lesz, tehát valójában az sincs. Idő nem létezik, csak azt hisszük, miközben mégis tapasztaljuk, hiszen öregszünk. Hogyan lehet belebetegedni abba, ami nincs és mégis van? Csak az a gyógyszer gyógyíthatja meg azt, amit a nemlétező idő okoz, amiben semmi sincs. És mégis van. Hát nem igaz?

A homeopátiás szer az időhöz a leghasonlóbb.

Remélem, nem lesz elvesztegetett idő a webinárium az idő szereiről.

Várok minden érdeklődőt szeretettel.

Az előadás felvételről a későbbiekben is visszanézhető! Megtörtént.- Rövid visszatekintő az előadásról! f

Bóna László


Bővebben

FÉRFIGYÓGYÁSZAT

DR. GAURANG GAIKWAD ÚJRA BUDAPESTEN

Amikor már tombol a tavasz Dr. Gaurang Gaikwad kétnapos szemináriumot tart élőben a Terápia Natúra Alapítvány szervezésében Budapesten a férfiak bajairól és azok homeopátiás megoldásáról. Nőknek, akik férfiakat gyógyítanak, férfiaknak, akik férfiakat gyógyítanak és férfiaknak, akiknek ugyan semmi bajuk, és azt is bírják, tűrik, de gyógyulnának.

Jó volt a tavalyi őszi szemináriuma, biztos jó lesz az idén tavaszi is. Szeretettel ajánljuk.


Bővebben f

MÉG NÉHÁNY NAP ÉS

NYIT A HAHNEMANN KÁVÉHÁZ

avagy

HAHNEMANN SZERINT A BOLDOGSÁG …

A Hahnemann Kávéház Organon Olvasókörében az első szombat délután rendhagyó módon nem az elejétől kezdjük olvasni az Organont. Arra építünk, hogy valamennyire már mindenki találkozott vele, valaki évek óta olvassa, sokat forgatja, van, aki csak néha bele-bele lapozott. De nem a homeopátia alapjaival kezdjük a művet megismerni, hanem azzal, hogyan is érdemes olvasni, mi a mű rejtett struktúrája, belső szerkezete. Majd ezután arra figyelünk, mit is gondol Hahnemann az életről és kiváltképp a boldogságról. Igen, első kávéházi olvasókörünket egyből a boldog élet kérdésével kezdjük! Mindezt annak a tükrében, hogy miként is viszonyul a gyógyító a szenvedő emberhez, hogyan figyel, mit kérdez. Szakmailag megnevezve az esetfelvétel kérdéseivel kezdjük, az Organon erre vonatkozó fejezeteivel, az élet megismerésének folyamatával és a helyeselhető életvitellel. Hogy mi is Hahnemann szerint a boldogság …


Töltsünk el együtt négy szombat délutánt - mindenki otthonról, mégis együtt - az Organon rejtelmeibe merülve, bölcselkedve, mégis szakmai pontossággal!

Szeretettel ajánlom magammal ezt a webinárium sorozatot a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület szervezésében.

A négy rész:

HOL A BOLDOGSÁG AZ ORGANONBAN?

HOL A VALÓSÁG AZ ORGANONBAN?

HOL AZ EMBER AZ ORGANONBAN?

HOL AZ ISTEN AZ ORGANONBAN?

Találkozzunk 2024. február 10-én szombaton 16.00-18.00-ig a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület online Hahnemann Kávéházában! Várok minden ide betérő érdeklődőt szeretettel.

Bóna László


Bővebben

NE FÉLJÜNK A FÉLELEMTŐL!

A szorongás és pánik kezelése gyógyszerek nélkül és homeopátiás szerekkel. Dr Katona Edit homeopata pszichiáter webináriuma a Terápia Natúra Alapítvány szervezésében.

Akut szerek, élethelyzeti szerek, alkati szerek, viselkedésterápia, szer mentes mód-szerek.

Nagy levegő és regisztráció! Ne féljünk jelentkezni! Mi ajánljuk.


Bővebben

KÖHÖGÉSEK SZIVÁRVÁNYA

DR SASVÁRI FERENC ELŐADÁSA

Sasvári Ferenc vitathatatlanul a köhögések legjobb szakértője. Még köhögés gyűjteménye is van, és utánozni is kiválóan tudja a legkülönbözőbb köhögéseket. A homeopata már csak ilyen furcsa szerzet - ki mit gyűjt - Feri például köhögéseket. Évtizedekkel ezelőtt én is tőle tanultam. Máig megjegyeztem, ahogy ő bemutatta a különféle szereket, hogyan köhögnek.  Kihagyhatatlanul fontos tudás ebben a mai, egyre köhögősebb világban. A Terápia Natura Alapítvány szervezésében halhatjuk. Szeretettel ajánlom az ő webináriumát.

Bóna László

Bővebben

ÉBERSÉG AZ ŐRSÉGBEN

DIVINYI PÉTER NYÁRI TÁBORA MAGYARSZOMBATFÁN

Négy napban minden.

ALKÍMIAI TRANSZFORMÁCIÓ, SZAKRÁLIS CSALÁDÁLLÍTÁS, RITUÁLIS KÖRTÁNC, TŰZUGRÁS, FAMEDITÁCIÓ, FÉNYTEMPLOM LÁTOGATÁS, ALKIMISTA PAPRIKÁSKRUMPLI FŐZÉS, ASZTROZÓFIA ELŐADÁS, TUDATOSSÁG A TUDATALATTIBAN, ALKIMISTA METAMORFÓZIS A SZAKRÁLIS TÉRBEN, AVATÁR AVATÁS - ÉS KÖZÖSSÉG, KÖZÖSSÉG ....

Úgy láttam a női szekció megtelt, férfiak még kerestetnek, legyetek bátrak férfitársak!

Bővebben f

MEGRAGADNI A MEGRAGADHATATLANT

A homeopátia határon túli képessége. Holdfény, napfény, sugárzások, mágneses hatások, szivárvány - nem látható erőkből készült szerek csodálatos módon mutatják, mi is a valódi hatásuk az emberre, és mi az emberben hasonló hozzájuk.

És a drágakő-szerek? Sugároznak azok is delejes erőket?

Dr. Jonathan Hardy a mágneses mezőkbe visz minket.

Szeretettel ajánljuk webináriumát a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében.

Mackók, madarak után mágneses mezők. Jonathan már ismerősünk.

Bővebben

RENDSZERBEN A RENDSZEREK

Többféle rendszerszemléletű nézőpont alakult ki a homeopátia legújabbkori történetében. Lehet-e a homeopátiát eleve rendszerszerűen tanulni? Lehet-e rendet teremteni a különféle rendszerekben? Mire jó a rend?

A Szintézis Homeopátiás Akadémia iskolája a leghitelesebb iskola, amit szeretettel tudunk ajánlani, minden homeopátiás tudásra vágyó gyógyítónak, képzettnek vagy képzetlennek, máshol épp képződőnek.

Aki rendszerben szeretne gondolkodni a homeopátiás rendszerek világában, annak Pocsaji Ágnes lesz erre a legjobb tanár, ez biztos. Szeretettel ajánljuk az ő iskoláját.


Bővebben

A LEGSZELÍDEBB "MÉRGES" GYÓGYMÓD

Dr. Ton Jansen és Roger Savage folytatja nagy sikerű őszi tanfolyamát, miként lehet szelíden, izopátiás gyógyművészettel, komplexen felépített stratégiával megszabadulni a környezeti mérgező hatásoktól. Elmélet után most sok gyakorlati példával illusztrálják módszerük hatékonyságát és megtanulhatóságát.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület szervezésében lesz, online, magyar tolmácsolással. Szeretettel ajánljuk.


Bővebben

ÉLETÜNK FONALA

Két kiváló nagy tudású homeopata csoporttársunk, egyesületi tagunk kreatív önismereti eseménye.

Eördögh Zsófi és Sebestény Tibor közös utazáson vezeti át a résztvevőket, melyben egyesül a homeopátia kettejük tudásával, melyben benne van a meseterápia, a színházi rögtönzés, a szomatodráma, a coaching - és élettapasztalat, hogy segítsenek gombolyítani életek fonalát.

Szeretettel ajánljuk az utazást, amelyre hívnak.


Bővebben f

OLTALOM AZ OLTÁSOKTÓL

Oltalmat adnak vagy tőlük kell oltalom?

Dr. Tuzson Rita online előadása a védőoltásokról a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében.Bővebben

EMBERT FOGÁRÓL...

Dr. Papp Huba előadása a fogaink üzenetéről a Terápia Natúra Alapítvány szervezésében élőben a MagNet Házban. Mit üzennek a fogaink a testünkről, a szerveink állapotáról, a lelkünkről és egész életfeladatunkról? Hogy meghalljuk a fogaink üzenetét, hallgassuk meg Papp Huba előadását! Szeretettel ajánljuk.

Helyszín: Magnet Ház (1062 Budapest, Andrássy út 96.)

Időpont: 2024. január 19. (péntek)

Bővebben

Térkép kell annak, aki belép a spektrumba! Tág a spektrum, sokféle benne a zavar, könnyű eltévedni. Itt van Joshiék térképe a spektrumba merészkedőknek.

Ajánljuk a bátraknak Joshiék webináriumát a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében.

HELYSZÍN: zoom

NYELV: magyar szinkrontolmáccsal

VIDEÓ: felvételről 3 hétig visszanézhető 

Bővebben

ÉDES, KEDVES, DRÁGA KŐ!!!

ÜZENET A JÖVŐBŐL

Előzetes a jövő év legelejéről. Hogy jól kezdődjön az újév. Divinyi Péter folytatja a drágakövekről szóló homeopátiás webinárium sorozatát a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület szervezésében. Szeretettel ajánljuk.

Bővebben

HOMEOPÁTIÁS SEGÍTSÉG AZ ÜNNEPI STRESSZRE

A Terápia Natúra Alapítvány ünnepi készülődésre nyújtott elsősegély-nyújtó webináriuma. Hegyi Sára és Eördögh Zsófia nyújtja. Sürgősséggel.

Szeretettel ajánljuk. Nyugi-aromák, szerek.

Időpont: 2023. december 7. (csütörtök) 19H (Online) 

Bővebben

MEGSZÜLETETT

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesületnek youtube csatornája lett!!!!

Találkozunk a feliratkozók táborában.

Feliratkozás

Soha jobbkor. Mint most is.

Dr. Kürti Katalin előadás sorozata a téli betegségekről meghallgatható felvételről.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület hangfelvétel csomagja kapható és nagyon használható.

Szeretettel ajánljuk.


Bővebben

Michal Yakir a legősibb növényekben rejlő gyógyerőkben keresi az emberiség legújabb és jövőbeli bajaira a homeopátiás megoldást. A legősibbekben a legújabbakra. Egy ideje. Mindezt egy saját homeopátiás rendszerszemléletben szemléli rendszeresen.

Most a nyitvatermőkről tart webináriumot, hozzánk a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület közvetíti magyar tolmácsolással.

Kedves cikászok és velvícsiák és egyéb borókák, legyünk nyitottak a nyitvatermőkre. Szívből ajánljuk.

"Szól lesz

a  tűlevelűekről, a tujáról, a tiszafáról, a vörösfenyőről, a borókáról, a sabináról, a velvícsiáról, a ginkóról, a cikászokról, a gnétumról, a déli kaurifenyőről, az amerikai dugász fenyőről és a rimuról…

avagy a mai kor legaktuálisabb problémáira megoldást hozó szerekről."

Bővebben

BELSŐSÉGEINKRŐL

Dr. Molnár Mariann webináriuma a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében

Homeopátiás Bélgyógyászat

Szeretettel ajánljuk.


Bővebben

AZ ORRFÚJÁS SZEZONJA

Dr. Sebő Zsuzsanna nagyon időszerű webináriuma a Terápia Natúra Alapítvány szervezésében.

Hátha nem ver le a nátha.

Szeretettel ajánljuk.

INGYENES WEBINÁRIUM (előregisztráció esetén) 

A webinárium időpontja: 2023.11.23. (csütörtök) 19 óra (A webinárium felvételről korlátlan ideig visszanézhető!) (Az előadás időtartama: 60-90 perc.) 

Bővebben

ÚJ RENDSZERSZEMLÉTŰ HOMEOPÁTIÁS KÉPZÉS

SZINTÉZIS AKADÉMIA

Pocsaji Ágnes egy kétéves rendszerszemléletű homeopátiás képzést indít! Végre egy helyen lehet tanulni a homeopátiáról mindent, ami rendszerszerű. Végre rend lesz a rendszerek között! Aki a homeopátiás rendszereket rendben szeretné látni, annak szeretettel ajánljuk ezt a RENDkívüli RENDEs képzést! Valóban ilyen még nem volt nálunk.

Az alábbiakban közzétesszük Pocsaji Ági beharangozó hívását:

Kedves Homeopata Kolléga!

Örömmel értesítelek, hogy 2024 februárjától egy két éves, rendszerszemléti ismereteket oktató képzés indul. A világon is példátlan lehetőséget kínálva, minden nagyobb modern szerválasztási gondolkodás az alapoktól, szisztematikusan összeállított tanrendben, egy helyen elsajátítható.

Már jártas vagy a klasszikus homeopátia alapjaiban?

A 20.-21. századi, a mindennapi praxisban mára nélkülözhetetlen homeopátiás megközelítéseket még nem tudod készségszinten alkalmazni?

Szeretnél egy útmutatót és térképet kapni az ezer meg ezerféle homeopátiás szer közötti eligazodáshoz?

Szeretnél hatékonyabban és magabiztosabban szert választani?

Ha mindez igaz Rád, akkor légy Te is a Szintézis Akadémia hallgatója!

S hogy mi vár Rád, ha csatlakozol?

Gyakorlatban felhasználható tudás a rendszerszemléletű homeopátia alkalmazásához

Scholten, Sankaran, Joshi, Yakir és Gandhi által kidolgozott homeopátiás megközelítések megismerése, szintetizálása, integrálása.

A birodalmakon belüli tájékozódási képesség kialakítása

Hasonló gondolkodású homeopata kollégákból álló, támogató szellemi közösség, ahova jó tartozni.

A Pécsi Tudományegyetem által akreditált kurzus az első félévben orvosoknak 48 kredit pontot ad.

További információk és jelentkezés: www.from-within.com honlapon vagy a szintezis.akademia@gmail.com címen

Lépjünk együtt egy újabb szintet a homeopátiás tudásunkban!

Pocsaji Ágnes

A csontok szenvedés-tudományától a fogbölcseletig

Hogy egyben lehessen látni.

Szeretettel ajánljuk.

f esemény

SZABADULÁS AZ ELNYOMÁSBÓL

"Az európai és észak-amerikai ember végleg elvesztette a lehetőségét annak, hogy visszanyerje teljes egészségét." - ezt George Vithoulkas mondta egy videofelvételen, amelyben ezzel nyitja meg homeopátiás tanfolyamát brazil hallgatóknak. Meg is írta Az egészség szintjei című könyvét, melyben különböző kategóriákba sorolja az eleve nem teljesen meggyógyítható, elnyomásokkal terhelt embereket. (Mellesleg ez a könyv megrendelhető magyarul a Vis Vitalis Kiadótól, visvitaliskiado.hu weboldalon.)

Az elnyomásnál nincs fontosabb téma, mert alapjaiban rengeti meg a homeopátiás gyógyítás lehetőségét.

Dr. Gaurang Gaikwad szeptember végi budapesti szemináriumán elmondta, hogy nem lehet elkezdeni a krónikus, alkati kezelést, mielőtt nozódákkal vagy szarkódákkal vagy akár allopátiás gyógyszerekből készült homeopátiás szerekkel el nem mozdítja az elnyomás szintjét.

Rá egy héttel Dr. Farokh Master október eleji budapesti szemináriumán arról beszélt, hogy nem lehet alkati kezelést kezdeni addig, amíg a beteg bármilyen allopátiás elnyomó kezelésben részesül. Először konkrét szervekre ható, bevált indikációs kis szerekkel kell a beteget addig kezelni, amíg teljesen abba nem tudja hagyni a fájdalomcsillapítókat, szteroidokat, antibiotikumokat, immunszupresszánsokat és citosztatikumokat. Csak mikor már semmilyen elnyomó kezelésben nincs része, akkor lehet elkezdeni az alkati kezelést. Nincs kompromisszum - mondta - nincs alku, meggyógyulni máshogy nem lehet.

És akkor most íme! Novemberben egy újabb homeopátiás tanfolyam - Tinus Smits örökségét folytatva - arról, hogy mi történik, ha a környezeti mérgező hatások, a vegyi elnyomás alól izopátiás kivezetéssel felszabadul az ember.

Akkor van remény?

Lehet az ember szabad a homeopátia által?

Milyen lenne az új, elnyomásoktól mentes, szabad ember?

Szeretettel ajánljuk a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület szervezésében ezt a felszabadítónak ígérkező webináriumot.

HÁROM ELŐADÁS A BÉKÉRŐL

EGY ASZTROZÓFIÁS, EGY KVANTUMFIZIKÁS-JÓGÁS-MEDITÁCIÓS ÉS EGY HOMEOPÁTIÁS

Bükki Tamás terelt össze minket a MagNet Közösségi Ház Hamvas Béla termében egy őszi délutánra, estére, hogy különböző irányokból közelítsük meg a békét. A három előadásból ő készített egy esszenciális rövid video összeállítást. A legjobb pillanatok - villanásnyi békék. Részletek mindegyik előadásból. Kedvcsináló. Meg lehet rendelni, meg lehet nézni az egészet. Meglepetés vendéggel és pódium beszélgetéssel. Szeretettel ajánlom.

Bóna László

EGYÜTT AZ ÚTON

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület Utak és történetek online sorozatban novemberben Dr. Túrós Erzsébet beszél - ahogy ő nevezi - arról a csodáról, amit a homeopátia útján tapasztalt. A saját útja a csodák útja lett a homeopátia által - írja. És még mennyi csoda felé nyitott ajtókat a homeopátia a számára! Ezt írja: "Az eseteim megközelítésében, értelmezésében ötvözöm azt a tudást, amit az évek során megszereztem, a több, mint 20 éves kórházi orvosi tapasztalatom, a családterápiás képzésem, a pszichoszomatikai ismereteim, kiegészítve orvosi asztrológiával, és az összes homeopata Mesteremtől tanultakkal."

Szeretettel ajánljuk, járjunk vele együtt a csodák útján, hallgassuk őt  a saját útjáról!

VÉGÜL A HETES

Végül sok homeopata a heteshez ér. Az ősi heteshez. A hetes számban rejlő világrendhez. Joshiék is.

Jan Scholten a periódusos rendszeren keresztül, a sorokban rejlő heteshez, az univerzális hét élettémához.

Rajan Sankaran a tapasztalás hét szintjéhez. Bár nála van hat szuperosztály és nyolc doboz.

Tinus Smits a lélek fejlődésének hét stádiumához. Az Inspiráló homeopátia című könyvében a tudat-fejlődés mind a hét szintjének megfeleltet egy-egy szert, és ezeket a krónikus kezelés mellett adja.

Az alkímia a teremtést hét műveleten keresztül ismétli, hét fém felel meg ennek, a beavatás hét lépcsőfokának. De hét a hét napja, hét a vezér, hét a főbűn, hétágra süt a nap, hét a szűk esztendő, hét a törpe, csak az ujjunkból van öt. De az ötös másik téma.

Joshiék - vagy ahogy szemtelenül neveztük őket Józsiék - voltak már egyszer Magyarországon személyesen, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület meghívására tartottak Budapesten egy háromnapos szemináriumot. Akkor bemutattak néhány mókus, párduc és hörcsög esetet, de ezeken kívül - emlékszem - arról beszéltek, hogy a homeopátia egyben életmód is és életelv is, a minimális adag elve globálisan a Föld gyógyulásához vezethet, ha életvitelként hatja át a személyes életet. Most - végül - ők is a heteshez érkeztek.

Azt a kérdést tették fel, hogy csak az ember lát bele értelmet a világba, vagy az embertől függetlenül is létezik a világban univerzális rend. Ha az ember nem lenne a Földön, akkor is lenne éjszaka és nappal kettőssége. Így van aztán hetes mintázat is, az élet hét szakaszban fejlődik, és minden fejlődési szakasznak megfeleltethetők szerek és szercsoportok minden birodalomból, az ásványok, növények és állatok birodalmából egyaránt.

Annyit elárulhatok: a hetedik szint a gomba.

A többi feltárul a webináriumon.

Bóna László

VOLT EGYSZER EGY NYÁRI AKADÉMIA

ÉS BENNE HAT ELŐADÁS

Egy forró délelőttön - a homeopátiáról - hat előadóval - arról, hogy hogyan hat a homeopátia. Hatosfogatnak neveztük.

Készült róla egy rövid figyelemkeltő, kedvcsináló video. Egy előzetes utólag. Íme itt látható. És az egész műsor megrendelhető, megnézhető felvételről. 

Előadók: dr. Kürti Katalin, dr. Borbély Katalin, dr. Sebő Zsuzsa, dr. Molnár Mariann, dr. Sasvári Ferenc,. Bóna László 

Szeretettel ajánljuk.

ÚTITÁRSAINK

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület Utak és történetek online sorozatának következő részében Dr. Borbély Katalin beszél útjáról, életének sorsfordító eseményeiről és a homeopátia rétegeiről. Miképpen egy élet rétegei, azonképpen a homeopátia rétegei - hasonlóságukban tárulnak fel bizonyosan. Kísérjen minket az ő szenvedélye saját utunkon, megmártózva az ő életútjában! Szívből, szeretettel ajánljuk. Tartsunk vele!

MINDEN MI NŐ

Ahogy az a ciklusban tükröződik. Ahogy a ciklusban látszik a női lét nagy ciklikussága, ahogy a klimaxban a természet ciklikussága feltárul. Hogy nőnek lenni boldogság legyen.

Dr. Molnár Mariann webináriuma a nőknek önmagukért, egymásért és a férfiaknak a nőkért. A Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében. Szeretettel ajánljuk.

2023.október 24. 18-21 óráig Bővebben

ARCCAL AZ ARC FELÉ

Dr. Sasvári Ferenc sok arcot és sok harcot látott homeopata orvos. Sok maszk mögé látott már, sok réteg arcot látott már az arcok alatt. Vajon hogy láthatjuk meg valakinek az igazi arcát? Hogy mutatja meg? Ki mint hordja arcát?

Szeretettel ajánljuk Sasvári Feri webináriumát az arcok homeopátiás titkáról.

"Webinárium homeopatáknak, orvosoknak, tanácsadóknak, homeopátiát tanulóknak és gyógyszerészeknek."

Bővebben

FAROKH MASTER SZEMINÁRIUM – SZUBJEKTÍV

ZSÖLLYE – JOBBOLDALT HÁTULRÓL

CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!

Jobboldalt fent a színházteremben, onnan néztem – hogy teljességében be tudjam fogadni az egészet. Sokan voltunk.

Véget ért Farokh Master háromnapos szemináriuma Budapesten. Írhattam volna az előzetes beharangozóban, hogy vigyázat, a tartalom alkalmas a gyengébb idegzetűek megzavarására. Mert azért állni kellett az ütéseket. Láttunk teljesen – tényleg teljesen – meggyógyulni – kizárólag homeopátiás kezeléstől – tényleg csak homeopátiától – minden részletében bizonyíthatóan jól dokumentálva – földi halandót előrehaladott áttétes petefészek rákból, meggyógyulni csontáttétes prosztatarákos beteget, egy negyven éves férfit gerincvelő daganatból, egy tizenkilenc éves fiút agydaganatból, cukorbetegeket súlyos veseelégtelenségből, egy hetven feletti asszonyt krónikus sokízületi gyulladásból. Elállt a lélegzetünk is. Azért ez nem semmi! – mondhatnánk egyszerűen. Farokh Master tapasztalata, tudása elképesztő. Sokat akart adni – pedig akár egyetlen esettel is el tudtunk volna bíbelődni, mindegyiknek annyi tanulsága volt. Lépésről lépesre mutatta a gyógyulás folyamatát – ismert szereket és teljesen ismeretleneket váltogatva – megmutatva, hogyan kell ismételni a szereket, hogyan kell adagolni, mikor kell váltani, mikor kell egy szer mellett kitartani. Ha néha meg is zavarta eddigi tudásunkat, akkor is látható volt, hogy minden egy logikus stratégia része, hogy komolyan veszi Hahnemannt, nem adja alább az Organonnál, hogy a beteget teljesen meg kell gyógyítani, az egészséget teljesen helyre kell állítani – tényleg teljesen – a legszelídebben, a legtartósabban, pontosan átlátható logikus elvek szerint. Farokh Masternél, ahogy Hahnemannál, nincs kompromisszum, egyértelműen kijelentette, hogy nem fér meg egymás mellett két ellentétes gyógyítási koncepció, addig nem gyógyul meg a beteg – teljesen, értsd: teljesen – amíg bármilyen mérgező, elnyomó, allopátiás gyógyszert szed, amíg szteroidokat, immunszupresszánsokat, fájdalomcsillapítókat fogyaszt. Bemutatta, hogy kell lépésről lépésre szelíden leállítani ezeket, miközben homeopátiás szereket ad, hogy szép szelíden elérje azt a tiszta állapotot, amikor végre a homeopátia gyógyítani tud teljes erejével – teljesen. Nincs megalkuvás! Ha a magyar homeopaták többsége nem is találkozik ennyire szélsőséges esetekkel, attól még az a szerválasztási és esetkövetési metodika, kezelési stratégia, amit megmutatott, az univerzális.

Pontosan fogalmazott Hassmann Péter, a szeminárium szervezője, hogy Farokh Master megmutatta, hogy a lehetetlen is lehetséges.

Sokan voltak most itt, akik tanulják a homeopátiát, és most először találkoztak vele, emlékszem arra az átütő erőre, amikor én először hallottam őt, több mint húsz évvel ezelőtt. Milyen lehet nekik most először találkozni vele?  Biztos felkavaró. És sokan voltunk, akik már évtizedek óta hallgatjuk őt, és most együtt lenni egymással egy új Farokh Master szemináriumon olyan volt, mint egy régi osztálytalálkozó. Lehetett összehasonlítani, milyen volt, milyen lett, merre tart.

Egyszer régen álmomban megjelent Farokh Master – néhányszor elmeséltem és leírtam már –, és azt mondta, hogy vegyek be Chinát. És mikor egy hete itt járt egy fiatal ambiciózus indiai homeopata Dr. Gaurang Gaikwad azt írtam, hogy indiai homeopátiás hétvégék vannak az indián (indian) nyárban. És most, Farokh Master szemináriumán kaptam Divinyi Pétertől ajándékba egy eredeti kininnel készült indian tonikot. Lassan kortyolgatva ittam, hogy ne legyek fáradt befogadni az egész hétvégét, teljesen.

Erőt és bizonyosságot adó hétvége volt. Hálás köszönet a Remedium Kiadónak, Hassmann Péternek és Tuscher Áginak, hogy elhozták nekünk Dr. Farokh Mastert és megrendezték a szemináriumot, és köszönet Reizer Szilvinek, a Hasonszenvészeti Szabadiskola titkárának, hogy a háttérben, láthatatlanul segítette a rendezvényt a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság kapcsolatrendszerével és infrastruktúrájával. Köszönet Tücsinek az alázattal teljes tolmácsolásért, ő is együtt van velünk minden Farokh eseményen időtlen idők óta, hozzánk tartozóan.

Van min elmélkedni, van mit elemezni, értelmezni, amíg újra meg nem látogat minket.

Bóna László

f

ÚJRATERVEZÉS

JOSHI HÁZASPÁR ÚJ SZERVÁLASZTÁSI TÉRKÉPE

A Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület keretében egy háromnapos webinárium során megtanítják saját térképüket, mely átláthatóbbá, gyorsabbá, egyszerűbbé teszi a szerválasztást.

Speciális rácsokat, kódolási rendszert ígérnek a szerek birodalmi besorolása alapján. "A kliens kódját az ugyanolyan kóddal rendelkező szerrel párosítja. Ez a szerválasztási rendszere." - ígéri a beharangozó. "A kliens kódja az egyén személyiségét tükrözi." - mondják. Kódolják az eseteiket. Esetfelvételi módszerük szerint a klienseiket egy speciális kóddal, számozással látják el, mely az élet mátrixában helyezkedik el. És a végén valóban csak két kódot kell egymásnak megfeleltetni.

Halljuk, lássuk!!!

RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS 

f

KIKERÜLHET-E, AMI BEMENT?

A NEM TERMÉSZETES HATÁSOK KIVEZETÉSE - TINUS SMITS ÖRÖKSÉGE

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület szervezésében webinárium arról, miként lehet a homeopátiás kezelés része a környezeti mérgező hatások, mesterséges mérgező beavatkozások kivezetése. Lehetséges-e a mai ember gyógyítása ezen hatások semlegesítése nélkül?

RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS 

LEGYÜNK FELKÉSZÜLTEK!

TUDJUNK VÁLASZOLNI - MILYEN TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKAI VANNAK A HOMEOPÁTIÁNAK, AMIRŐL A TUDOMÁNY SEM TUD?

Most meghallgatható Dr. Sasvári Ferenc előadása

Szeretettel ajánljuk.

dr. Sasvári Ferenc előadása 2023.04.22-én (MHOE)  

MIT TEHET A HOMEOPÁTIA A DAGANATOS BETEGEKÉRT?

Dr. Jónás Eszter webináriuma a Terápia Natúra Alapítvány szervezésében. Dr. Jónás Eszter tapasztalatai, szakértelme mindenképpen figyelmet érdemel. Szeretettel ajánljuk.

RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS 

Jól használható kézikönyv. Egy homeopata könyvespolcán ott kell lennie. Akinek nem volt ott, most ott lehet. 

Ajánljuk. 

f

A Homeopátia kézikönyve továbbra is rendelhető!

iroda@homeopata.hu

név, cím megadása és utalás teljesülése után postázzuk...

ÁLDOTT ALKALOM

Dr. Sík Ildikó webináriuma áldott állapotról, szülésről, szoptatásról

Ritka alkalom manapság, hogy Sík Ildikó doktornő előadást tart, meg kell becsülni, ha így tesz. Az egyik legtapasztaltabb homeopata gyerekorvos ő.

Van szerencsém majdnem harminc éve ismerni őt. Még mikor hivatalos körzeti gyermekorvosi praxisban volt Pasaréten, kivívta konzervatív orvos kollégái – enyhén szólva – rosszallását, hogy gyógyszerek helyett inkább ajánlott természetes szereket, gyógyteákat, részletesen elmagyarázva a szülőknek a teendőket. Mindig nagyon sokan vártak rá.

Évekkel később tőle hallottam először a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület alaptanfolyamain, hogyan lehet másképp gondolkodni az oltásokról. Szelíd és halkszavú és éppen ezért is meglepő, hogy mennyire bátor, igen, bátor.

Csaknem harminc éve az a megtiszteltetés ért, hogy egyszer én vihettem őt autóval egy otthon született csecsemőhöz. Nem sokan vállaltak ilyet akkoriban. Vasárnap volt, hajnal, üres volt az ébredező város, megkérdeztem, merre szeretne menni Budáról Pestre. Azt mondta, hogy menjünk keresztül az alagúton és át a Lánchídon. És amikor kiértünk az alagútból a fényre és rákanyarodtunk a Lánchídra, azt mondta:

– Ilyen csodálatos születéshez a legszebb úton kell érkeznünk.

Szeretettel ajánlom webináriumát várandósságról, szülésről, szoptatásról. Ki mást, mint őt? A Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében.

Bóna László

RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS 

Frissen vettük a hírt!!! 

f. oldaláról.


"Dr. Alexander Tourner & dr. Stephan Baumgartner nemrég összefoglalót tettek közzé a homeopátiával és a potenciált készítményekkel kapcsolatos kutatások jelen állásáról a Berni Egyetem honlapján.


Fő következtetésük, hogy:


"A homeopátiás preklinikai és klinikai kutatások jelenlegi állását összegezve megállapítható, hogy a homeopátiás készítmények megfelelő alkalmazás esetén - klinikai körülmények között homeopátiában képzett szakember által felírva, illetve a gyógymód szabályainak megfelelően tervezett preklinikai kísérletekben - specifikus, a placebónál erősebb hatást fejtenek ki és erre empirikus bizonyítékok állnak rendelkezésre"


Az összefoglaló elsősorban metaanalíziseken alapul, másodsorban pedig szisztematikus áttekintéseken, ha metaanalízisek nem álltak rendelkezésre. Az oldalak angol és német nyelven is olvashatók, az alábbi linkeken érhetők el:


https://www.ikim.unibe.ch/.../homeopathy/index_eng.html (angol nyelven)

https://www.ikim.unibe.ch/.../homoeopathie/index_ger.html (német nyelven)


Az oldalakat a homeopátiával vagy potenciált készítményekkel kapcsolatos kutatások állásáról szóló egyetemi referenciának szánják, ezért rendszeresen frissülnek."

Szeretettel ajánljuk Kovács Andrea CHE diplomás homeopata előadását az Ásványbörzén! Izgalmas programot kínál, megfigyelési gyakorlatokat, meditációt, ametisztet, rózsakvarcot. Ott a helye a homeopátiának az ásványok között, és ott a helye a homeopatáknak az ásványok között. Támogassuk részvételünkkel Andreát! 


Bővebben

BÉKÉS ELŐADÁSOK - BÉKÉS ELŐADÓK

Hogy hol a béke, kint-e vagy bent? Hogy lehetne itt is ott is? És ha itt sincs, ott sincs, mi lesz velünk?

Bükki Tamás meghívott erre a műsorra, hogy előadjak. Bükki Tamás fizikus, az Öt fa című misztikus regény írója, jógaoktató és erdőmeditáció oktató, egy igazi béketeremtő, ráadásul dolgozik a homeopátia tudományos bizonyíthatóságán, megtiszteltetés a számomra, hogy részt vehetek az eseményen, amit ő szervez.

Az ő előadását is meg lehet hallgatni és Veres Mónika asztrozófus is beszél arról, hogy mi lesz velünk háborúban és békében.

Hívok minden érdeklődőt szeretettel.

A béke legyen velünk!


ELŐADÓK:

- Veres Mónika, asztrozófus

- Bóna László, író, homeopata gyógyművész

- Bükki Tamás Aila, író, fizikus (Ph.D)és jógaterapeuta

Az est házigazdája, és a beszélgetést vezeti: Zalatnai Brigitta, TV-s műsorvezető, újságíró, ÉletVezetés podcast.

Sőt, egy világutazó, meglepetés vendégünk is lesz.

Jegyvásárlás: https://gajatri.jegyx1.hu/elo.../2455/a-beke-te-magad-legy-2

MASTER KÉPZÉS

Amikor több mint huszonöt éve Farokh Master elkezdett rendszeresen tanítani Magyarországon, forradalmian új szemléletet hozott a homeopátiába. Az addig ismert úgynevezett német Künzli iskola tünet-totalitásra épülő szinte matematikailag precíz módszere után ő a homeopátiás tünetek jungiánus értelmezéséről beszélt, kitágította a tünetek értelmét, beszélt az álmok, félelmek, téveszmék jelentőségéről a szerválasztásban, nem vetette meg azt sem, hogy a szerválasztásaiban az intuíciójára hagyatkozzon, ami akkor meglepően új szempont volt.

És mára ő az, aki a világon talán az egyik legnagyobb praxissal rendelkezik, a legtöbb, legsúlyosabb beteggel találkozik, és miközben számtalan új iskola és módszer született, ő megőrizte a homeopátia eredeti szellemiségét. Ma ő számít hagyományőrzőnek, a klasszikus homeopátia eredeti tisztaságának őrzője lett, aki világosan követhető, logikusan felépített stratégia alapján gyógyít, érthetően tanítja a szerválasztást, az adagolást, a követés logikáját, átlátható elvek szerint, a betegség rétegeinek megfelelően választ szereket, vagy krónikus alkati szereket választ vagy miazmatikus szereket, vagy kevéssé ismert bevált klinikai szereket, szervspecifikus hatású szereket, melyekről ő páratlan ismerettel rendelkezik. Mindezeket érthető stratégia szerint kombinálja, követhető elvek szerint, és valóban a legsúlyosabb betegeket vezeti el a gyógyuláshoz.

Semmi sem indokolja, hogy ha Farokh Master Magyarországra látogat, akkor ne tanuljon tőle személyesen az, aki komolyan foglalkozik a homeopátiával. Hogy ne legyen ott, ha ő jön és tanít. Ott kell lenni.

Az október első hétvégéjén tartott szemináriumát a Remedium Kiadó szervezi. Szívből, szeretettel ajánljuk!

Bóna László


Remedium eseménye

Tervezett helyszín: Tárogató Office Center


Magyar tolmácsolással.

Témák:

1) Autoimmun betegségek

2) Krónikus vesebetegség homeopátiás kezelése

3) Előrehaladott daganatos betegek palliatív kezelése

f - esemény

Jelentkezni lehet:

emailben: remedium@t-online.hu 

AZ ÉLET ÉRTELME A TERÁPIÁBAN

„A filozófia által feltett (és részlegesen megválaszolt) kérdések hogyan jelennek meg a pszichoterápiás gyakorlatban, ahol a kliens teszi fel nekünk a kérdést: van-e értelme az életemnek?” – a konferencia ismertetőjéből másoltam ki a kérdést.

Tényleg, mit tegyen a segítő, ha nem ő, hanem a segítséget kérő kérdezi meg az élet értelmét? Ha rákérdez a létezés miértjére és céljára. Lehetséges-e valódi terápiás segítség anélkül, hogy a segítőnek ne lennének saját válaszai az élet alapkérdéseire? Lehet-e világnézet, ember- és életszemlélet nélkül gyógyítani? Mi a helye a filozófiának a terápiában?

Érdekes konferenciának ígérkezik.

Időpont: 2023. 10.28. szombat

Helyszín: Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológia Intézet, 1064 Budapest, Izabella u. 46, 301-es terem. 

f esemény

Ez valóban áttörés! Homeopátiás nap egy egészségügyi szakmai konferencián!!! Kiváló homeopata orvosaink előadás sorozata az Országos Járóbeteg szakellátási és szakdolgozói találkozón Balatonalmádiban. Aki arra jár, részvételével támogassa őket. Jár nekik! 


A MAGYAR HOMEOPATA ORVOSI EGYESÜLET (MHOE) FELHÍVÁSA:

Országos Járóbeteg Szakellátási és Szakdolgozói konferencia

2023. szeptember 13-15. Balatonalmádi

Szeptember 14. csütörtök - homeopátiás program (Komplementer és alternatív medicina szekció):

10:30-10:50 A tudomány válaszai a homeopátia hatásosságának megkérdőjelezésére - Pucsok Bernadette, MA, DiHom, mentálhigiénés szakember, okleveles homeopata; Dr. Sasvári Ferenc, homeopata orvos, patológus szakorvos

10:50-11:10 Szelíd, biztonságos, mégis hatásos eszközökkel bőrön jelentkező tünetek esetén - Dr. Molnár Mariann, gyermekorvos-homeopata

11:10-11:30 „Ugye nem kapok gyógyszert?” - lehetőségeink a pszichiátriai és pszichoterápiás praxisban - Dr. Katona Edit, pszichiáter, pszichoterapeuta, homeopata orvos

11:30-11:50 Lehet-e a homeopátiás kezelési paradigma alternatívája a hagyományos orvoslás paradigmájának? - Dr. Sal Péter, alapellátó gyermekorvos, homeopata, mentálhigiénés szakember

11:50-12:10 Daganatos betegség könnyebben! - Dr. Jónás Eszter, homeopata orvos

12:10-12:30 Diszkusszió

Jelentkezés és további információ

GYÓGYÍTÓ DRÁMAJÁTÉK

Lábán Katalin - biztonsággal mondhatjuk - a drámaterápia egyik magyarországi legjobbja. Több mint harminc éve ismerem, és kísérem figyelemmel munkásságát. Nem csak az RS9 Színház megalapítója, rendezője, vezetője, hanem a világ underground színházainak jó ismerője, elmélyült a színészmesterség tanítási módszereiben, a színház elméleti kérdéseiben, és ugyanennyire jártas az improvizációs technikákban, drámaterápiás módszerekben.

Most borderline diagnózis szerinti lelki zavarokkal élő embereknek indít drámaterápiás csoportokat.

A legjobb szívvel ajánlom.

Bóna László

Marsha Linehan, Viola Spolin és Carl Rogers módszereinek felhasználásával.

12 alkalom, 6000 Ft/alkalom

Időpont: 2 csoport indul

Szombati csoport: szeptember 30. 15-17:30-ig

Hétfői csoport: október 2.  17-19:30-ig

Helyszín: Nap utca 25.

Cél: érzelemszabályozás

Vezeti: Lábán Katalin Mária

A csoport indulása előtt mindenkivel személyes beszélgetésre kerül sor.

Jelentkezés: katalin.laban@gmail.com, 06309971385

Már csak néhányat kell aludni, és itt az Alvászavarok és álmatlanság kezelése homeopátiával, dr. Sebő Zsuzsanna homeopata orvos webináriuma a Terápia Natura Alapítvány szervezésében. Szeretettel ajánljuk. 


INGYENES a részvétel, de előzetes regisztrációhoz kötött! 

A webinárium időpontja: 2023.09.21. (csütörtök) 19 óra (A webinárium felvételről 1 hétig visszanézhető!) (Az előadás időtartama: 60-90 perc.) 


Részletek és jelentkezés

Őszintén ajánljuk Jonathan Hardy webináriumát Madarak címmel a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében. Nem, nem kell félni, ez nem az a Madarak. Nem a vérszomjas varjakról lesz szó, de annyi azért kiderült a korábbi előzetesekből, hogy a madarak egyáltalán nem szabadok, pedig eredetileg pont ezért csodáljuk őket. Nem a tágas ég szabad lényei ők, hanem, akik épp e velük született szabadságról mondanak le eszméikért, a párjukért, utódjaikért, kötelességeikért - lehet, hogy a szabadságuk ebben a lemondásban van? Most megtudhatjuk, mi az őszinte igazság a madarakkal kapcsolatban. Vagy a bennünk élő madárral kapcsolatban. Hogy ne nézzenek madárnak! 


Részletek és jelentkezés

Mi történik az emberben láthatatlanul, mielőtt megmozdul? Mik a test kívánságai, mielőtt még bekapcsol az elme és az akarat? Milyen testtérkép áll a mozdulat mögött? Bárdos Adrienne a mozgásra - mondhatjuk - homeopátiás szemlélettel tekint. A magas potenciájú, dinamikus szellemi erők nézőpontjából, és onnan mozgatja meg a testet gyógyító folyamatokat. Adrienne volt vendégtanárunk nyári homeopátiás táborainkban, sok homeopátiával is gyógyulónak segített ő a mozgás-terápiájával. Szeretettel ajánljuk tanfolyamait, gyógyítő műhelyeit. 

f esemény

"Nagyon köszönöm a megosztást. Ez a program: A tanfolyamot shiatsu modult vagy do-in tanfolyamot végzetteknek ajánljuk, folyamatos jelenléttel mindkét napon. A második nap rálátása és megélése nagyban kiegészül az első nap utáni alvással, így a második nap minőségben mást szokott adni, mint az első ismerkedő nap. Viszont lesz egy alap leckékből felépített 2 napos workshop is."  Bárdos Adrienne https://www.facebook.com/events/860121439017043?ref=newsfeed


SANKARAN SZUPEROSZTÁLYAI

Mindig érdemes odafigyelni, ha Sankaran valami újat talál ki. Most is érdemes őt meghallgatni az új szuperosztályok elméletéről. Hat osztályba sorolja azt, ahogy az emberek reagálnak arra, ami őket éri. És a hatféle reakciómód szerint osztályozza a szereket is. Ezzel felszabadítja a teher alól a homeopatát, hogy a leghasonlóbb szert kelljen megtalálnia ahhoz, hogy hatni tudjon, elég, ha csak az elég hasonlót találja, hiszen, ha megvan a szuperosztály, abban egymáshoz hasonlóbb szereket talál, mintha más osztályból válogatna szereket az esethez.

Mindig érdemes odafigyelni, ha Sankaran valami újat talál ki, előbb-utóbb trend lesz belőle, megkerülhetetlenül. De nem mindegy, hogyan értjük, amit mond. A homeopátiában járatlanabb érdeklődő könnyen összekeveri a kóros állapotot a személyiség karakterével. Összekeverheti, hogy mi gyógyítandó és mi a személyiség maga. És hogy mire kell szer.

Mert egy ember, ha egészséges, sokféle módon reagálhat arra, ami éri, nem csak egy osztályba tartozó módon, hanem, mivel nagyjából egészséges, rugalmasan képes változtatni milyen szuperosztályba tartozó módon reagál az adott helyzetben. És egy szer állapotára sem feltétlenül egyfajta reakció érvényes, hanem egy szer tünetképében a legkülönfélébb, akár egymásnak ellentmondó reakciók is lehetségesek. És egy ember nem egy szer. Nem egy osztály. Nem egy típus. Nem egy miazma és nem egy birodalom. A betegségében hat egy szerre jellemző hatóerő, és a betegségében aktív egy miazma, és a betegsége hasonlít egy birodalomra. És a betegség az, ami rögzült egy emberben, és csak a beteg állapot az, ami rögzül egy domináns reakciómódhoz, és azért reagál valaki egy szuperosztályba sorolható módon, mert nem egészséges, és nem képes másként.

Ha ezt nem látjuk világosan a mögött, amiről Sankaran beszél, akkor pont a homeopátia lényegét hamisítjuk meg, és típusokba soroljuk az embereket, karakter-jellemző halmazok közös mezejében határozzuk meg az egyént és nem az utánozhatatlan egyediségénél fogva, ami a homeopátia csodája lenne. Sankaran szuperosztályai a rögzült sémákat igyekszik megragadni, és ilyenformán azokat az erőket megnevezni, amely egy beteg állapotban hatnak. Ha ezt nem értjük, akkor tipologizálunk, ítélkezünk, osztályozunk – és az élet eleven, változó, egyediségekben megnyilvánuló lényegét feláldozzuk egy olyan rendért, ami valójában nem létezik. Ez a rend egy mesterséges, ember alkotta rend, segítség, hogy könnyebben meglássuk az egyedit. Ha az egyediben megnyilvánuló élet helyett magát a rendszert imádjuk, eltévesztjük a rendszeralkotás célját.

Mindig érdemes odafigyelni, ha Sankaran valami újat talál ki. A Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület most lehetővé teszi a számunkra, hogy meghallgassuk őt. Szeretettel ajánljuk webináriumát, melyben elmagyarázza új rendszere lényegét. Szeretném, ha jól értenénk. Tegyünk rá együtt kísérletet!

Bóna László

f

Részletek és jelentkezés

KI VAGYOK ÉN? KI VAGY TE?

Homeopátiás szellemben fogant kamasz lány tábor Csetényben - Toldi Verától, Verával.

Kiskamasz lánykatábor Csetényben  (12 éves kortól) - Jelentkezési határidő augusztus 6.!!

Immár tradicionálisan augusztus végén, zárva a nyarat és hangolódva az őszre, még egy utolsó szenvedélyes nyár végi együttlétben alámerülünk a kamaszlét bugyraiba. Az idei tábor témája:

TÜKRÖZŐDÉSEK.  Ki vagyok, és kinek látszom - a reális és vágyott énképp megragadása, alakítása, formálása. 

Csoportban lenni, közösségbe tartozni minden életkorban fontos, de sosem annyira tán, mint kamaszkorban. Ahogy tanuljuk a magunk és egymás határait, bontogatjuk a szárnyainkat, ebben folyton megsebződünk, ahogy az egész világra dühösek leszünk, majd megbékélünk, ahogy a hangulataink maguk alá temetnek, majd újra kisüt a nap… számtalan élmény, amely egy megtartó térben megélve közös kalanddá és megértéssé válik. Kinyílni, elfogadni, odafordulni és odatartozni – a kamaszkor legnagyobb kihívásai, amelyek gyakorlására minden tábori együttlétben kísérletet teszünk.

Az idei négy nap kiemelt témája az ÉNKÉP. Megrajzolni és megvágyni azt, aki lenni akarok, ehhez nyelvet, formát és eszközöket keresni a közösség lelkén át.

A tábori kalandok során: ·         irodalmi szövegek, mesék, ·         önismereti- és csoportformáló játékok, ·         imaginációs gyakorlatok és esti meditáció, ·         kreatívírás-gyakorlatok, ·         közös főzés. ·         kézműveskedés és esti filmezés segítenek a befelé és az egymásra figyelésben.

A tábor időpontja: augusztus 24-27-ig (csütörtök-vasárnap)

Helyszíne: Gajamenti Vendégház, Csetény, Hunyadi u. 5.

Díja: 35.000 Forint + szállásdíj: 4.600 Forint/fő/éjszaka

A tábort vezeti: Toldi Veronika - magyar szakos tanár, mentálhigiénés szakember-jelölt.

Érdeklődni, jelentkezni: vera.homeo@gmail.com, telefonon: 20/412 47 44


f

KÖZVETLENÜL SANKARANTÓL

Íme az új módszere!

Kezdetben volt a Homeopátia szubsztanciája és a Lelkületek, utána jöttek a számok. Először a tapasztalás hét szintje, majd a nyolc doboz módszer, és most itt az új, az ötujjas módszer!

A Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület házhoz hozza nekünk. Közvetlenül Sankarantól.Bővebben

SZEM NEM MARADHAT SZÁRAZON

Dr. Gaurang Gaikwad szem-ináriuma a homeopátiás szemészetről. Aki szemfüles, nem marad le róla.

Szemtől szemben a szemészettel! Ilyet még nem láttunk! Szeretettel ajánljuk.

Ingyenes SZAKMAI webinárium homeopatáknak, orvosoknak, gyógyszerészeknek, homeopátiát tanulóknak! 


Bővebben

VASÁRNAPI SÜTI-KÁVÉ SANKARANNAL

HAT VASÁRNAP DÉLUTÁN

Sziesztázzunk együtt vele és az ő Materia Medicájával!


Sankaran 6 alkalmas előadás sorozata, most magyarul is hallgatható.

A legnépszerűbb Materia Medica a Mesterrel! 

IDŐPONT: 2023. augusztus 6, 20, szeptember 3, 17 október 8,29


Vasárnap délutánonként 15:30-16:30 Összesen: 6×1 óra


HELYSZÍN: ZOOM 

Bővebben

A TERMÉSZETES LÉT TÁBORA - SZLOVÁKIÁBAN

DR. ÉBERT JENŐ HOMEOPATA ORVOS AZ ELŐADÓK KÖZT

És még sok más a természetesség révén összetartozó előadás, a természetességbe a homeopátia is beletartozva, természetesen.

2023 7. 26. – 2023 7. 30. Martos (Martovce) Szlovákia - Martosi rendezvényliget

A TERMÉSZETES LÉT TÁBORA családoknak, férfiaknak, nőknek, gyerekeknek... 

Jelentkezés, regisztráció és részletek:

Domonkos Gabriella

e-mail: domonkosgabriella06@gmail.com 

f

POKOLJÁRÁS BIPOLÁRIÁBAN


Egy új remekmű született a kortárs magyar irodalomban. Kácsor Zsolt regény formában írta meg saját mániás-depressziós betegségének történetét megrendítő személyességgel, a tünetek teljes pontosságával. Rendkívüli irodalmi teljesítmény ez a magyar irodalomban, amelyben eleve erős hagyomány a saját-betegség-történet irodalmi formába öntése. (Lásd Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül, Esterházy Péter Hasnyálmirigynapló vagy a kevésbé ismert, de kiváló, szintén kortárs regény Szilasi László Luther kutyái című regénye.)

Kácsor Zsolt úgy írja meg saját bipoláris betegségének szélsőséges állapotai közti vergődését, hogy az olvasó a szöveg olvasása során nem csak kívülről szemlélve érti meg ezeket az állapotokat, hanem belülről, az olvasás során a szöveget belülről hallva, énekelve, kántálva, ismételgetve maga is belekerül a szorongás megsemmisítő örvényeibe, hogy a szerzővel együtt lábaljon ki belőle. Az azonosulás legmélyebb szintjeire képes elvinni Kácsor Zsolt írói nyelvi bravúrja, egy saját nyelv, amit kitalál, hogy valóban értsük és tapasztaljuk a bipoláris pszichózis legmélyebb bugyrait.

Valóban remekmű! A lélek rejtelmei és a kortárs irodalom iránt érdeklődő olvasóknak egyaránt.

A regény a Kalligram Kiadónál jelent meg az idei ünnepi könyvhéten, szerkesztője Toldi Veronika, akit jól ismerhetünk homeopátiás világunkból is.

(Az már csak külön ajándék az ebben a homeopátiás csoportban szemlélődő olvasóknak, hogy mivel a regény homeopátiásan egészen pontosan értelmezhető egyedi, karakterisztikus tüneteket tartalmaz, mind mentális, mind konkrét testi tüneteket egyaránt, így könnyen készíthető repertorizáció belőle. Aki elolvassa és ismeri a homeopátiát, érteni fogja. Stramonium, Anacardium, Arsenicum, Silicea, Thuja szóba jön.)

Bóna László


 f

A HATOSFOGAT – ERŐS VOLT


Megtörtént - befutott a homeopátiás hatosfogat - a Magyar Integratív Medicinák Szövetségének Nyári Szabadegyetemén homeopátiás vasárnap volt hat előadóval az Indiai Nagykövetségen.

Íme néhány fénykép – sajnos pont Molnár Mariann nincs rajta, mert ő fotózott. És az ő előadása közben ment ki a biztosíték, mikor egy huszonöt évvel ezelőtti tévé vita felvételét vetítette, melyen ő maga védte fiatalon a homeopátiát. Az előadásában megdöbbentő képekkel bizonyított több, csodával határos homeopátiás gyógyulást. Kürti Katalin érthetően és érdekesen foglalta össze bevezetőjében a homeopátia alapjait, történetét és jelenlegi helyzetét. Borbély Kati szenvedélyesen mutatta be, hogyan tudják segíteni alternatív gyógymódok egymást és a homeopátiát a betegek teljes gyógyulásában. Sebő Zsuzsa a gyerekorvosi praxisban leggyakrabban előforduló betegségekben mutatta be a homeopátia hatékonyságát. Sasvári Feri tudományos kutatásokat mutatott be, melyek bizonyítják a homeopátia hatásosságát, és megdöbbentette a közönséget, hogy mindennek ellenére miért nem hiszi ezt el a világ. Jómagam pedig záró műsorként tizenkét pontban összefoglaltam, mit ad a homeopátia az emberiségnek, akár él vele, akár nem. Gál Adrien fogta össze a hatosfogatot és vezette sikerre. Figyelmes, lelkes közönség tartott együtt a hat előadással.

Mint utólag kiderült, a kardamomos, mézes, tejszínes kávé mégsem kávé volt, hanem tea. Bár igaz, ugyanúgy élénkített, mintha kávé lett volna, igaz, abban a hitben ittam, hogy kávé. De nem a hit hatott benne.

Bóna László

f

Íme a 2023-AS JÚLIUSI HOMEOPÁTIÁS MŰSORNAPTÁR!

Nyár van,  uborkaszezon.


Egyelőre mi ennyi programot gyűjtöttünk össze, de ha valaki még bejelent más programokat, akkor azokkal kiegészítjük, a naptárt bővítjük.

Az egyes események után feltüntettük az adott eseményt rendező szervezetet, ahol érdeklődni és jelentkezni lehet.

Július 9-e, vasárnap 9.00-13.15 – Nem semmi! Akkor mi? - Hat előadás, hogy mi hat a homeopátiában - Dr. Kürti Katalin, Dr. Borbély Katalin, Dr. Sebő Zsuzsa, Dr. Molnár Mariann, Dr. Sasvári Ferenc, Bóna László előadásai élőben az Indiai Nagykövetségen – a Magyar Integratív Medicinák Szövetségének Nyári Szabadegyetemének homeopátiás szekciójában - Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Július 6-a csütörtök 14.00-15.30 - Dr. Gaurang Gaikwad - Időskori betegségek kezelése homeopátiával - Alzheimer, Parkinson, demencia - ingyenes szakmai webinárium - Terápia Natúra Alapítvány

Július 6-9-ig – Női önismereti tábor Csetényben – Toldi Veronika vezetésével – Székesfehérvári Önismereti Közösség - f

Július 13-a csütörtök 19.00 – Dr. Orosz Ágnes – Felkészülés a parlagfű szezonra – webinárium – Terápia Natúra Alapítvány


MISZTIKUS REGÉNY

BÜKKI TAMÁS REGÉNYE – AZ ÖT FA

MEGJELENT!

„A narancslé megmozdul a poharakban, az üveghez simul, finoman forogni kezd. Lassú dervistánc, visszaálmodja magát a narancsba, vissza a fába, a fénylő levelekbe és vissza a napba, ahonnan származik.”

Ha csak két mondatot kéne kiemelnem a regényből, mely bemutatja a regény világát, filozófiáját és egyben költőiségét is, akkor én, személyesen ezeket a mondatokat emelném ki.

Bükki Tamás fizikus. Foglalkozik a homeopátia tudományos bizonyításával. Egy kutatócsoporttal dolgozik a homeopátia kvantumelméleti megalapozásán, eredményeit homeopátiás konferencián és fizikusoknak tartott előadáson is nagy sikerrel mutatta be. De foglalkozik jógaoktatással és ősi szent iratokkal. Az őshagyományok kutatásával. És sodró lendületű, költői próza írója. Író is tehát. És a most megjelent új regényéről mondhatjuk, hogy homeopátiás szellemben (is) fogant. Meg a szufizmus, hinduizmus, őskereszténység, okkultizmus, hermetizmus, alkímia, asztrológia - az őshagyományok egymásra vonatkozó ősegységének szellemében. Közben a regénye egy mai történet kilenc fejezetben. És a történetet át- és átszövi egy kilenc lépcsős beavatási út kilenc szöveg-rétege, kilenc táj-rúna. Elolvasni a könyvet - egyben egy beavatási folyamat is. A fikció az olvasó való életében folytatódik.

A fák vezetik, kísérik a szereplők sorsát, viszik őket az időben előre, hátra, messzi múltba, saját múltjukba, családjuk múltjába és távoli előző életeikbe, hogy megérkezhessenek a jelenükbe. A fák összekötik az élőket, embereket egymással és a létezés egészével, a fák, melyek megtestesítik a teljes univerzum összetartozó intelligenciáját. Minden főbb szereplőt kíséri életútján az ő fája, a saját fafajtája, mondhatnánk „alkati fája”, mint egy magasrendű információ, személyre szabott saját szer – kimondatlanul tehát a regény szellemisége tökéletesen egybecseng a homeopátia látásmódjával és egyesíti a homeopátiát a kultúrák mélyén rejlő egymáshoz hasonló szellemiségekkel.

Megrendelhető a https://bukkitamas.hu/konyvekoldalon.

Olvassuk!

Bóna László

TURBÓRÁKOK, VIROLÓGUSOK

Valóban nagyon fontos, alapvető, lényeglátó írás Dr. Horváth Katalin homeopata orvos írása. Egy nagyon pontos látlelet. Nem csak az egészségünkről, korunkról is. Látlelet. Nyolc napon túl gyógyuló. Súlyos kérdéseket felvető, szembenézésre buzdító.  Vidámak nem leszünk tőle, de legalább tetterősebbek. Szeretettel ajánljuk. A Remedium oldaláról osztjuk tovább.

Bővebben

HOMEOPÁTIÁS ÖSSZTÁNC AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁG FESZTIVÁLON

Idén is megvalósul az együttműködés a magyarországi homeopátiás szervezetek között. Példás együttlét lesz az Everness Fesztiválon. Lesz HomeoPont sátor, ahol ott lesz együtt három magyar homeopátiás szervezet is, és gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület, a Terápia Natúra Alapítvány és a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság. Én magam pedig a nagyszínpadon homeopátiás előadást tartok Átjárók egymáshoz címmel arról, hogyan segíti a kapcsolódást egymáshoz a hasonlóság. Szeretettel várom, aki arra jár. Bóna László

Részletek,

 f

GAURANG BEHARANGOZÓ

India új sztár tanára, sztár témákkal, világkörüli utazása során először Magyarországon is.

Későn kelő koránkelők még pár napig kedvezménnyel ébredhetnek.

A Terápia Natúra Alapítvány rendezvénye.

Dr. Gaurang Gaikwad első látogatása hazánkban!

Izgalmas tematika + ajándék e-repertóriumi gyűjtemények a résztvevőknek.

+ "EARLY BIRD" / pacsirta jelentkezés: JÚNIUS 15-IG!

Részletek, f

Egy felforgató forró vasárnap délelőtt - homeopátiával

Hat előadás a homeopátiáról a Magyar Integratív Medicina Szövetség nyári szabadegyetemének keretében

Dr. Kürti Katalin, Dr. Borbély Katalin, Dr. Sebő Zsuzsa, Dr. Molnár Mariann, Dr. Sasvári Ferenc, Bóna László - Együtt!!! Egy műsorban!!! És aki, összefogja, a hetedik --- Dr. Gál Adrien pszichiáter, homeopata orvos a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület elnöke.

Aki meghallgatja, nem ugyanaz lesz utána, mint, aki előtte volt. 

Részletek, f

HOMEOPÁTIA AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉTEN!!!!

Dr. Horváth Katalin dedikálja a Sohasem késő! című könyvét.

2023. június 9-én pénteken 17-18 óráig a Vörösmarty téren a Könyvguru pavilonjánál. Ez az a könyv, amit kézbe lehet adni mindenkinek, aki semmit sem tud a homeopátiáról, de egy könyvet azért kézbe vesz. És ez az a könyv, amit annak is ajánlhatunk, aki ismeri a homeopátiát. De az, hogy a homeopátia megjelenik egyáltalán a könyvheti könyvkínálat tengerében, az önmagában is nagy dolog. Támogassuk Katit, álljunk sorba hozzá!!!

f

CSEPEREDNI CSETÉNYBEN

Homeopátiás szellemben fogant, kamaszlánnyá nőtt kreatív tábor Toldi Veronika értő és érző szakmai vezetésével. Szeretettel ajánljuk.

"A négy nap során:

• irodalmi szövegek, mesék

• önismereti- és dramatikus játékok

• kreatívírás-gyakorlatok

• közös főzés és

• kézműves foglakozások segítenek a befelé és az egymásra figyelésben.

A tábor időpontja: augusztus 24-27-ig (csütörtök-vasárnap) "

Érdeklődni, jelentkezni: vera.homeo@gmail.com; 20/412 47 44 

f

HomeoTanoda

Pár nap és vége a tanévnek, de van egy Tanoda, ami most kezdődik. Elindul a HomeoTanoda. A Terápia Natúra Alapítvány szervezésében.

. A Terápia Natúra Alapítvány szervezése. 

Nyaraláskor felmerülő helyzetek???!!! Mit vegyünk be előre, ha félünk azoktól, amik felmerülnek? És ha nem félünk, akkor mit vigyünk azokra a helyzetekre, amikre nem is gondoltunk? Ha felmerül, ha nem merül fel, mi az ami mindenképpen jó, ha nálunk van? Dr. Sebő Zsuzsanna felkészítő webináriumát nagy szeretettel ajánljuk. A Terápia Natúra Alapítvány szervezése. 

Három nap - három téma - a legaktuálisabbak - attól, akinek a legnagyobb tapasztalata van bennük. Dr. Farokh Master évek óta nem járt hazánkban, pedig volt idő, hogy évente többször is. Most ősszel újra itt lesz köztünk személyesen. Kihagyhatatlan a találkozás. Szeretettel ajánljuk a Remedium rendezvényét. 

Itt a nyár! Szabadságra megy a házőrző, a terelő, a kotorék és a bundás perzsa is. Vagy sose mennek? Akkor hogy nyaralnak? Tudom, Szecsődi Ferenc doktor úr humorral és szeretettel beszél az állatokról. Ahogy az emberekről. Szeretettel ajánlom webináriumát.

A Terápia Natúra Alapítvány szervezi

Íme a 2023-AS JÚNIUSI HOMEOPÁTIÁS MŰSORNAPTÁR!

HOGY EGYBEN LEHESSEN LÁTNI ÉS LEHESSEN VÁLASZTANI

Az egyes események után feltüntettük az adott eseményt rendező szervezetet, ahol érdeklődni és jelentkezni lehet.

A friss hírekkel kiegészítjük.

Június 3-a, szombat 16.00-18.00 – Utak és történetek sorozat - 6. előadás – online - Dr. Herczeg Márta - Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Június 3-a szombat 9.00-17.00 – ADHD és annak homeopátiás megközelítése – élő és online – Dr. Roberto Petrucci és Németh Viktória – Budapest, Harmónia Palota nemeth.viktoria@homeoterapeuta.hu ELMARAD!!!!

Június 3-a, szombat 9.00-18.00 – Hasonszenvészeti Szabadiskola első évfolyamának évzáró, összefoglaló napja – élő – Budapest, Tárogató Úti Színpad - Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Június 5-e hétfő 17.00- 20.30 – A Finálé fináléja – Bóna László homeopátiás klubelőadásainak utolsó előadása, hét estéből a hetedik – élő - Budapest, Tárogató Úti Színpad - Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Június 7-e szerda 11.00 – Élő esetfelvétel webinárium – Badics András – Magyar Klasszikus Homeopátiás Akadémia

Június 10-e, szombat, 9.00-18.00 – A Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának évzáró, összefoglaló napja – élő – Insignis Központ, Budapest - Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Június 16-17-18, péntek, szombat, vasárnap – Autoimmun betegségek – Homeopátiás Konferencia Münchenben – magyar szinkrontolmácsolással – online – Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület

Június 25-e vasárnap 10.00 -18.00 – A rák mint szellemi mintázat és a rákmegelőző állapotok homeopátiás nézőpontból – élő – Toldi Veronika – Egri Homeopátiás Közösség

Adásban a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület! A nemzetközi  homeopátiás élet legjobbjai összevonják erőiket és a MIHE közvetíti az autoimmun betegségekről szóló konferenciát magyar szinkrontolmácsolással. Valóban az egyik legaktuálisabb téma kapcsán sikerült megszervezni ezt a konferenciát - fontos meghallgatni, aki megteheti, tegye. Szívből ajánljuk. 

Neves homeopaták egy konferencián!

 2023. június 16-17-18. Péntek- Szombat- Vasárnap 

 Helyszín: ONLINE, magyar szinkron tolmáccsal

Az előadókat a Müncheni konferenciáról közvetítjük.

 Jelentkezés és részletek

f esemény

A családi mintázatokban felismert hasonlóság megnyithatja az utat a gyógyuláshoz. Toldi Veronika Egerben, az Egri Homeopátiás Közösség szervezésében tart előadást a családi minták lenyomatairól, a megszabadulás lehetőségeiről. Szeretettel ajánljuk egy jó vasárnapi városi séta keretében. 

Betegséglenyomatok és -mintázatok a családrendszer gyógyításában – vagyis a miazmák tana 

f esemény

Egy hiperszuperaktív előadás!!! Egyszerre élőben is és online is!!! Németh Viktória és Roberto Petrucci az ADHD-ról írt könyvüket meg is jelenítik, megidézik, bemutatják, előadják, mert mindazt a sok tapasztalatot, amit ebben a témában szereztek, meg is írták.

Szeretettel ajánljuk az aktív részvételt, hallgatást, olvasást. 


A gyógyítónak - ha hős, ha nem - ismernie kell az emberi életút összefüggéseit - járt utakon vagy járatlanokon. 

Szeretettel ajánljuk Walter Seyffer német biográfus előadását. 

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, 

1051 Budapest, Arany János utca 10. 

f

Hős útja előadás - regisztráció 

TÚLÉLŐ CSOMAG NYARALÁSHOZ

Mit vigyünk az útra? Mi legyen mindig nálunk? Hajcsat, sebtapasz, fogpiszkáló, dugóhúzó, homeopátiás szerek. Szerencsére homeopátiás szerek a legkisebb táskában is elférnek. És még egy lakatlan szigeten is van, ami jól jön. Homeopátiás szerek mindig mindenhol jó, ha kéznél vannak. Na de melyikek? Ebben segít a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület nyárba forduló Tavaszi turbó webinárium sorozatának nyármegelőző online előadása. Dr. Kürti Katalin dob mentőövet az útra kelőknek, hogy hazatérhessenek. 

Szeretettel ajánljuk.


"Témáink:

 homeopátiás teendők vágott, szúrt sebek, ficam, rándulás vagy rovarcsípések esetén

 utazási betegségek, hőguta miatti fejfájás, hányinger kezelése

 a sérülés okozta esetleges pánik és sokk kezelése

 homeopátiás házi- és útipatika: a legfontosabb szerek és javallatuk "

Bővebben

A hasi agyról modern homeopátiás orvosi szempontból - dr. Borbély Katalin homeopata orvos online előadása a mikrobiomról a Terápia Natúra Alapítvány szervezésében. Szeretettel ajánljuk. 

"HomeoMINI: A mikrobiom szerepe az egészségünk megtartásában és helyreállításában

Webinárium orvosoknak, homeopatáknak, tanácsadóknak, egészségügyi szakembereknek és a téma iránt érdeklődő nagyközönségnek

A mikrobiomról sokat lehet olvasni az utóbbi években, de nehéz naprakészen követni mindazt a szerteágazó információhalmazt, amely azokból a kutatásokból és klinikai tapasztalatokból származik, amely e kérdéskört vizsgálja."

Szeretettel ajánljuk. 

Bővebben

Érettségitől a színpadi fellépésig, szerepléstől a vizsgákig - itt a lámpaláz-szezon!!! És itt a segítség - dr. Molnár Mariann online előadása a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében. 

"Érettségi, felvételi, egyetemi vizsgaidőszak, munkahelyi prezentáció, évzáró vagy színpadi fellépés, fogorvoshoz kell menni, új közegben kell bemutatkozni….? Mind ok lehet a kiadós szorongásra. A hagyományos nyugtató nem megoldás, mert tompává, lassúvá tesz, rontja a teljesítményt. "

Időpont: 2023. május 9. kedd 18-21 óráig 

Szeretettel ajánljuk. 

Bővebben

ÖSSZEKÖTTETETT

Számomra történelmi jelentőségű esemény történt 2023. április 22-én. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület a Homeopátia Ünnepi Hetén, a Föld Napján egy egész napos, kiváló előadásokkal támogatott ünnepnap keretében egyesületi közgyűlést tartott, melyben elfogadták alapszabályuk módosítását, mi szerint a jövőben a megfelelő végzettséggel rendelkező nem-orvos homeopaták teljes jogú tagjai lehetnek a Homeopata Orvosi Egyesületnek. Ez elismerése annak, hogy a nem-orvos homeopaták tudása és felkészültsége is lehet magas színvonalú, másrészt egy olyan együttműködés és összefogás alapja lehet, mely az egész magyar homeopátia ügyét, fejlődését, jövőjét előbbre viheti.

Az alábbiakban szeretettel közöljük Székely Andreának a CHE Homeopátiás Magániskola Vizsgaközpontja vezetőjének, és a korábbi CHE Homeopátiás Magániskola igazgatójának a CHE-ben végzett hallgatókhoz írott levelét. Mivel levelében mindenkinek megköszöni, aki eme egyesítő munkában aktívan részt vett, álljon itt egy köszönet neki is, aki több, mint egy évtizede fáradozik azon, hogy ez az egység létre jöhessen.

És természetesen köszönöm magam is a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság nevében minden közreműködő áldozatos munkáját.

Bóna László


És akkor álljon itt Székely Andrea levele:

Kedves CHE-sek!

Szeretettel tudósítalak benneteket, hogy a mai napon megvalósult az orvos (fogorvos, állatorvos és gyógyszerész) és nem orvos (szakképzett) homeopaták szakmai és közösségi összefogása, melyben a CHE diplomával rendelkező homeopaták a jövőben - az alapszabály módosítások bírósági átvezetése után - jogosulttá válnak

az MHOE rendes (szavazó) tagságára

Az MHOE tagjai mai közgyűlésükön 100%-os pozitív szavazattal támogatták hivatalos becsatlakozásunkat az egyesület munkájába.

Az alapszabály módosítások bírósági jóváhagyása után (erről majd tudósítok) minden CHE diplomával rendelkező homeopata beadhatja rendes tagsági kérelmét az MHOE-be.

Hálás köszönet az MHOE úttörő vezetőségének, elsősorban dr. Gál Adriennek, dr. Tóth Mariannak, dr. Irsay Zsuzsának (de dr. Sal Péternek és dr. Jónás Eszternek is) a megújulás képviseletéért és felvállalásáért, illetve dr. Kürti Katalin tiszteletbeli elnöknek aktív támogatásáért! Ne felejtsük ki Kiss Melindát sem, aki munkájával végig támogatta a folyamatot, köszönjük 

Továbbá gratulálok minden CHE-s homeopatának, akinek az összefogás megvalósulásában része volt! Köszönet Eördögh Zsófiának, Hazay Tímeának, Kiss Györgyinek, dr. Nagy Beának, Pokornyi Mónikának, Rigó Erikának, Szabó Lászlónak, és Vető Viktóriának. Külön köszönet Hazay Tímeának, Kiss Györgyinek és Szabó Lászlónak, akikkel az utóbbi fél évben szorosan együtt dolgoztunk az MHOE vezetőségével a programok szervezésében és a megújulás előkészítésében.

Köszönet Bóna Lászlónak és egyben a CHE minden tanárának és közreműködőjének a CHE Homeopátiás Magániskolában vállalt kimagasló szerepükért és ezzel az összefogás biztos alapjának megteremtéséért.

A további eredményes közös munka reményében mindenkinek minden jót kívánok!

Székely Andrea

--

CHE Homeopátiás Magániskola Vizsgaközpont

The Centre for Homeopathic Education (UK) magyarországi képviselete

Íme a 2023-AS MÁJUSI HOMEOPÁTIÁS MŰSORNAPTÁR!

HOGY EGYBEN LEHESSEN LÁTNI ÉS LEHESSEN VÁLASZTANI

Az egyes események után feltüntettük az adott eseményt rendező szervezetet, ahol érdeklődni és jelentkezni lehet.

A friss hírekkel kiegészítjük.

Május 1-e hétfő 11.00 – Élő esetfelvétel – webinárium – Badics András – Magyar Klasszikus Homeopátiás Akadémia

Május 4-e csütörtök – 19 óra – A mikrobiom szerepe az egészségünk megtartásában és helyreállításában – Dr. Borbély Katalin – webinárium – Terápia Natúra Alapítvány

Május 4-e csütörtök – 18.00-19-30 – Tavaszi turbó sorozat – Dr. Kürti Katalin – Nyári házi- és útipatika – webinárium – Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Május 5-6-a, péntek 16-20-ig, szombat 9-18-ig – Hasonszenvészeti Szabadiskola, első évfolyam, harmadik trimeszter második hétvége – élő – két nyilvános esetfelvétel, az esetek materia medicája és a periódusos rendszer – Bóna László – Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Május 6-a, szombat 9.00-16.00-ig – Drágakövek a homeopátiában Peter Tumminello könyvei alapján – Divinyi Péter tanfolyama – első rész – webinárium – Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Május 9-e, kedd 18-21-ig – Lámpaláz – Dr. Molnár Mariann – webinárium – Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület

Május 12-e, péntek, 16-20-ig – Esetmegbeszélő szeminárium a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának keretében – nyilvános, élő, Insignis Központ– Bóna László, Hassmann Péter – Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Május 12-e péntek, 11 óra - Homeopátiás elmélet - szer reakciók - webinárium - Badics András - Magyar Klasszikus Homeopátiás Akadémia -f 

Május 13-a, szombat, 9-16-ig – Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának hétvégéje – Nyilvános esetfelvétel, esetértelmezés és repertorizációs gyakorlat – nyilvános, élő, Insignis Központ – Bóna László, Hassmann Péter– Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Május 14-e vasárnap, 10-18 óráig - Betegséglenyomatok és mintázatok a családrendszer gyógyításában - vagyis a miazmák tana - Toldi Veronika - élőben - Egri Homeopátiás Közösség - f

Május 18-a, csütörtök 19 óra – Dr. Kürti Katalin – Homeopátiás segítség hányás és hasmenés esetén - webinárium – Terápia Natúra Alapítvány

Május 19-20-a, péntek 16-20-ig, szombat 9-18-ig – Hasonszenvészeti Szabadiskola, első évfolyam, harmadik trimeszter harmadik hétvége – élő – két nyilvános esetfelvétel, az esetek materia medicája és a szerválasztási metodikák rendszere – Bóna László – Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Május 20-a, szombat 9.00-16.00-ig – Drágakövek a homeopátiában Peter Tumminello könyvei alapján – Divinyi Péter tanfolyama – második rész – webinárium – Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Május 20-a, szombat 9.00-17.00-ig – Homeopátiás megoldások az állatok viselkedés problémáira – Hat előadó – élőben – Állatorvostudományi Egyetem – jelentkezés: drcsuzandrea@gmail.com

Május 23-a kedd 18-21 – Cicák homeopátiás gyógyítása – Dr. Kopócsi Andrea – webinárium - Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület

Május 25-e, csütörtök 19 óra – Dr. Szuromi András – A titokzatos Epstein-Barr-vírusfertőzés és kezelési lehetőségei - webinárium – Terápia Natúra Alapítvány


A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület Tavaszi Turbó webinárium sorozatának keretében íme jön az újabb előadás az egészséges étkezésről. Dr. Tóth Marian homeopata gyerekorvos rendet tesz jól evés és jóllevés kérdéseiben

Szeretettel ajánljuk.


Témáink:

 létezik diéta, amivel éhezés nélkül lehet fogyni?

 hogyan tápláljam okosan a családom?

 miért túlsúlyos minden ötödik iskolás?

 miért jelenik meg egyre fiatalabb gyermekeknél az inzulin rezisztencia?


Bővebben

Időben kell elkezdeni a felkészülést. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület Tavaszi Turbó webináriumának második része a szénanátha kezeléséről szól. Szeretettel ajánljuk. 

Témáink:

az immunrendszer harmonikus működésének segítése

az allergénnel szembeni védekezés

a hisztamin-felszabadulás gátlása

akut szénanáthás tünetek enyhítése

diétás tanácsok


Előadó: Dr. Kürti Katalin – gyermekgyógyász, homeopata orvos

ONLINE előadás: 2023. április 20. 18:00 - 19:30


Bővebben

Homeopátia és szomatodráma találkozása egy közös játékban. Több csoportban. Eördögh Zsófi hozza létre a randevút! Szeretettel ajánljuk. 

Következő alkalmak: 

Helyszín: 2. kerület, Káplár u., részletek jelentkezéskor.

Jelentkezés: zsofia.eordogh@gmail.com

Bővebben

VONALON INNEN ÉS HATÁRON TÚL

BORDERLINE ÉS NÁRCISZ - HOGY ÉRTSÜK ŐKET

Szeretettel ajánljuk Dr. Katona Edit homeopata orvos, pszichiáter webináriumát a Terápia Natúra Alapítvány szervezésében.

A webinárium időpontja: 2023.04.13. (csütörtök) 19 óra (A webinárium felvételről visszanézhető!)

Előadó: dr. Katona Edit (pszichiáter szakorvos, homeopata)

Részvételi díj: Ingyenes (de előzetes regisztrációhoz kötött).

Jelentkezés

Íme a 2023-AS ÁPRILISI HOMEOPÁTIÁS MŰSORNAPTÁR!

HOGY EGYBEN LEHESSEN LÁTNI ÉS LEHESSEN VÁLASZTANI

Az egyes események után feltüntettük az adott eseményt rendező szervezetet, ahol érdeklődni és jelentkezni lehet.

A friss hírekkel kiegészítjük.

Április 13-a csütörtök - 18.00-19-30 - Tavaszi turbó sorozat - Dr. Borbély Katalin – Méregtelenítés, tisztítókúrák homeopátiával – webinárium – Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Április 13-a csütörtök - 19.00 - Érzelmileg labilis (borderline) és narcisztikus személyiségzavar integratív megközelítése - Dr. Katona Edit - Terápia Natúra Alapítvány

Április 14-15-a, péntek 16-20-ig, szombat 9-18-ig – Hasonszenvészeti Szabadiskola, első évfolyam, harmadik trimeszter első hétvége – élő – két nyilvános esetfelvétel, az esetek materia medicája és a miazmák – Bóna László – Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Április 15-16, szombat-vasárnap – Dr. Jonathan Hardy – Kígyók és rovarok – webinárium – Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület

Április 15-e szombat, 16-18 óráig – Az utak és történetek sorozat negyedik előadása – webinárium – Dr. Sal Péter– Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Április 20-a csütörtök - 18.00-19-30 - Tavaszi turbó sorozat - Dr. Kürti Katalin - Szénanátha és tavaszi allergiák homeopátiás kezelése –- webinárium – Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Április 22-e szombat 9.30-19.00 - Homeopátiás Tudományos és Közösségi Nap - előadások - Dr. Gál Adrien, Pucsok Bernadett, Dr. Sasvári Ferenc, Bükki Tamás, Hassmann Péter, Szabó V. László, Eördögh Zsófia, és beszélgetés, kerekasztal - élő - Harmónia Palota - Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Április 23-a, vasárnap 10.00-18.00 - A miazmák soorzatban - A karcinotikus miazma - Toldi Veronika - élő - Székesfehérvári Önismereti Közösség

Április 24-e hétfő, 17.00-20.30 – Bóna László klubelőadás sorozata – Finálé – Húsz év válogatott esetei – Hatodik rész: Istenek és emberek – élőben a Tárogató úti Színházban – Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság, Bóna László

Április 27-e csütörtök - 18.00-19-30 - Tavaszi turbó sorozat – Dr. Tóth Marian – Mit egyek, hogy jól legyek? Étkezési szokásaink és az egészség - webinárium – Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Április 27-e, csütörtök 19 óra – Dr. Szuromi András – Hashimoto kór, kialakulása, diagnózisa és kezelési lehetőségei - webinárium – Terápia Natúra Alapítvány

Április 28-a, péntek, 16-20-ig – Esetmegbeszélő szeminárium a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának keretében – nyilvános, élő, Insignis Központ– Bóna László, Hassmann Péter – Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Április 29-e, szombat, 9-16-ig – Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának hétvégéje – Nyilvános esetfelvétel, esetértelmezés és repertorizációs gyakorlat– nyilvános, élő, Insignis Központ – Bóna László, Hassmann Péter– Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

KÍGYÓK, ROVAROK, HARDY, MIHE

Szeretettel ajánljuk dr. Jonathan Hardy újabb kétnapos webináriumát a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében, a korábbi előadása, az emlősök után, most kígyók és rovarok jönnek...

Időpont: 2023. április 15-16. szombat-vasárnap

Helyszín: Online, magyar szinkrontolmáccsal


Bővebben

UTAK ÉS TÖRTÉNETEK SOROZAT - 4. RÉSZ

Dr. Sal Péter olyanokról beszél, melyekhez valóban ő ért a legjobban. A polaritás analízis a szerválasztás gyors és hatékony útja, műveli, tanítja, tapasztalja. Most újra bevezeti a hallgatóit ebbe a módszerbe, mely valóban jól illeszkedik a napi homeopátiás gyakorlatba. És e bevezetést most saját személyes útjába ágyazva teszi. Szeretettel ajánljuk az ő webináriumát a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület sorozatában

"Csupaszon darázsfészekbe?

Miért vállaltam homeopátiás előadást számos gyermekorvosi kongresszuson? Milyen érzés azt hallani egy előadás után, hogy a szekció elnöke kijelentette, hogy ha tudta volna, hogy homeopátiás előadás lesz, nem engedte volna lemenni..."


Bővebben

TAVASZI VIRÁGZÁS A HOMEOPÁTIÁBAN!

Csupa fontos téma - nagy tapasztalatú homeopata orvosok előadásában. Szeretettel ajánljuk a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tavaszi webinárium sorozatát!

Témák:

Méregtelenítés és tisztítókúrák – 04.13.

Szénanátha és tavasz allergiák homeopátiás kezelése – 04.20.

Eredményes fogyás és egészséges táplálkozási szokások kialakítása – 04.27.

Nyár és nyaralás homeopátiás házi- és útipatikával – 05.04.

+ ajándék előadás: Homeopátiás kezelés alapszabályai (felvételről)

Előadások:

2023. április 13-tól, csütörtökönként 18:00 - 19:30-ig

Bővebben

AZ IGAZ DRÁGAKÖVEKRŐL

Drágáim! Mondhatnánk: Rubintos virágszálaim! Különleges világba visz minket Divinyi Péter, a drágakövekből készített homeopátiás szerek ritka értékes világába. Mindezt Peter Tuminello vizsgálódásai alapján, aki a drágakövekből eldörzsöléssel készült korábbi szerek után vízbemerítéssel készítette el saját drágakő szereit. és az eredmény nem csak a drágakövek homeopátiás hatásának ismeretével gazdagította a homeopátiás szerek világát, hanem megerősítette azt az elképzelést, miszerint a szer hatásának köze van a szer elkészítésének folyamatához.

Merüljünk el együtt a merített drágakövek világában!!!

Szeretettel ajánljuk Divinyi Péter két napos webináriumát.

Bővebben


Íme a 2023-AS MÁRCIUSI HOMEOPÁTIÁS MŰSORNAPTÁR!

HOGY EGYBEN LEHESSEN LÁTNI ÉS LEHESSEN VÁLASZTANI

Az egyes események után feltüntettük az adott eseményt rendező szervezetet, ahol érdeklődni és jelentkezni lehet.

A friss hírekkel kiegészítjük.

Március 6-a hétfő, 17.00-20.30 – Bóna László klubelőadás sorozata – Finálé – Húsz év válogatott esetei – Ötödik rész: Nincs bocsánat – élőben a Tárogató úti Színházban – Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Március 7-e kedd, 19-21 óra – Dr. Molnár Mariann – Prevenció – webinárium – Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület

Március 12-e vasárnap 10-18 óráig - MIAZMATAN - a tuberkulotikus miazma. Székesfehérvár - f - Keresd a Hasonlót - Székesfehérvári Önismereti Közösség

Március 16-a, csütörtök, 18-21 óra – Dr. Roberto Petrucci és Németh Viktória – Az ADHD kezelésének homeopátiás útja – webinárium – Terápia Natúra Alapítvány

Március 18-a szombat, 16-18 óráig – Az utak és történetek sorozat harmadik előadása – webinárium – dr. Molnár MariannMagyar Homeopata Orvosi Egyesület

Március 17-18-a, péntek 16-20-ig, szombat 9-18-ig – Hasonszenvészeti Szabadiskola, első évfolyam, második trimeszter harmadik hétvége – élő – három nyilvános esetfelvétel, az esetek materia medicája és az esetkövetés szabályai – Bóna LászlóHomeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Március 23-a, csütörtök 19 óra – A kullancs által terjesztett fertőző agyhártyagyulladás és Lyme kór kezelési lehetőségei - webinárium - Dr. Balaicza ErikaTerápia Natúra Alapítvány

Március 24-e, péntek, 16-20-ig – Esetmegbeszélő szeminárium a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának keretében – nyilvános, élő, Insignis Központ– Bóna László, Hassmann PéterHomeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Március 25-e, szombat, 9-16-ig – Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának hétvégéje – Nyilvános esetfelvétel, esetértelmezés és életfolyamatok: memória, rubrikák, repertorizációs gyakorlat– nyilvános, élő, Insignis Központ – Bóna László, Hassmann PéterHomeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Újra személyesen!!! Élőben. Köztünk. A személyes jelenlét már önmagában nagy érték. Hát még az a páratlan nagy tudás és tapasztalat, amit megoszt velünk. Személyesen. Átölelhetően. 

2023. október 6-7-8-án

Dr. Farokh J. Master ismét szemináriumot tart Budapesten!

A tervezett témák:

1) Autoimmun betegségek

2) Krónikus vesebetegség homeopátiás kezelése

3) Előrehaladott daganatos betegek palliatív kezelése.

Részletek később, de a naptáraitokba írjátok be már most a dátumot.

Előjelentkezés, helyfoglalás már most lehetséges a remedium@t-online.hu emailcímen.

f

IDŐK - UTAK

Nagy idők tanúja dr. Molnár Mariann, és most ő kísér az ő saját útján, magas színvonalú szakmaisággal, tapasztalatokkal és személyességgel. Mondhatjuk, hogy a mai magyar homeopátia kezdete óta meghatározó alakítója, szervezője, orvosa és tanára a homeopátiának. És most azt ígéri, végigvezet az ő saját útján. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület Utak és történetek webinárium sorozatának harmadik részében ő kísér minket. Mindenképpen tartsunk vele!

f

Amíg még van egy kis tél, van még része a Téli betegségek sorozatnak! Dr. Kürti Katalin webinárium sorozatának következő része a felfázásról, a hólyaghurut homeopátiás kezeléséről a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület szervezésében. 

Bővebben az előadásról

Az előadás önálló eleme a TÉLI BETEGSÉGEK webinárium-sorozatunknak - bővebb információ

Még alszanak a kullancsok, de egykettőre itt lesznek velünk. Készüljünk hosszú, önfeledt tavaszi kirándulásokra! A Terápia Natúra Alapítvány szervezésében dr. Balaicza Erika ad elő egy webinárium keretében mindazokról a bajokról, melyekre a kullancsoktól lehet szert tenni. És arról, hogy ezekre a bajokra milyen szereket lehet adni és kapni. 

Cim: A kullancs által terjesztett fertőző agyhártyagyulladás és Lyme-kór kezelési lehetőségei előadás


Időpont:2023.03.23. (csütörtök) 19 óra (de felvételről visszanézhető) 

Szerencsére egyre hiperaktívabb a magyar homeopátiás webináriumos közélet! És most íme egy új webinárium a hiperaktivitásról dr. Petrucci Roberto és Németh Viktória közös előadásában! A Terápia Natúra Alapítvány szervezésében. A Budai Homeopátiás Szellemi Műhely oldaláról osztjuk meg. 

Webinárium érintetteknek és családtagjaiknak, pszichológusoknak, természetgyógyászoknak, egészségügyi szakdolgozóknak, orvosoknak és homeopatáknak. 

Jelentkezés, további információk

A GAZDAG HAZAI HOMEOPÁTIÁS PROGRAM KÍNÁLAT FOLYTATÓDIK

Íme a 2023-AS FEBRUÁRI MŰSORNAPTÁR

HOGY EGYBEN LEHESSEN LÁTNI ÉS LEHESSEN VÁLASZTANI

Az egyes események után feltüntettük az adott eseményt rendező szervezetet, ahol érdeklődni és jelentkezni lehet.

Február 2-a, csütörtök, 19 óra – Dr. Sasvári Ferenc – A pajzsmirigy alulműködés és alternatív gyógyászati kezelési lehetőségei – webinárium – Terápia Natúra Alapítvány

Február 4-e szombat, 16.00-17.30 – Dr. Kürti Katalin – A téli betegségek sorozat harmadik része – Fül- és torokfájás homeopátiás kezelése – webinárium - Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Február 6-a hétfő, 17.00-20.30 – Bóna László klubelőadás sorozata – Finálé – Húsz év válogatott esetei – Negyedik rész: A valóságon túl – élőben a Tárogató úti Színházban – Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Február 10-11-e, péntek 16-20-ig, szombat 9-18-ig – Hasonszenvészeti Szabadiskola, első évfolyam, második trimeszter második hétvége – élő – három nyilvános esetfelvétel, az esetek materia medicája és a potenciaválasztás szabályai – Bóna László – Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Február 11-12-e, szombat, vasárnap – Tomáš Výboch – Családi traumák – webinárium –  Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület

Február 16. csütörtök, 19 óra – dr. Borbély Katalin – A sejtszintű méregtelenítés homeopátiás lehetőségei a gyakorlatban – webinárium – Terápia Natura Alapítvány

Február 17. péntek, 19 óra – dr. Simon Fiala Ágnes – A depresszió formái és kezelési alternatívái – webinárium – Terápia Natúra Alapítvány

Február 18-a szombat, 16-18 óráig – Az utak és történetek sorozat második előadása – webinárium – dr. Roberto Petrucci – Híd az egyedi szerképen alapuló és rendszerszemléletű módszerek között – Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Február 24-e, péntek, 16-20-ig – Esetmegbeszélő szeminárium a Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának keretében – nyilvános, élő, Insignis Központ– Bóna László – Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

Február 25-e, szombat, 9-16-ig – Hasonszenvészeti Szabadiskola negyedik évfolyamának hétvégéje – Életfolyamatok sorozat: emlékek, álmok – nyilvános, élő, Insignis Központ

Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság

fb

A lehető legjobbkor. A Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében egy újabb aktuális webinárium. Rendszeres rendszerszemlélettel rendelkező homeopaták előnyben. 

Tomáš Výboch: Családi traumák

2023. február 11-12. 

Jelentkezés

fb

Torokkaparástól torokgyulladásig és vissza. Vagy el sem kell jutni odáig, ha már az elején elkapja az ember, mert jól tudja olvasni a tüneteket? Érdemes tanulni mindezt dr Kürti Katalintól, aki a torok- és fülfájások homeopátiás kezelésének rejtélyeibe vezeti be most hallgatóit a Téli betegségek webinárium sorozatának következő részében. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület rendezvénye. Szeretettel ajánljuk. 

fb

Aki ilyen mosolyogva ajánlja a depresszió homeopátiás kezeléséről tartott webináriumát, az tudhat valamit! Érdemes meghallgatni. A Terápia Natúra Alapítvány rendezésében dr Simon-Fiala Ágnes beszél tapasztalatairól a depresszió kezelésével kapcsolatban.

fb

Méregtelenítés méreggel? Méreg a sejtekben, méreg a homeopátiás szerekben. Ez érdekes lesz. Szeretettel ajánljuk dr. Borbély Katalin webináriumát a Terápia Natura Alapítvány szervezésében. A Budai Homeopátiás Szellemi Műhely oldaláról osztjuk meg. 

Időpont: 2023. február 16. (csütörtök) 19 óra (A webinárium felvételről visszanézhető!) 

fb

8 alapvető jellemzőt kéne mondanunk, hogy miért érdemes meghallgatni Petrucci doktor úr 8 mondatos módszerét. De elég 2 is. Remek előadó. És ahogy ő látja a szereket, kiváló térkép ahhoz, hogy navigáljon minket a szerek tengerén. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület Utak és történetek webinárium sorozatának 2. részében őt hallgathatjuk. Szívből ajánljuk. 

Utak és történetek - 2. előadás - Dr Roberto Petrucci

2023. február 18. 16:00 - 18:00

fb

Bővebben

Mi van a túlon túl? Az alul.

A pajzsmirigy túlműködés után jön a pajzsmirigy alulműködés webinárium. Dr. Sasvári Ferenc webinárium sorozatának második részében a pajzsmirigy alulműködés homeopátiás és kiegészítő kezeléséről beszél. Ő a téma legkiválóbb szakértője, sok személyes tapasztalat és szakirodalom ismeret van a birtokában, szeretettel ajánljuk.

Terápia Natura Alapítvány  szervezésében

HomeoMINI: Pajzsmirigy alulműködés és alternatív gyógyászati kezelési lehetőségei 

Regisztráció

Ez jó hír. Ha nem jut el a gyógyszerészekhez és orvosokhoz, akkor legyünk minél többen, akik megmutatjuk nekik. Akkreditált homeopátiás képzéseket indít a számukra a Klinikai Homeopátiás Orvosok Alapítványa. A Budai Homeopátiás Szellemi Műhely oldaláról osztjuk meg. 

A képzés 3 modulból áll. 

1. Komplementer medicina: Szorongás, stressz, feszültségoldás kezelési lehetőségei 

2. Komplementer medicina: Immunerősítés, légúti betegségek kezelési lehetőségei 

3. Komplementer medicina: Perimenopauza, urogenitalis panaszok kezelési lehetőségei 

Jelentkezési határidő: 2023.03.01.

A képzés vizsgával zárul.

A képzés részletei megtalálhatóak a http://www.gyoftex.hu/ portálon.

A képzés helyszíne: az MKHOA oktató terme.

Érdeklődni a képzés kapcsán dr. Zarándi Ildikónál lehet a 06 70 3167529 telefonszámon.

A MIAZMÁKRÓL - ÉRTHETŐEN

Szeminárium, tanfolyam sorozat Székesfehérváron a Keresd a hasonlót! homeopátiás közösség szervezésében. Közzelhozza hozzánk a bennünk élő betegséghajlamokat, hogy megértsük, mi működik bennünk. Különben kilépni sem tudnánk belőlük. Szeretettel ajánljuk.

"Betegséglenyomatok és -mintázatok a családrendszer gyógyításában – vagyis a miazmák tana. 

A februári képzés időpontja 11-e SZOMBAT 10-18 óráig.

Helyszín: Székesfehérvár (egyeztetés alatt)

A képzést tartja:

Toldi Veronika CHE diplomás homeopátiás tanácsadó, tanár

Jelentkezni: vera.homeo@gmail.com, 0620/412 47 44  

A műtétek körüli időszak támogatása homeopátiával

Szeretettel ajánljuk dr. Molnár Mariann online webináriumát arról, hogyan segíthetjük a gyógyulást homeopátiával a műtéti beavatkozások előtt, közben, után. A webináriumot a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezi, az esemény hírét az ő oldalukról osztjuk meg. 

További informáciok

Pajzsmirigy túlműködés és alternatív gyógyászati kezelési lehetőségei

 Sasvári doktor úr kétségtelenül a legtapasztaltabb tudósa a pajzsmirigy betegségek homeopátiás kezelésének. Többféle nézőpontból, több alkalommal is előadta, tanította ezt a témát., de mindig újabb és újabb gondolatokkal bővíti. A legjobb szívvel ajánljuk a webináriumát. 

További informáciok

Utak és történetek

Betekintést nyerhetünk az előadó homeopaták gondolkodásmódjába, elmélyülhetünk a technikai részletekben a páciens kezelésén keresztül.

Az előadásokon a történeteken és az esetismertetéseken lesz a fő hangsúly.

Előadóink: Bóna László, Dr. R. Petrucci, DR. Herczeg Márta, Dr. Sal Péter, Dr. Pop Magdaléna, Dr. Molnár Mariann

2023. jan. 14 -jun. 3.

További informáciok

f  , 1. előadó: Bóna László


Mindent a télről.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület 5 részes webináriuma a téli időszakra jellemző betegségek homeopátiás kezeléséről. A webinárium színvonalára garancia, hogy dr. Kürti Katalin tartja. Szívből ajánljuk.

 Részletek: https://bit.ly/3uM8TSR

ONLINE VÁSÁRLÁS: https://bit.ly/3UFJ558

f 

Emlékezhetünk: Hardy doktor úr a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesületben tartott nemrég webináriumot az emlős-szerekről. Most ugyancsak a MIHÉ-ben azt mutatja meg, hogy dolgozik. Hogy jut el az emlős-szerekig vagy más szerekig, azaz hogy jut el a beteghez. Közel.

Szeretettel ajánljuk.

JELENTKEZÉS dr. Jonathan Hardy: Esetfelvételi webinárium

Szeretettel ajánljuk Dr. Greskó Mariann tanfolyamát a Schüssler sókról. Mariann régóta tart homeopátiás alaptanfolyamokat is, sok tanítványát avatta be a gyógyulás gyakorlati folyamatába és filozófiai mélységeibe. Azon kevesek közé tartozik, akik együtt képesek látni a gyógyítás praktikumát és szellemi mélységeit. Szeretettel ajánljuk. . 

A Terápia Natura Alapítvány szervezésében Dr. Jónás Eszter webináriuma. Kétségtelenül ő egyike azoknak, akiknek a legnagyobb tapasztalatuk van hazánkban a daganatos betegségek homeopátiás kezeléséről. Több tanfolyamot szervezett e témában, rendszeresen ad elő, és behatóan foglalkozik a daganatos betegek gyógyulásában elengedhetetlen életmód változtatásokkal, étkezési tanácsokkal és egyéb kiegészítő, támogató terápiákkal. Étkezési tanácsait a Mit (t)egyek az egészségemért? című könyvében foglalta össze, mely rendelhető a Remedium Kiadónál. 

Dr. Molnár Mariann homeopata orvos online előadása a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében az alvás problémáiról. Nem csak homeopátiás szempontból, hanem tágabb nézőpontból is. Tanácsokat ad, mivel egészíthetjük ki a homeopátiás kezelést.  A Budai Homeopátiás Szellemi Műhely oldaláról osztjuk meg, és magunk is tiszta szívvel ajánljuk. 

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület új  online sorozatot indított. Mindennapjaink alapvető problémáin segítenek nagy orvosi tapasztalattal. Szívből ajánljuk. 

"2. A második  előadás a hólyaghurut homeopátiás kezeléséről szól, ami sokszor rendszeressé válik már gyermekkorban.

Milyen homeopátiás szerekkel gyorsíthatjuk a gyógyulást?  

3. A harmadik előadásban a kamaszkor lelki problémáit próbáljuk felfejteni, elkülöníteni a normális és túlzó, vagy már patológiás reakcióktól. Az előadó felhívja a figyelmet a tudatos kommunikációra, ismerteti a problémamegoldó beszélgetés fogalmát.

4. A negyedik előadásban táplálkozási és étkezési tanácsokról, összefüggésekről beszél az előadó.

Az egész család számára életbevágóan fontos információkat gyűjtöttük össze, hogy elkerüljük a későbbi elhízást, cukorbetegséget.  

5. Az ötödik előadásunkban a szénanátha problémáját járjuk körbe.

Hogyan enyhíthetjük szervezetünk allergiás reakcióit homeopátiával? Sokszor sikerül elkerülni az állandó gyógyszerszedést a homeopátia segítségével. "

HOMEOPÁTIÁS ÖNTEVÉKENY BARÁTI KÖR (HÖBK) RENDEZVÉNYE: 

2022. október 21-én 16 órától 19 óráig Pajzsmirigy-betegségek homeopátiás megközelítése

Dr. Farkas Orsolya és dr. Sasvári Ferenc már több ízben bizonyította, hogy pajzsmirigy témában rendkívül sok homeopátiás tapasztalatra tettek szert. Most újra lehetőség nyílik meghallgatni őket. Érdemes. A Budai Homeopátiás Szellemi Műhely oldaláról osztjuk meg a hírt. 

KEREK ÉVFORDULÓ


Tíz évvel ezelőtt, pont a mai napon történt. 2012 szeptember 26-án. Három fős kis delegációval érkeztünk Londonba, Székely Andrea, Hazay Timi és én, hogy két éves hosszú előkészítő munka után tárgyaljunk Marcus Fernandezzel, a londoni Centre for Homeopathic Education homeopátiás iskola vezetőjével egy akkreditációs szerződésről. Andrea hozta létre az együttműködést, Timi készítette a prezentációt, amit ő is adott elő a londoni CHE tanárainak, magam az akkor már egy évtizede tartó iskolai munkát, a saját programunkat, tapasztalataimat tettem bele. Ott, akkor, ma tíz éve győztünk. Megkaptuk a londoni CHE akkreditációját, elfogadták a mi programunkat, kiegészítve az ő rendszerükkel, így azóta tudunk a közösen kialakított követelményrendszer szerint angol akkreditált homeopátiás diplomát adni a magyar CHE rendszerben tanuló homeopátiás hallgatóknak. Akkor ott tíz éve köttetett az egyezség. A Királyi Homeopátiás Kórházban. Annak az előcsarnokában készült a fotó. Csak ámultunk. Hogy ilyen is van. Hogy ez lehetséges egy civilizált országban: szabad alternatív gyógymódválasztás, Királyi Homeopátiás Kórház!!! Elfogadóan, szeretettel, elismerően fogadtak minket. Hálásan köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy ez létrejöjjön.

Bóna László 

Michal Yakir járt már egyszer személyesen is Magyarországon a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület meghívására, és nagysikerű szemináriumot tartott a növények rendszertanáról. Most a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület online webináriumot szervez neki, és Yakir azt ígéri, hogy azoktól az ősi növényektől, melyek máig nem haltak ki, megtudhatjuk, mi a titka a nem-kihalásnak. Lehet, hogy egyre aktuálisabb a téma. Mi mindenesetre ajánljuk. 

Újra aktuális dr. Kürti Katalin családi homeopátiás tanfolyama. És a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület most újra elérhetővé teszi. Szeretettel ajánljuk. 

"Évszakváltás, hideg, betegeskedés

Az ősz berúgta a kaput, mindenki köhög, taknyos.

Szeretnéd ezt elkerülni? Hallgasd végig dr. Kürti Katalin tanfolyamát és ismerd meg azokat a homeopátiás szereket, melyek az egész családnak segíthetnek az őszi betegségek gyors lekűzdésében.

Tanfolyami akciónk ismét elindult!"

PROGRAMAJÁNLÓ

Mi a különbség, ha egy gyógynövényt gyógynövényként használunk vagy homeopátiás formában használjuk? Dr. Molnár Mariann nagy tapasztalattal rendelkező, kiváló orvos homeopata előadását szívből ajánljuk a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület keretében.

IDŐPONT: 2022. szeptember 27. kedd 18-21 óra

Helyszín: ZOOM

Felvétel: 3 hétig visszanézhető

PROGRAMAJÁNLÓ

Akiknek az alapok hiányoznak. Vagy felfrissítenék azokat. Vagy már mindent tudnak, csak az alapokat nem. Vagy semmit sem tudnak és az alapoknál szeretnék kezdeni. Most bepótolhatják, frissíthetik, újrakezdhetik vagy elkezdhetik. Szeretettel ajánljuk Eördögh Zsófi és Sebestény Tibor homeopátiás alaptanfolyamát.

Dr. Roberto Petrucci 

Petrucci doktor úr rohammal beveszi a magyar alternatív gyógyászat sziklaszilárd bástyáit. Előadást tart a Magyar Integratív Medicina Szövetség Kongresszusán!!! És az autoimmun betegségekről. És ez még mind semmi. Felvonul ugyanezen Kongresszuson számos kiváló homeopata, mondhatnák a homeopátia lesz ennek a Kongresszusnak az egyik fókuszában. Előad sok nagy múltú, nagy tapasztalatú homeopata orvos és előadnak rajta a mi CHE iskolánk diplomás homeopatái, mondhatnám tanítványaim, és az iskola egykori tanárai. Érdemes végiggörgetni az előadók impozáns listáján és természetesen ottlétünkkel és figyelmünkkel támogatni őket.

A Terápia Natura oldaláról osztottuk meg a jó hírt.

Regisztráció: https://www.mimszonline.com/

fb - poszt: https://www.facebook.com/terapianatura.hu/photos/a.914880228877026/1747572968941077/

Bóna László

Tudom, tudom, a szívre kell hallgatni, de mi van, ha az is a szívére hallgat, akinek harag van benne vagy félelem? Vagy nem az érzéseket értik szív alatt? Vagy csak a szép érzéseket? Szeretetet? De akkor az miért zárja ki a józan eszet? Miért kell a gondolkodást megtagadni a megérzés képességéért? Ki mit is ért szív alatt, mikor széplelkűen a szív igazára hivatkozik? Ki miért mondja, hogy azért ne vessük el a józan eszet, mert a szenvedély elsodor? Talán az elme nem csak játszhat velünk? Miért kerül az ész és az érzés szüntelenül szembe egymással a bölcsnek tűnő, ámde haszontalan tanácsokban? Miféle szentnek tűnő zűrzavar ez életünk vezetésében?

Megtiszteltetés a számomra, hogy évről évre meghívnak a Napfényes Fesztiválra egy-egy előadásra. Nyitott szívvel és józan értelemmel megyek.

Bóna László

Helyszín: RaM színház ,  Budapest XIII. kerület, Kárpát utca 23. Időpont: 2022. június 12.,  10:00

Egy különleges homeopátiás közösség él és dolgozik és tanul Székesfehérváron Toldi Veronika évtizedes áldozatos munkája és közösség-összetartó ereje által. Toldi Veronika egyéni módon ötvözi a homeopátiás szakmaiságot a humán bölcselettel, ez teszi tanításait vonzóvá. Különböző táborainak is nagy hagyománya van már. Szeretettel ajánljuk új, háromnapos, női táborát.Jelentkezni: Jelentkezni: vera.homeo@gmail.com, 20/412 47 44. Időpont: július 8-a péntek – július 10-e vasárnap Helyszín: Várgesztes fb esemény

Sebő Zsuzsa doktornő jött, látott, győzött!!! Szeretettel osztjuk meg filmszereplését. Mindannyiunkért teszi. 

Mi van a szavak, a nyelv mögött, feltárul-e valami a beszéd által vagy csak eltakarja a lényeget a beszéd? A homeopátiás esetfelvétel alapvetően a beteg elbeszélésére épít persze a vizsgálatokon és megfigyelésen túl vagy innen. De még hogyan "beszél" egy ember a szavakon túl? Valóban az egyik legfontosabb kérdésre irányul Dr. Dinesh Chauhan indiai homeopata orvos webináriuma: hogyan ismerjük meg a megismerhetetlent, a Másikat. Noha nem ismerjük még Dinesh-t, vagy Chauhan-t, vagy a doktor urat, de szeretettel ajánljuk a megismerését. Webinárium a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület szervezésében, magyar szinkronbeszéddel. 

A HOMEOPÁTIA NAPJÁRA, HAHNEMANN SZÜLETÉSNAPJÁRA

Amikor pár éve kiteljesedett a homeopátia ellen évek óta tartó támadás sorozat, elérkezettnek láttam az időt, hogy pontokba szedve, Alapvetések címmel összefoglaljam, hogy a homeopátia miért örök és elpusztíthatatlan, miért és hogyan teljesíti be hivatását. Ez az írás megjelent a Szignatúra homeopátiás folyóirat 2018. januári számában, de mivel ez az írás sokakat elkerült, úgy éreztem, hogy fel kell olvasnom a szöveget, hogy így tegyem élővé. Jakab fiam, Ábel barátjával felvette filmre a felolvasást, megrendezte, megvágta, és most közzéteszem itt, a csoportban, tisztelegve ezzel Hahnemann előtt, az ő születésnapján, köszöntve a Homeopátia Napját a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság nevében is.

Nagyon megtetszett, hogy homeopátiás társszervezeteink filmekkel, előadásokkal köszöntik a Homeopátia Napját, én csak szerényen ezzel az egy kis saját videóval tudok hozzájárulni az ünnepléshez, szeretettel teszem. Kicsit borongós, kicsit harcos, kicsit túl gondolkodós, kicsit túl magasztos, ámde lelkes, rövidnadrágos, ingujjas, felhőtlen, régi nyári felvétel. Szeretettel.

Bóna László

Kedves, drága Samu bácsi!

Születésnapodra minden évben írok Neked egy levelet, nem gondolom, hogy emlékszel a tavalyira, amelyben egy világjárvány borzalmairól számoltam be Neked, de nagyon meghat, ha mégis emlékszel rá. Akkor még nem is sejtettük, hogy a világ még nagyobb rettegés elé néz, hogy egy egész világot elpusztító háború árnyékába kerülünk, éhezés, fázás jövőbeli rémképei fenyegetnek, hogy vége lehet egész civilizációnknak, benne mindannak a csodának is, amiért Te dolgoztál, amit Te adtál az emberiségnek. Hogy nekünk újra át kell gondolnunk a magunk életében, hogy miért érdemes tenni, alkotni, hogy kiken és miért érdemes segíteni, hogy magunkon hogyan kell, hogy mi segítség egyáltalán, hogy akarjunk-e segíteni mindenáron, vagy meneküljünk, vagy bezárkózzunk. Hogy van-e értelme bárminek, ha úgyis a vég kísért, ha semmi sem marad meg? És utána elővettem néhány történelemkönyvet, és láttam, Uramisten, a Te korodban, Samu bácsi, mennyi háború volt!!! Forradalmak, világégés egész Európában, és még Európa végén is, a Krímben, már akkor is. Mennyi világhódító törekvés már akkor, mennyi emberáldozat, éhínség, szenvedés és forradalmi új korszakok, császárság és szabadság, egyenlőség, testvériség, egymást követve, váltva, egyszerre! És Te ennyi kilátástalanság mellett bíztál az emberben, az ember gyógyító képességének és tudásának megújulásában, sok személyes harcod közben sem csüggedve. Úgy tűnik, továbbra sem tehetünk mást, vagyis ugyanazt kell tennünk. És használni a Tőled kapott tudást csüggedésre, félelmekre, reménytelenségre magunk és embertársaink segítségére. Mert ezekre is találtál szert, és tudod, használnak ezek ám ma is.

Leoltjuk a lámpát, meggyújtjuk a tortádon a 267 darab gyertyát, elég nagy fényt ad nekünk, hogy lássunk, vegyél egy nagy levegőt, kívánj valami szépet, és fújd el egyszerre, hogy beteljesüljenek a vágyaid! Tudom, az lesz jó nekünk is. Ölelünk szeretettel, Isten éltessen, drága, kedves Samu bácsi!

Bóna László  

A Terápia Natura Egyesület is megajándékoz minket Hahnemann születésnapja alkalmából érdekes webináriumokkal, filmekkel. Ajánljuk tagjaink figyelmébe. 

Bővebben: Happy Birthday, dr. Samuel Hahnemann

Aki érdeklődni kezd a homeopátia iránt, könyveket vesz, olyanokat, melyeket a könyvesboltokban talál, vagy homeopátiás internetes oldalakról tájékozódik, az többnyire úgynevezett klinikai, bevált indikációs szemléletű szerválasztással találkozik, vagyis azzal, hogy milyen betegségre milyen szerek valók. És ezért sokszor csalódik a homeopátiában, mert vagy ilyen módon nehezen találja meg a megfelelő szert vagy nem a megfelelőre talál, hiszen ez a szemlélet durva leegyszerűsítés, és csak azokat segíti, akik értik, hogy milyen állapotok állnak az egyes szerek mögött, és érti, hogy a homeopátia a teljes egyedi embert nézi, ami ellentmond ennek a leegyszerűsítésnek. Toldi Vera nagyszerű tanfolyam sorozattal állt elő, megmutatja, megtanítja, hogy kell értelmezni a bevált szerekre épülő könyveket, és megtanít mögé látni ennek a szemléletnek. Na, ez az amiért érdemes Székesfehérvárra utazni! 

Tanfolyamsorozat a homeopátiás tanácsadó könyvek klinikai indikációinak körültekintő használatához

Hogyan értelmezzük a klinikai homeopátia javaslatait a mindennapi akut betegségekben? A Homeopátia és a gyermek című könyv praktikus ajánlásainak alkalmazása a klasszikus homeopátia szabályai alapján.

Az egész napos képzés során Dr. Jacques Boulet remek összefoglaló kötetét vesszük alapul, áttekintjük részletesen az általa rendszerezett betegségeket és panaszokat, kiegészítve azokat az ajánlott szer-, potencia- és adagolás szempontjából. A nap második felében a kötet Materia Medica részét vesszük górcső alá, pontosan differenciálva a felsorolt szereket.

Első rész: 2022. 04. 23. szombat, 10-18 óráig.

Részvételi díj: 15.000 Forint.

Helyszín: Székesfehérvár

Kiknek ajánlom:

- a homeopátiával ismerkedőknek

- gyakorlott homeopatáknak, akik régi szereket új megvilágításban,

új szereket mindennapi betegségekben akarnak mélyebben, pontosabban használni és érteni

Jelentkezési határidő: április 15.

(vera.homeo@gmail.com, 20/412 47 44)

Dr. Jacques Boulet: Homeopátia és a gyermek című könyvét „munkafüzetként” a képzés elején mindenki megkapja a kiegészítő jegyzettel együtt.

A képzést tartja: Toldi Veronika tanár, diplomás homeopátiás tanácsadó 

Homeopátia napja április 10. - Magyar Homeopata Orvosi Egyesület - A klasszikus homeopátia képviselője fb

Akció - ápr. 8. 18  órától, ápr. 17. 24 óráig ingyen megtekinthető előadások, előzetes regisztrációval! Figyeld a további hirdetéseinket!

Honlap: A homeopátia története, Ízelítő a járványok homeopátiás kezelésének történetéből

Homeopátia napja 2022 április 10.

Online rendezvény - előzetes regisztrációval

A homeopátia hete alkalmából ingyenes homeopátiás előadásokat nézhetnek meg az érdeklődők

Az akció április 8. 18 órától április 17. 24 óráig tart.

A regisztrált felhasználók a filmeket bármilyen sorrendben megtekinthetik egészen április 17. 24 óráig. Egy film többször is megnézhető.

Bővebben...


Sebestény Tibor a Homeopátiás novellák szerzője, a Repülő elefánt című könyv írója, aki amellett, hogy a CHE Homeopátiás Magániskola diplomás homeopatája még coach is, csoportterápiás tréner is és playback színházi színész és rendező is, a színházi improvizáció terápiás hatású játékmestere, most stresszoldó bevezetést tart a homeopátia rejtelmeibe. Szeretettel ajánljuk. fb

Túlfeszítenek a feladataink, a ránk nehezedő belső és külső elvárások. Óhatatlanul hatnak ránk a világban folyó agressziók. Ennek következtében állandó készenléti, zaklatott állapotba kerülünk, mintha egy tigris loholna állandóan a nyakunkban. Fáradtak, türelmetlenek és túlhajszoltak vagyunk.

A belső megküzdő mechanizmusaink sokszor a gyerekkorban kialakult meggyőződéseinktől, hiedelmeinktől függenek. Ezek a meggyőződéseink (melyeket kétségbevonhatatlanul igaznak élünk meg), mint automatizmusok, alapigazságok irányítják az életünket, torzíthatják a valóságunkat.

A kapcsolódó meggyőződésünk megtalálásával és a fennálló stressztünetek (pl. alvászavar, kimerültség, éjszakai szorongás, fejfájás, memóriazavar, stb.) figyelembevételével találjuk meg a megfelelő homeopátiás szert, ami segít visszaállítani a belső egyensúlyunkat.

Ezen a tanfolyamon megismerjük a homeopátia, mint támogató módszer, elméleti alapjait és a szerválasztás szabályait. A tanfolyam gyakorlatias szemléletű, előképzettséget nem igényel.

A tanfolyam témái:

• A homeopátia alapelvei, működési mechanizmusa. Mit kezelhetünk otthon és mit bízzunk szakemberre;

• A homeopátiás tünetek fogalma. Mit figyeljünk, hogyan válasszunk szert a tünetek alapján?

• Tipikus homeopátiás szerek a stressz kezelésére;

• A szerek adagolása és a potencia választás szabályai.

A tanfolyam végén a résztvevők egy kinyomtatott házipatika-listát kapnak a kapcsolódó homeopátiás szerekről és alkalmazásukról.

A tanfolyam díja: 15.000 Ft.

A tanfolyamot tartja: Sebestény Tibor, diplomás homeopata.

12 éve foglalkozom homeopátiás tanácsadással. A Centre for Homeopathic Education négyéves képzésének keretében szereztem meg brit diplomát.

Jelentkezés: harmoniafeszek@gmail.com, vagy sebesteny.tibor@gmail.com


Dr. Resie Monen jól ismert vendégelőadó a magyar homeopaták számára, nagy tudású, gazdag gyakorlati tapasztalattal rendelkező homeopata orvos és jó tanár. Pár éve még több ízben személyesen is láthattuk őt a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület által szervezett szemináriumokon. Most a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület keretében láthatjuk őt online formában, tolmácsolással, a Szlovák Klasszikus Homeopátiás Akadémiától átvéve. Szeretettel ajánljuk őt.  Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület

Aki már hallotta Hassmann Pétert a vízről beszélni, annak azért, aki még nem, annak meg azért érdemes meghallgatni őt. Nem a szokásos sablonokat mondja, nem azt, hogy a víz az élet, sem azt, hogy a víz emlékszik, vagy azt, hogy aki belemondja a vízbe, hogy szeretet, annak szépen kristályosodik ki a vize. Nem. Ő látható, érzékelhető élményt, megdöbbentő tapasztalást mutat, ami után másképp látjuk a világot, mint előtte. Egyik meglepetésből, ámulatból esünk a másikba. És ámulatunkat a világ valóságának megértése követi. Szeretettel ajánljuk előadását. 

Regisztráció: ilonasumbo@gmail.com ill. a helyszinen 

A homeopátia alapjai - 1 - 2022. március 25., 10:00–11:30 - Nagykovácsi Homeopátiás Kör 

"Beszélgetős jellegű bevezető a homeopátiába. Hassmann Péter nagyszerű kezdeményezése az általa életre hívott Nagykovácsi Homeopátiás Kör. És most íme máris aktív: háromrészes bevezető találkozó dr. Dancsók Anita előadásai köré szervezve. Igazi ünnep, ha egy egymást támogató közösség születik homeopátiás világunkban." Bóna László

Három alkalomból álló, beszélgetős jellegű homeopátiás alaptanfolyam első része dr. Dancsok Anitával.

Kisgyerek(ek)kel való megjelenés nem lehet akadály!

Témák:

- Miért érdemes homeopátiával gyógyítani és/vagy gyógyíttatni magunkat?

- Miért érdemes a homeopátiával foglalkozni?

- Mik a homeopátia alapelvei?

- Hogyan válasszuk ki egy adott probléma esetén a megfelelő homeopátiás szert?

- Milyen könyvek segíthetnek ebben?

- Milyen szereket tartsunk mindenképpen otthon a házipatikában?

- Milyen esetben milyen potenciát válasszunk?

- Hogyan érdemes a szereket adagolni?

Kérjük, hogy a részvételi szándékot a dancsok@gmail.com emailcímen jelezzétek!

fb esemény


AKTINOIDÁK - A MIHE Online rendezvénye, magyar szinkrontolmácsolással - 2022. március 05-06.

7. SOR: AKTINOIDÁK

Az Uránium sor szerei és azok mindennapi használata a modern élethelyzetekben

Dr. Hans Eberle és Friedrich Ritzer

2022. március 05-06.

A Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület - MIHE online rendezvénye, magyar szinkrontolmácsolással


A nagy sikerű Gombák webinárium után most a periódusos rendszer 7. sorának az elemeit mutatják be a német előadók a magyar homeopatáknak. A XIX. és XX. században fedezték fel radioaktív anyagokat. Az urán felfedezése egybeesett a francia forradalommal és az Uránusz bolygó felfedezésével is. Az 1945-ös Japán elleni atomtámadást követően, a destruktív alkalmazást az energia ipari felhasználás követte.

A modern életkörülményekre az instabilitás, a struktúrák felbomlása jellemző ez jelenik meg az ökológiai és az éghajlati változásban is. és ez tükröződik a radioaktív anyagokban is. Az előadók – ezen anyagok 25 éves alkalmazása alapján – úgy gondolják, hogy ezek az anyagok miazmatikus jelentőséggel bírnak.

Az Uranium például tükrözi a patriarchális társadalom hanyatlását, a férfiak és a nők közötti egyenlőséget, a nemek háborúját, az erotikus vonzerő és a házassági együttlétek hiányát. A patriarchátus és az elavult struktúrák szétesése révén, az ember magára marad, a független, önálló ember az urán karakterisztikája.

A Plutonium esetében a bomlás leginkább félelemként és pánikként fejeződik ki. A plutónium nagy erőfeszítéssel, kényszerítéssel és feszültséggel reagál a fenyegetésre. Szorongás és pánik szerű állapotok, katasztrófális egzisztenciális fenyegetések az indikációi. Természetes folyamatok sérülése, mint például az életveszéllyel fenyegető születések, amelyek sürgősségi császármetszéssel végződnek és ennek az anyára és gyermekére gyakorolt ​​hatása gyakori okai a felírásnak a napi gyakorlatban.

A Neptunium esetében a bomlás a orientáció veszteséhez vezet, és az elveszettség a szer alapvető érzése.

A Radium bromatum nagyon szép gyógyulást hoz az előadók tapasztalata szerint a Covid 19, a post Covid és a Covid 19 oltások következményeinek kezelésében.

A radioaktív anyagok különösen jól használhatóak gyermekeknél, mivel az ő esetükben leggyakrabban a struktúra felbomlása okozz a problémát. A mai modern világban különösen a családok szétesése okozza a gyermekeknél azt az alapvető érzést, ami az összes radioaktív anyagra jellemző.

A 7. sor témája, hogy a globalizáció eltünteti a gazdasági és a kulturális különbségeket, az életkörülmények közötti különbségek csökkennek. A megélhetési formák felbomlása és szétesése félelmet és pánikot kelt. A múltba tekintő vallásosságon alapuló fundamentalista terrorizmus szintén erről a tőről fakad.

Hans és Friedrich a minden beszerezhető radioaktív szert bemutat: 

Bővebben...

MIHE fb

Hol lehet tanulni homeopátiát ma Magyarországon magyarul és milyen formákban?

Összeszedtük, amiről mi tudunk, mi, a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság, és amelyekről lehet informálódni a mi Egyesületünk különböző felületein, a honlapján, www.homeokult.hu, Szabadiskola és a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság nyilvános facebook csoportban és facebook oldalon.


- Lehet tanulni a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület keretében. Ők hirdetnek alaptanfolyamot, orvosoknak hirdetik, online formában. Előre felvett oktató csomagokat lehet rendelni, és ezek meghallgatása után jelentkezni lehet élő gyakorlatra, amit kellő számú jelentkező esetén tartanak meg. Valamint kezdőknek és nem-orvosoknak is indítanak alapszintű tanfolyamot, melyet dr. Kürti Katalin tart szombatonként online formában. Tartanak esetmegbeszélő szemináriumokat, valamint megvásárolható tőlük néhány korábbi továbbképzésük video- és hanganyaga. Mindezek szerepelnek a mi csoportunk korábbi megosztásai közt is, és bővebb információ található róluk a honlapjukon: www.homeopata.hu.


- Lehet tanulni a Magyar Integratív Homeopata Egyesület keretében. Most indítanak egy ingyenes online alaptanfolyamot. Valamint rendszeresen tartanak online továbbképzéseket nemzetközi és magyar előadókkal egyaránt. Az ő összes eseményüket megosztottuk a mi csoportunkban, az aktuálisakat is meg lehet találni a bejegyzéseink közt, de bővebb információt lehet róluk találni a www.mihe.hu honlapon.


- A Terápia Natúra Alapítvány keretében homeopata orvosok és nemzetközi szakemberek rendszeresen tartanak online tanfolyamokat és szakmai továbbképzéseket, webináriumokat formájában. Az ő eseményeiket is mindig megosztjuk a facebook csoportunkban és facebook oldalunkon, de lehet részletesen tájékozódni róluk a www.terapianatura.hu weboldalon.


- Nálunk, a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaságnál lehet tanulni homeopátiát személyesen!!! élőben!!! a Bóna László által vezetett Hasonszenvészeti Szabadiskola keretében. Jelenleg egy harmadik évfolyam működik, amelybe szabadon be lehet csatlakozni, behallgatni kezdőknek is és haladóknak is továbbképzésként. 2022 tavaszán tervezünk indítani egy újabb első évfolyamot egy alapozó alaptanfolyammal. A Hasonszenvészeti Szabadiskolában egyéni tanrend alapján a megfelelő vizsgák után az angol CHE (Centre for Homeopathic Education) akkreditált diplomájához is hozzá lehet jutni. Ezen kívül az egyesületünk rendszeresen tart továbbképzéseket, esetmegbeszélő szemináriumokat, és egyesületünk keretében Bóna László tizenkilenc éve tart havonta egy hétfőn szakmai továbbképzésként klubelőadásokat. Mindezekről tájékozódni lehet a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság facebook oldalán, facebook csoportjában és a honlapján, a www.homeokult.hu honlapon vagy írásban a homeokult@gmail.com címen, levélben. Ugyanitt a régebbi szakmai anyagokat, video- és hangfelvételeket is meg lehet rendelni.


- Repertorizációt lehet tanulni Hassmann Pétertől egyénileg is, és csoportosan is, online formában is. Kapcsolatba lépni vele a Remedium Kiadó honlapján megadott formákban lehet: www.remedium.hu


- Tanfolyamokat szokott tartani a Homeopátiás Baráti Kör keretében dr. Sasvári Ferenc és dr. Farkas Orsolya. A járvány előtt sok élő programjuk volt, most online előadásokat hirdetnek, tájékozódni lehet a honlapjukon: www.hbk.hu


- Létezik Érden egy kétéves homeopátiás iskola, van egy második évfolyamuk, és most indítottak el egy újabb első évfolyamot. Az iskola szigorúan klasszikus homeopátiás elvekre épül, Badics András vezeti, róluk a Homeopátiás suli privát facebook csoporton keresztül lehet informálódni.


- A Budai Homeopátiás Szellemi Műhely keretében Divinyi Péter is szervezett a járvány előtti időben élőben tanfolyamokat, továbbképzéseket és esetmegbeszélő szemináriumokat, a járvány alatt jelenleg nem hoztak nyilvánosságra saját szervezésű tanfolyamokat, de az általuk vezetett facebook csoportban, a Budai Homeopátiás Szellemi Műhely nyilvános facebook csoportban kiválóan lehet tájékozódni a magyarországi és nemzetközi homeopátiás képzésekről.


- Működik Székesfehérváron is egy homeopátiás közösség Toldi Veronika vezetésével, ő szokott tanfolyamokat is tartani, homeopátiás táborokat, gyermekfoglalkozásokat, homeopátiás előadásokat. Információt róluk a Székesfehérvári Homeopátiás Közösség facebook csoportban lehet olvasni.


- Amiről még tudunk, hogy alkalmilag szokott tanfolyamot tartani Békés megyében együtt Katona Edit és Szilágyi Edit, vezet egy homeopátiás csoportot Szombathelyen Vargha Eszter, ők rendszeresen tartanak esetmegbeszélő szemináriumokat és meghívott előadókkal tanfolyamokat, valamint alkalmilag szokott alaptanfolyamokat tartani saját szervezésében Sebestény Tibor és dr. Greskó Mariann.


Ha bármelyik csoporttagunk, követőnk tud bármilyen lehetőségről, amit kihagytunk, kérjük tegye hozzá a saját ismereteit.

Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság – Budapest, 2021. november.

Sugárzó fémek homeopátiás alkalmazásáról Divinyi Péter a Budai Homeopátiás Szellemi Műhely oldalán 

Remek összeállítást tett közzé a sugárzó fémek homeopátiás alkalmazásáról Divinyi Péter a Budai Homeopátiás Szellemi Műhely oldalán, gondolatokra inspiráló kommentárjával. Magam is régóta terjesztem azt a nézetet, hogy az emberiséget mesterségesen betegítő hatások, sugárzások, az emberi genetikába avatkozó beavatkozások korszakában a homeopátiának is szintet kell váltania, és ezen szinten való homeopátiás gyógyításban kulcsfontosságú szerepet kaphatnak a sugárzó elemekből készült szerek. Fekete István írt erről hasonló gondolatokat a Californium szerrel kapcsolatban a Prazeodímium homeopátia című oldalán, amit annak idején, itt, ebben a csoportban is megosztottunk, érdemes visszakeresni a párbeszéd érdekében. Magam erről részletesen adtam elő a Leláncolt homeopátia és a Hogyan élhetünk így tovább című klubelőadás sorozatban, ezek meghallgathatók hangfelvételeken. A sugárzó fémek homeopátiában való használatáról Pocsaji Ágnes írt részletesen a Simile homeopátiás szaklapban Aktinoidák címmel két részben, a Simile 2014. 3. és 4. számában. Ugyanezekben a számokban olvasható Jeremy Sherr írása a Californiumról és a sugárzó fémek koncepciójáról. Könyvet ehhez szakirodalomként angol nyelven Patricia Le Roux:The Actinides in Homeopathy címen találhatunk, ebben ír a sugárzó fémekből készült szerek közös esszenciájáról és az egyes szerekről is részletesen. (Narayana Kiadó, évszám nélkül)

Köszönöm Divinyi Péternek, hogy felhívta erre a jelentős szercsoportra a figyelmet, érdemes elgondolkodni mindazon, amit ezek a szerek jelenthetnek, ugyanakkor csak a homeopátiával szakmai szinten foglalkozóknak érdemes ajánlani felhasználni ezeket a szereket a konkrét gyógyítási gyakorlatban.

Bóna László


Minden Egész eltörött…

Ady Endre közismert verse a Kocsiút az éjszakában, a szifilitikus sorsú költő tragikus életét leíró költemény egyik híres sora, amely akár a mai kornak is könnyen megfeleltethető lenne, amikor minden olyan bizonytalan, sokszor kilátástalannak tűnő élethelyzetekkel, történésekkel. Napjaink problematikáját és az ebből adódó kérdésekre adott potenciális válaszokat a XX. század eseményeinek tükrében érdemes megvizsgálnunk. A XX. század a radioaktivitás kora is volt, amely fizikai értelemben az atomok szétbomlásának a folyamatát is leképezi. A természetben is létezik a radioaktivitás, de annak felfedezése egy francia tudós, Henri Becquerel nevéhez köthető, aki 1896-os foszforeszkáló anyagokkal végzett kísérleteinek köszönhetően Nobel-díjat is kapott. A kísérleteit urán-sókkal folytatta, amelyet Pierre és Marie Curie tóriummal végzett kísérletei követtek, akiknek az uránércből sikerült kivonniuk a polóniumot és a rádiumot. A XX. századi atomkutatások és kísérletek később az alfa-, béta és gammasugárzás felfedezéséhez, majd az uránatom hasításához vezettek. Ezzel el is kezdődött a nukleáris kísérletek sora, melyek során az atomhasadás pusztító ereje a mindenki által ismert II. világháborút lezáró Hiroshima-i és Nagaszaki-i bombázás során mutatta meg igazán mire képes.

A 2. világégést követően is folytatódtak az atomkísérletek, amely a hidegháború alatt fegyverkezési versennyé vált, így vált atomhatalommá Oroszország, az Egyesült Államok, Brazília, Kína, India, Pakisztán, a Dél-afrikai Köztársaság, Franciaország és az Egyesült Királyság. A világ árgus szemekkel figyelte, hogy miképp fegyverkeznek fel nukleáris szempontból egyes radikalizálódó vagy szélsőséges politikai eszméket magukénak valló államok, mint Irán vagy Észak-Korea. Mindez a folyamat már nemcsak a katonai központok vagy a laboratóriumok falai között folytatódik, hanem körülöttünk van mindenhol, a hétköznapjaink részévé vált….ne feledjük, milyen hosszú távú hatásai vannak Csernobilnak vagy Fukusimának. Ez utóbbi szerencsétlenség után már nem is mérik a világtengerbe kerülő atomsugárzás mértékét, mivel már szinte a teljes óceánt beszennyezte és még ma is szivárog a sérült atomerőmű, így biztosítva a nem kívánatos sugárzás utánpótlását a tengervízbe (micsoda átverés a Rio mare reklám és társai), amely ezek után a légkörbe és a talajba is belekerül, valamint a teljes táplálékláncba.

A sugárzó elemeket azonban nemcsak pusztításra, hanem gyógyí